Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1578394 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

NICOLAE

• Vizitator
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #6420 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 21:18 »
Nicu, zi tu: nu este mai bun un balmos, sau o pastrama de aia buna de oaie, facuta in bait de cimbru, aruncata pe gratar. Sa sfarrraie si apoi s-o pui pe pita prajita peste care ai tras un catel de usturoi, asa doar de gust si miros...Hmmm! Maine ma duc sa caut asa ceva. Mi-am facut singur pofta!
:),,,,ma imbolnavesc,nu mai povesti,,,

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6421 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 21:26 »
Bit.Cu asta mi-am inceput si eu ziua: cu uimirea si neintelegerea rabdarii acelor oameni care stau ore in sir la rand sa ajunga in dreptul unor moaste. Cu cata speranta, incredere, amestecate cu evalavie, asteapta sa aiba cateva clipe in fata raclei!
Tocmai ce ma gandeam intr-un amestec de mila si neintelegere la miile de oameni, cand anunta la stiri: Primaria Iasi a facut un profit de 200.000 RON iar Mitropolia de 2.000.000 EUR, de pe urma pelerinilor de la moastele Sf Paraschiva. Bani din pomelnice!!!! M-am socat si m-am cutremurat.

Singura revolta a mea e in scris. De mult mi-am dat seama ca nu mai are rost sa ma enervez, sa sper, sa astept. Stiu ca este fara rezultat! Si in politica si in biserica, cocotati pe picioroange de nesimtire, indiferenta si minciuna stau niste cocostarci carora nu le pasa. Decat de ei. Orice s-ar intampla jos nu conteaza. Degeaba strigi, degeaba te agiti, dai din maini, fluieri, te infometezi, bombani, te incrunti, ei pur si simplu nu vad; nu se uita in jos. Si atunci la cine sa ma plang: la ceilalti ca mine? Cu ce folos? Aah, da, alta ar fi fost si ar fi stat socoteala, daca am fi fost pe vremea batei si ciomagului, nu-ti placea de seful de trib sau de vraci, poc - poc si gata, altii la rand. Dar aici ce arme avem si impotriva cui? Ca toti sunt la fel! Dai jos pe unul si-l inlocuiesti cu altul poate si mai hot si mai ticalos decat celalalt.

Am scris ceva pt tema zilei, apoi mi-am zis insa ca e mai bine sa ies, sa mai lucrez cate ceva prin gradina, face mult mai bine la cap, decat enervarea pe niste borfasi in haine negre...

,,,,unde mai pui ca din acesti  2 milioane de euro nu ajunge nimik la copiii strazii,la saraci,nu platesc impozite,,,,etc ,nu este nici o diferenta intre
borfasii astia in haine negre si aia din parlament.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #6422 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 21:35 »
Gandurile negative incarca negativ. Eu am incercat sa va "deturnez", dar...  :P

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #6423 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 21:41 »
Adevarat. Dar gradul de disperare al unei natii se mai masoara si in numarul celor care sunt disperati, oboditi si sictiriti de cei din jurul lor. Nu te poate obliga nimeni sa faci parte dintr-o natie, si astfel.
Ieri, de exemplu, l-am cunoscut in carne si oase si felicitat personal la o prezentare in Sibiu pe elevul de la Liceul Gh. Lazar din Sibiu care a luat medalia de argint la Olimpiada mondiala de Stiinte 2012, la Argentina. Nu cred ca a pupat moaste...  si nici nu s-a plans de altii care pupa moaste...  :P In schimb, a refuzat ofertele de burse la Harvard si Oxford si isi doreste sa faca medicina in Romania.

http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=40345&Itemid=377

acum 21 de ani am castigat o bursa de studiu de un an, la Paris, acordata de statul francez, cu selectie facuta de francezi. Am avut "in mana" posibilitatea ulterioara de a ramane sa-mi termin studiile acolo si sa ma stabilesc definitiv in Franta. Ca si copilul de care spui, spre deosebire de cativa dintre colegii cu care am fost si care au ramas, eu am decis sa ma intorc in Romania, in ideea ca si aici va fi treaba de facut (era imediat dupa Revolutie), ca e mai bine printre "ai tai". Ulterior, de cele mai multe ori mi-am spus ca am ales bine si ca as face oricand la fel...Acum sunt intr-un moment in care imi spun ca a fost o mare greseala. E prea multa dezordine si putreziciune in sistem, prea multa lipsa de caracter... Da, in 20 de ani, lucrurile au mai evoluat, insa uzura pe care am trait-o in tot acest timp in care legile, administratia...nimic n-a functionat corect si in care pentru orice a fost de rezolvat a trebuit sa ma "lupt" cu birocratia si cu oamenii de proasta calitate din sistem (cand dau peste un exemplar de calitate mai ca-mi vine sa-l imbratisez, ca pe o pasare rara), toata aceasta imensa uzura, spun, ma face sa ma gandesc ca nu a meritat. O viata avem...
Pustiul ar face bine sa-si foloseasca potentialul deosebit intr-o tara civilizata. E pacat... Incep sa cred ca tara asta nu are mari sanse de "crestere" pentru ca substanta umana e de slaba calitate, iar aceea nu se schimba...se mai disciplineaza, dar in esenta e aceeasi...

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6424 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 21:53 »
acum 21 de ani am castigat o bursa de studiu de un an, la Paris, acordata de statul francez, cu selectie facuta de francezi. Am avut "in mana" posibilitatea ulterioara de a ramane sa-mi termin studiile acolo si sa ma stabilesc definitiv in Franta. Ca si copilul de care spui, spre deosebire de cativa dintre colegii cu care am fost si care au ramas, eu am decis sa ma intorc in Romania, in ideea ca si aici va fi treaba de facut (era imediat dupa Revolutie), ca e mai bine printre "ai tai". Ulterior, de cele mai multe ori mi-am spus ca am ales bine si ca as face oricand la fel...Acum sunt intr-un moment in care imi spun ca a fost o mare greseala. E prea multa dezordine si putreziciune in sistem, prea multa lipsa de caracter... Da, in 20 de ani, lucrurile au mai evoluat, insa uzura pe care am trait-o in tot acest timp in care legile, administratia...nimic n-a functionat corect si in care pentru orice a fost de rezolvat a trebuit sa ma "lupt" cu birocratia si cu oamenii de proasta calitate din sistem (cand dau peste un exemplar de calitate mai ca-mi vine sa-l imbratisez, ca pe o pasare rara), toata aceasta imensa uzura, spun, ma face sa ma gandesc ca nu a meritat. O viata avem...
Pustiul ar face bine sa-si foloseasca potentialul deosebit intr-o tara civilizata. E pacat... Incep sa cred ca tara asta nu are mari sanse de "crestere" pentru ca substanta umana e de slaba calitate, iar aceea nu se schimba...se mai disciplineaza, dar in esenta e aceeasi...
niciodata nu este prea tarziu,acum ai avntajul  unei experiente profesionale,de viata,,,,priveste inainte  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6425 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 23:10 »
e al naibii de tarziu.  :) eu nu mai visez decat la pensie. din pacate, cu noua lege...e atat de departe...

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6426 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 23:12 »
,,,,,de ce zici ca este tarziu?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6427 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 23:16 »
,,,,,de ce zici ca este tarziu?
:) hai ca esti simpatic.  :)
la varsta mea, crezi ca-mi mai iau rucsacul in spate, copiii in ricsac si plec in lume? Nu mai am nici suficienta nebunie, nici adaptabilitate...ce sa mai spun de energie.... :)

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6428 : Sâmbătă, 27 Octombrie 2012, 23:19 »
:) hai ca esti simpatic.  :)
la varsta mea, crezi ca-mi mai iau rucsacul in spate, copiii in ricsac si plec in lume? Nu mai am nici suficienta nebunie, nici adaptabilitate...ce sa mai spun de energie.... :)

:)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #6429 : Duminică, 28 Octombrie 2012, 09:34 »

Asta am fost si eu tentata sa-i spun, la primul impuls... insa nu am vrut sa influentez in niciun fel.
Mica, eu am fost imigrant pentru un an jumate si pe urma am lucrat 10 ani cu straini in Romania. E adevarat ca  e un haos, dar si dincolo, in tarile care sunt superputeri si supercivilizate, este extrema cealalta. E confortabil sa fie totul extrem de bine organizat de sute de ani incoace, si nu de 10 - 20 de ani ca la noi... insa acolo nu-ti ramane decat sa te incadrezi pe o directie prestabilita si sa te conformezi. Acolo unde totul a fost creat si strazile sunt trase perfect la milimetru, nu mai poti crea nimic, fiindca aparent totul a fost creat deja. Dupa un timp, incepi sa ai impresia ca esti un robot. Si nu e numai parerea mea...
Am auzit oameni in toata firea, care, venind din tari civilizate si lucrand pe proiecte in Romania, ne-au spus ca-si amintesc de tineretea lor... de entuziasmul si de curajul de-atunci, de senzatia ca poti crea din aproape nimic toate posibilitatile... lucru care la ei in tara nu se mai intampla de 50 de ani incoace.
In Canada si Elvetia, de pilda, unde exista, de exemplu, 10 specializari la Facultatea de Psihologie, un absolvent cu o anumita diploma nu poate lucra decat intr-un anumit loc. Nu exista sa faca altceva... Pe de alta parte, nicaieri in tarile civilizate nu exista, in virtutea haosului aparent, un turn-over atat de accentuat economic, social etc. Doar aici mai poti crea lucrurile care in Europa s-au creat demult.
Asa ca discutia se reduce la personalitate: esti o persoana submisiva, bun executant, ultraspecializat pe un anumit domeniu si nu te intereseaza decat un trai cladut si asigurat? Afara e de tine. Esti mai degraba un creator, un mentor, un formator de opinie, ai talente sociale sau simti nevoia sa faci ceva pentru tine si cei din jurul tau? Atunci cred ca o tara din Europa de Est, Africa, Asia sunt mai potrivite. Depinde doar ce vrei de la viata...  ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6430 : Duminică, 28 Octombrie 2012, 12:38 »
Asta am fost si eu tentata sa-i spun, la primul impuls... insa nu am vrut sa influentez in niciun fel.
Mica, eu am fost imigrant pentru un an jumate si pe urma am lucrat 10 ani cu straini in Romania. E adevarat ca  e un haos, dar si dincolo, in tarile care sunt superputeri si supercivilizate, este extrema cealalta. E confortabil sa fie totul extrem de bine organizat de sute de ani incoace, si nu de 10 - 20 de ani ca la noi... insa acolo nu-ti ramane decat sa te incadrezi pe o directie prestabilita si sa te conformezi. Acolo unde totul a fost creat si strazile sunt trase perfect la milimetru, nu mai poti crea nimic, fiindca aparent totul a fost creat deja. Dupa un timp, incepi sa ai impresia ca esti un robot. Si nu e numai parerea mea...
Am auzit oameni in toata firea, care, venind din tari civilizate si lucrand pe proiecte in Romania, ne-au spus ca-si amintesc de tineretea lor... de entuziasmul si de curajul de-atunci, de senzatia ca poti crea din aproape nimic toate posibilitatile... lucru care la ei in tara nu se mai intampla de 50 de ani incoace.
In Canada si Elvetia, de pilda, unde exista, de exemplu, 10 specializari la Facultatea de Psihologie, un absolvent cu o anumita diploma nu poate lucra decat intr-un anumit loc. Nu exista sa faca altceva... Pe de alta parte, nicaieri in tarile civilizate nu exista, in virtutea haosului aparent, un turn-over atat de accentuat economic, social etc. Doar aici mai poti crea lucrurile care in Europa s-au creat demult.
Asa ca discutia se reduce la personalitate: esti o persoana submisiva, bun executant, ultraspecializat pe un anumit domeniu si nu te intereseaza decat un trai cladut si asigurat? Afara e de tine. Esti mai degraba un creator, un mentor, un formator de opinie, ai talente sociale sau simti nevoia sa faci ceva pentru tine si cei din jurul tau? Atunci cred ca o tara din Europa de Est, Africa, Asia sunt mai potrivite. Depinde doar ce vrei de la viata...  ;)
in momentul asta nu mai vreau decat liniste, civilizatie, bun simt. Ce mare lucru (reusim sa) cream noi aici, ca nu ma prind...? Orice idee buna se pierde in hatisul mocirlos al intereselor, al sforilor trase....al smecherilor. Cred ca e o iluzie ca facem mare scofala. Acolo mai ai o sansa sa faci cate ceva bine, corect, chiar daca "robotic" cum spui tu (eu ii spun regulamentar, conform normelor, disciplinat), fara sa te umpli de nervi si frustrare. Vreau liniste si civilizatie. punct.
Tie iti dau un  :kissing:, sa nu ti se para ca am fost dura cu tine :), da' in momentul asta mi-e sila de superficialitatea, oportunismul, diletantismul, mitocania, escrocheria din Romania. Cream pe naiba.  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #6431 : Duminică, 28 Octombrie 2012, 17:47 »
Vreau liniste si civilizatie. punct.

Pai atunci... ce mai astepti?! Incepe sa pui CV-uri... (oricum nu ma supar pe tine, asa ca...)  :)
Ce cream aici? Asta nu se poate spune, se poate doar face.

Offline deli_a

• Full Member
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #6432 : Luni, 29 Octombrie 2012, 13:55 »

Mica, o sa-ti treaca... tu esti o luptatoare si o deschizatoare de drumuri (stiu ce spun), asa ca aici TREBUIA sa-ti folosesti talentele cu care te-a inzestart Dumnezeu...

Caro, am avut o revelatie cand ti-am citi postarea... am avut ceva aprobari ptr. Canada, dar nu am mai plecat, am ramas, in ultima clipa, zicand ca "mi-e rusine sa merg la curtea gata maturata si gardul reparat si vopsit al altora, mai bine pun mana la maturatul propriei curti si la repararea si vopsitul gardului de aici..." de multe ori, pe urma, m-am (si ne-am) intrebat daca am facut bine... postarea ta mi-a luminat o alta latura, la care nu ma gandisem...pai, eu m-am aruncat cu mare pasiune in multe activitati de pionierat pe aici... in acesti ani, de dupa '90, am avut job-uri care nu semanau de loc cu pregatirea mea initiala...da' de loc ! si chiar am avut mari satisfactii din asta ! Hmmmm... sigur ca si eu sunt exasperata de multe ori de "nisipul asta miscator" (ca sa nu zic mlastina asta puturoasa) care tot vrea sa ne inghita, dar... nu stiu de ce, mie mi-au ramas insurubate in memorie 2 versuri din Cosbuc:"O lupta-i viata, deci te lupta ! cu dragoste de ea, cu dor !" cine-a zis ca trebuie sa ne fie usor ??
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #6433 : Luni, 29 Octombrie 2012, 19:14 »
"O lupta-i viata, deci te lupta ! cu dragoste de ea, cu dor !" cine-a zis ca trebuie sa ne fie usor ??

Culmea coincidentei, citatul asta e singurul care mi-a ramas in minte dintre toate cele scrise pe panglicile mele de "promotie" in clasa a VIII-a... nu stiu de ce... probabil ca sa-l regasesc acum, scris de tine, aici.  ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6434 : Luni, 29 Octombrie 2012, 23:09 »
Mica, o sa-ti treaca... tu esti o luptatoare si o deschizatoare de drumuri (stiu ce spun), asa ca aici TREBUIA sa-ti folosesti talentele cu care te-a inzestart Dumnezeu...

Caro, am avut o revelatie cand ti-am citi postarea... am avut ceva aprobari ptr. Canada, dar nu am mai plecat, am ramas, in ultima clipa, zicand ca "mi-e rusine sa merg la curtea gata maturata si gardul reparat si vopsit al altora, mai bine pun mana la maturatul propriei curti si la repararea si vopsitul gardului de aici..." de multe ori, pe urma, m-am (si ne-am) intrebat daca am facut bine... postarea ta mi-a luminat o alta latura, la care nu ma gandisem...pai, eu m-am aruncat cu mare pasiune in multe activitati de pionierat pe aici... in acesti ani, de dupa '90, am avut job-uri care nu semanau de loc cu pregatirea mea initiala...da' de loc ! si chiar am avut mari satisfactii din asta ! Hmmmm... sigur ca si eu sunt exasperata de multe ori de "nisipul asta miscator" (ca sa nu zic mlastina asta puturoasa) care tot vrea sa ne inghita, dar... nu stiu de ce, mie mi-au ramas insurubate in memorie 2 versuri din Cosbuc:"O lupta-i viata, deci te lupta ! cu dragoste de ea, cu dor !" cine-a zis ca trebuie sa ne fie usor ??
eh, Del, ai tu o parere prea buna despre mine.
un deschizator de drumuri are nu numai viziune, nu aduce doar concepte noi ci le si implementeaza, cu darzenie, trecand peste obstacole, voiniceste.  :) Deschizatori de drumuri sunt Arafat Smurd  :) si Monica Macovei. Tocmai am vorbit adineauri cu cineva despre faptul ca luptatorii de genul lor n-au ce pierde, n-au familie, se dedica integral ideilor si muncii lor. Nicio performanta nu ramane fara "pret".
Luptam si luptam, si da-i si lupta.... numai ca eu am dintii, ghearele si neuronii cam tociti in ultima vreme. Am cam obosit. Vreau sa ma retrag in creierii muntilor, sau, in traducere de Chiritoaie, "me retirer dans les cerveaux des montagnes".   :happy: