Arhiva > Arhiva
Omul fiinta sau android?
admin:
Este exact ceea ce cred multi ca se intampla cu spiritul nostru. indiferent ca-i spunem proiectie, inregistare, arhivare sau altfel. Intrebarea este la ce ajuta sau si mai direct: pe cine ajuta?
iulielf:
Tot pe noi ne ajuta. Spiritul nostru e nemuritor. Nu are rost sa ne consumam energie si timp sa cautam explicatii unde se duce spiritul nostru dupa ce plecam din viatza fizica. Eu cred ca spiritul oamenilor care au trait in spiritul "legilor vietii" corecte se duc undeva, dirijate de o forta inca necunoscuta oamenilor "de pe aceasta planeta", pe alte planete mai evoluate din toate punctele de vedere, unde se vor naste ca oameni ai acelor planete dar, cu spiritul deja experimentat. Ceilalti, care au facut tot felul de nenorociri, care au ucis sau au fost in contradictie cu "legile vietii", dispar, pur si simplu, in neant. De aceea este o greseala foarte mare a anumitor oameni cand fac tot felul de "tampenii", deoarece, spiritul lor a evoluat mii sau sute de mii sau milioane de ani pana a ajuns la stadiul actual, iar acum, din diverse cauze, aceste spirite dispar, pur si simplu. Deci, o energie acumulata in milioane de ani va fi risipita intr-o viata "umana".
admin:
Presupun ca esti adeptul teoriei de larva. Aici pe Pamant avem o prima experienta, trecem printr-o prima faza incipienta,urmand apoi stadii mai complexe. Iar experienta dobandita aici ajuta pe nivelele superioare de evolutie. Am inteles bine?
carmentoma:
Eu nu ma aventurez in astfel de discutii filozofice pentru ca nu cred in ele si deci n-am energia necesara sa le sustin!
In mod primitivist, insa, refuz sa cred ca sunt doar un robot! De ce??
Pai de exemplu, de ce , daca ma asez in pat si nu imi e suficient de somn, ma napadesc gandurile, insailate ca un snur infinit si, daca nu fac un efort sa le canalizez spre sensul pozitiv, imi piere somnul definitiv! Adica, sa ma fac inteleasa, un lung sir de ganduri negre imi acapareaza creierul, ma panicheaza si somnul dispare ca un fum! Daca as fi android, as mai avea asemena probleme?
Un alt exemplu ar fi fobiile mele, despre care am vorbit deja in alta parte: are un android fobii? Nu cred!
Sau fluturii din stomac pe care i-am simtit in tinerete, cand eram indragostita: ce reprezinta? Impulsuri electrice, sau ce?
Ar mai fi si trecerea de la o stare la alta, acum rad si sunt vesela, ca mai tarziu putin sa fac precum trenul in gara pentru te mir ce aiureli marunte! Un robot e nervos sau fericit? Iarasi nu cred!
Chiar daca discursul meu nu e la fel de bazat filozofic , precum cele de mai sus, mi-ar placea sa va stiu parerea si in legatura cu cele de mai sus, pe care le-a simtit orice muritor de rand!
iulielf:
Nu, omul nu este un android. Suntem proprii nostri stapani si singurii care reusim sa ne facem si sa ne cream soarta, sau karma, sau cum mai vreti sa-i spuneti. Avem liberul arbitru dar, acesta trebuie incadrat in "legile vietii sanatoase", umane si morale.
Nu, nu sunt adeptul teoriei de "larva". Sunt anumite chestii pe care nu le stiu doar din citit. Nu are rost sa explic acum care sunt aceste chestii.
Oricum, omul care reuseste sa "stea de vorba" cu subconstientul lui, deci cel care a reusit sa faca legatura intre constient si subconstient, va garantez, poate sa-si vada trecutul, chiar si inainte de a se naste si poate sa vada chiar si "parte" din viitor.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă