Arhiva > Arhiva

Cum sa traiasca nefumatorii intr-o lume de fumatori?

<< < (4/20) > >>

Lunaintrestele:
De ce fumeaza oamenii?

In general toate comportamentele noastre raspund unei nevoi – fizica si/sau psihologica, inascuta sau invatata (dobandita), constienta sau automata. Nevoia de a fuma este si fizica si psihologica, in proportii diferite, specific fiecarui om care fumeaza. Oamenii nu se nasc fumatori cin invata singuri acest comportament: pe masura ce tigara acompaniaza tot mai multe momente si emotii fixe de peste zi, devine un obicei, un automatism, o rutina.

Am gasit ceva repede pe net..da promit ca ma documentez mai bine.

marcutza:
eu o intreb pe @maria171 cum crede ea ca arata sau daca a intalnit, la modul general desigur, barbati fumatori ?  ???
ca sa stiu si eu sa-i deosebesc in multime de cei nefumatori  :-\
am colege si colegi fumatori de ani de zile care arata bestial (ca sa ma refer strict la aspectul fizic) si au varste cuprinse intre 20 - 50 ani.

daca ne referim la comportament, fumatorii stilati, educati samd stiu ce neplaceri creaza celor nefumator atunci cand cei doi se intalnesc si incearca pe cat posibil sa impace aceasta problema :)
exista si persoane car nu respecta acest aspect dar asta tine de educati, societate si ins.
nu sunt nici pro dar nici contra fumatului eu fiind o nefumatoare.

Lunaintrestele:
E foarte adevarat marcutza eu cand trebuie sa stau mai mult timp langa un nefumator aproape ca nu imi aprind nici-o tigara ..si daca o fac am senzatia ca ,cu fiecare fum pe care il trag il deranjez...nu pot explica prea detaliat senzatia ...doar ca prefer sa nu mai fumez de fata cu persoana.

carmentoma:
   Hellooooo!!! Eu sunt roscata, dar nu fumez!! Ce sa fac: ma iau de fumat sau imi schimb culoarea parului, Maria???!!!??? ;D :o

Remy:
   Este adevarat ca un fumator poate fi "depistat" si dupa anumite trasaturi fizice dobandite dupa ani si ani de fumat . Prima ar fi dintii care se ingalbenesc cu trecerea timpului indiferent cat timp acorzi igienei dentare . Ar mai fi cateva care totusi nu se intalnesc in proportie de 100% la toti fumatorii cum ar fi : o culoare mai palida a limbii si a buzelor ( rosul se transforma intr-un roz pal ) , o culoare galbuie a degetelor , uneori chiar si un miros specific imbinat cu un iz de tabac .
   La fel de adevarat este ca nu totdeauna se pot recunoaste fumatorii dupa aceste aspecte . Exista multi oameni care acorda timp acestor aspecte pentru a nu deveni evidente . Iar in ce priveste fumatul eu cred ca nu are nici o legatura cu partea genetica , el se dobandeste de multe ori din anii liceului sau ai facultatii , unde actionand "in spirit de grup" , si privind ca pe o distractie , nu constientizezi aspectele sale negative si la un moment dat te trezesti dependent fizic sau psihic

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă