Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Natura nordului: Insulele Faroe 17 - 24 august 2019
admin:
Echipa completa, inca 2 luni si vom fi din nou la nord!
Intre timp am comunicat zborurile si ora de intalnire pe aeroport. Postez si aici:
Zboruri:
Plecare:
KLM Royal Dutch Airlines KL 1372
Departure 17 August 07:00 Bucharest, (Henri Coanda) (+)
Arrival 17 August 09:00 Amsterdam, (Schiphol Airport) (+) Duration 03:00 (Non stop) si conexiuni:
KLM Royal Dutch Airlines KL 1129 (Operated by KLM Cityhopper)
Departure 17 August 12:35 Amsterdam, (Schiphol Airport) (+)
Arrival 17 August 13:55 Copenhagen, (Kastrup) (+) Terminal: 3 Duration 01:20 (Non stop)
Atlantic Airways RC 459
Departure 17 August 18:35 Copenhagen, (Kastrup) (+) Terminal: 3
Arrival 17 August 19:50 Faroe Islands, (Vagar) (+) Duration 02:15 (Non stop)
Retur:
Atlantic Airways RC 450
Departure 24 August 08:00 Faroe Islands, (Vagar) (+)
Arrival 24 August 11:05 Copenhagen, (Kastrup) (+) Terminal: 3 Duration 02:05 (Non stop)
Departure 24 August 16:30 Copenhagen, (Kastrup) (+) Terminal: 2
Arrival 24 August 17:55 Amsterdam, (Schiphol Airport) (+) Duration 01:25 (Non stop)
Departure 24 August 20:55 Amsterdam, (Schiphol Airport) (+)
Arrival 25 August 00:35 Bucharest, (Henri Coanda) (+) Duration 02:40 (Non stop)
Intalnirea pe aeroport, pentru plecare: 17 august ora 4:45 am (dimineata) aeroportul Henri Coanda Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza (in partea stanga a salii principale). Zboruri cu 2 escale Amsterdam si Copenhaga, aterizare pe aeroportul din Vagar la ora 19:50.
Acum despre vreme. Nu exista o prognoza mai clara pentru acea perioada, accuweather da insa, ca probabila o temperatura maxima de 14 grade, in timp ce cea minima, de noapte va fi 9 grade. Deci nu va fi rece, dar nici vara ca la noi...Este vremea care am avut-o acum in Norvegia si a fost ok.
Ce inseamna temperatura aceasta ca necesar de imbracaminte si incaltaminte. In primul rand pentru ca o sa avem mai multe iesiri in natura, in zone umede, posibil chiar cu ploaie, trebuie sa ne gandim la impermeabil: 2 perechi de trekkers impermeabili, pantaloni elastici termici, tricouri termice, bluze termica de 2-3 grosimi si evident pelerina!!! Una cel putin semiprofesionala, in nici un caz una de unica folosinta. Apoi caciulita, sapca. Un rucsac in care sa va intre necesarul zilnic, in care va fi inclusa si mancarea rece pt parnz, pentru zilele in care nu vom avea restaurante in traseu.
Apoi ca bagaj de cala, troller. Atentie la dimensiuni, pt ca daca luati mai mare decat ceea ce am scris eu, s-ar putea sa nu ne incapa in microbuz si mergem cu ele...in brate! :) Un rucsac mic este absolut necesar langa, ca bagaj de mana.
Despre bani Prima intrebare care si-o pune oricine care pleaca intr-o excursie este: cati bani sa iau la mine. Nu stiu sa va spun, este pentru prima oara si pentru mine acolo, asa ca pot doar aproxima. Plec cu calculatia de la ceea ce nu este inclus in tarif:
Servicii care nu sunt incluse
• in tariful de excursie nu este inclusa nici o masa* - nici mic dejunul, nici pranzul, nici cina. Micul dejun il vom lua impreuna, cumparam zilnic ceea ce avem nevoie, apoi la pranz si cina, care pe la restaurante, care pe la casuta, rece, cald, cum apucam, ne e comod si ne vine bine... :) Estimez ca ne vom descurca cu 40 - 50 euro/zi, deci cca 300 euro
• parcari, taxe de drum, de traversare, ferry, tuneluri - daca este ca in Norvegia, probabil va fi ceva intre 30 - 40 euro.
• intrari la obiective - nu prea avem obiective, deci luati o marja - 30 euro
----
Deci fara impulsuri, fara cumparaturi si amintiri, trebuie sa fiti pregatiti cu cca 400 euro. :oops:Dar atentie, ca moneda acolo nu este euro si coroana daneza. Va trebui sa plecam de aici sau sa scoatem din Copenhaga de pe aeroport ceva coroane, ma gandesc la cca echivalentul a 300 euro. Si apoi mai vedem acolo.
Deși majoritatea locurilor de pe continent acceptă carduri de credit, există și alte locuri (de obicei, pe insulele îndepărtate) unde se acceptă numai numerar. Dacă aveți de gând să călătoriți în aceste locații, este o idee bună să aduceți bani.
Există acolo două valute cu valoare egală în Insulele Feroe: coroana feroeză și coroana daneză. Guvernul feroez își tipărește bancnotele, dar nu bate moneda, asa ca se folosesc cele daneze. Bancnotele daneze sunt la fel de acceptate ca si cele feroeze.
Seria de bancnote cuprinde cinci denumiri: 50 de coroane, 100 de coroane, 200 de coroane, 500 de coroane și 1000 de coroane. Seria monedelor (numai daneză) cuprinde șase denumiri: 50 øre (cenți) și 1, 2, 5, 10 și 20 de coroane.
Pot exista câteva locuri în orașele mari care acceptă valută străină, însă este mai degrabă o excepție decât regula și, fără îndoială, rata de schimb este rareori favorabilă. Cursurile de schimb pentru coroana franceză (daneză) din luna mai 2016 sunt aproximativ: 100 DKK = 13,4 EUR / 10,6 lire / 15,6 USD.
CARDURI DE CREDIT
Cele mai multe magazine, restaurante, stații de benzină, hoteluri și taxe acceptă carduri de credit, în principal VISA, dar alte carduri de credit, cum ar fi MasterCard, Eurocard, Maestro și JCB, sunt de asemenea acceptate în magazine mari, centre comerciale și restaurante. Majoritatea locurilor NU acceptă American Express.
Este posibil să se retragă bani din Visa, Visa-Dankort, Eurocard, MasterCard, Maestro și JCB de la numeroasele bancomate din întreaga țară. ATM-urile se găsesc deseori lângă sucursalele băncilor și pot fi utilizate în afara orelor de program normale ale băncilor.
BANCAR
Băncile sunt, de obicei, deschise de luni până vineri de la 09.30 la 16.00. Băncile din satele mai mici pot avea ore de program diferite și mai scurte. Băncile sunt închise în toate sărbătorile legale.
Regulile de calatorie in microbuz sunt aceleasi pe care le cunoasteti:
- se face rotatie intre locuri, pt ca fiecare sa ocupe pe rand locurile mai bune
- nu se mananca in masina
Cumparaturi pentru masa. Ma gandesc ca fiind un grup mic, de doar 9 persoane, o sa facem cumva sa multumim pe toata lumea cu ce cunparam de mancare, astfel incat sa stam toti la masa...nu sa mancam prin unghere fiecare, cu ce si-a cumparat. O sa fie nevoie sa avem cafea acolo, o sa aduc eu un prim pachet, pentru prima zi, apoi vedem ce luam de acolo. Bautura e scumpa, ca in orice tara nordica si se vinde doar in magazine monopol de stat, Rúsdrekkasøla Landsins, dar trecem prin free shop-uri asa ca fiecare cate o sticla si avem ce trebuie pt seara... :)
Prize. Prizele sunt normale, cu doi pini, asa ca nu aveti nevoie de adaptor. Doar sa nu aveti stechere cu pini grosi, acelea nu intra in prize. Uitati aici cam cum arata o priza: https://www.visitfaroeislands.com/plan-your-stay/before-you-arrive-in-the-faroe-islands/electricity/. Recomandarea mea este sa luati la voi fiecare cate un triplu-stecher micut, sa nu ne batem pe prize...O sa avem multe device-uri noaptea de incarcat...
Aparate de fotografiat. Nu uitati sa va luati aparate de fotografiat cu memorie suficienta, sa nu va treziti acolo ca trebuie sa stergeti pt ca nu mai aveti spatiu.
Am sa mai revin aici, am tinut insa sa aveti din timp informatiile principale, sa stiti de ce aveti nevoie acolo.
IuliaT:
Din ce am rascolit eu e musai pasaport asa ca tre sa imi fabric unul nou :) mai e putin si ne vedem oO :thumbup:
https://www.mae.ro/travel-conditions/3690
admin:
Da, asa este, buna precizarea Iulia, chiar daca apartine de Danemarca, in Faeroe este nevoie de pasaport.
.
Da, mai este putin pana plecam...Eu "m-am rodat" si adaptat un pic la peisaje, in Norvegia...astept insa cu nearbdare inca un loc in care am tinut mult sa ajung...Pana la plecare sunt pe aici, asa ca daca aveti ceva sa ma intrebati, sa ne sfatuim...
IuliaT:
Cred ca am timp sa imi scot unul nou :)
admin:
Am finalizat programul detaliat al excursiei noastre. L-am completat pe cel din mesajul principal. Sunt si multe filmulete, explicatii, istorii ale locurilor, date demografice despre fiecare localitate. N-ar fi rau sa-l aveti si voi salvat...Asa o sa urmarim impreuna tot ceea ce am planuit. Sa nu ne scape nimic! Abia astept sa parcurgem ceea ce am gasit prezentat despre aceste locuri fantastice. :dance: *|* :thumbup:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă