Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1578308 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #6435 : Luni, 29 Octombrie 2012, 23:26 »
cautacioasa. Am auzit azi in masina o melodie veche, superba, si nu reusesc deloc sa o gasesc. Nu-mi amintesc nici versurile, nici cine o canta. Era cam asa...la, la, la. la... Daca o recunoasteti postati-o.  ;D
da. ma simt intr-o ureche. sunt obosita.  :)

ce-i cu pauza asta pe forum? v-a doborat toamna? si pe mine.  :)

Offline deli_a

• Full Member
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #6436 : Marți, 30 Octombrie 2012, 11:53 »
Siiiguuur, cantacioasa mica, zi'nainte !!  :whistle:  :applause: 
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6437 : Marți, 30 Octombrie 2012, 13:17 »
cautacioasa. Am auzit azi in masina o melodie veche, superba, si nu reusesc deloc sa o gasesc. Nu-mi amintesc nici versurile, nici cine o canta. Era cam asa...la, la, la. la... Daca o recunoasteti postati-o.  ;D
da. ma simt intr-o ureche. sunt obosita.  :)

ce-i cu pauza asta pe forum? v-a doborat toamna? si pe mine.  :)
,,,de fu,,,,cioasa am mai auzit dar de cautacioasa e prima data :),,,,,

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6438 : Marți, 30 Octombrie 2012, 17:53 »
ei, mai invata si tu concepte noi, nu ramane incremenit in cele care te intereseaza mai mult.  ;D

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6439 : Marți, 30 Octombrie 2012, 19:13 »
ei, mai invata si tu concepte noi, nu ramane incremenit in cele care te intereseaza mai mult.  ;D
:)) ;D  ;D

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #6440 : Marți, 30 Octombrie 2012, 19:37 »
in momentul asta nu mai vreau decat liniste, civilizatie, bun simt. Ce mare lucru (reusim sa) cream noi aici, ca nu ma prind...? Orice idee buna se pierde in hatisul mocirlos al intereselor, al sforilor trase....al smecherilor. Cred ca e o iluzie ca facem mare scofala. Acolo mai ai o sansa sa faci cate ceva bine, corect, chiar daca "robotic" cum spui tu (eu ii spun regulamentar, conform normelor, disciplinat), fara sa te umpli de nervi si frustrare. Vreau liniste si civilizatie. punct.
........, da' in momentul asta mi-e sila de superficialitatea, oportunismul, diletantismul, mitocania, escrocheria din Romania. Cream pe naiba.  :)

Imi pare rau pentru tine ca simti asa dar nu pot sa nu-ti dau dreptate. :)
Si eu imi doresc acelasi lucru.  Iubesc ordinea, respectul, ambianta civilizata, omenia.  M-as simti excelent intr-o tara precum Germania sau Elvetia unde totul este organizat si bine pus la punct.  Ca oamenii sunt reci, acolo?! Hai sa fim seriosi! Ce caldura gasesti la noi (ma refer mai mult la marile orase din Romania), atunci cand ai nevoie de ea ? poate o caldura de moment, creata doar de sfantul interes…  nimic nu se face daca nu exista un anume interes, am trait destul si m-am invartit prin multe medii ca sa-mi pot da seama perfect cum stau lucrurile. nimeni nu-ti da nimic fara sa se astepte ca va primi sau ca va scoate de la tine mult mai mult... iar acolo unde este vorba si de niste banuti la mijloc, atuncii fii sigura ca scopul principal acela va fi si va ramane, cu mai mult sau mai putina vrajeala, intr-un mod mai mult sau mai putin mascat.  Un prieten de-al meu a facut odata un fel de studiu de caz : pe o anumita perioada si-a notat fiecare telefon pe care-l primea si scopul acelui telefon.  Bilantul: foarte putine au fost apelurile dezinteresate, doar de salut si de ce mai faci, cum o mai duci ; in 90% din cazuri i se cerea ceva.

In aceeasi situatie ca tine si ca mine,  mai sunt multe alte persoane. Trebuie recunoscut ca in cazul persoanelor mai sensibile decat majoritatea, suferinta si neadaptarea sunt mult mai mari.  Din postarea asta si din altele anterioare am inteles ca tu cazi in aceasta categorie (a persoanelor sensibile).  Nu stiu daca exista o aurita cale de mijloc pentru astfel de situatii : ori te conformezi cu situatia prezenta ori cauti cu orice pret schimbarea.  Tu esti totusi un caz fericit pentru ca ai o familie langa tine care-ti da afectiune, caldura, iti incarca bateriile.  Cunosc mai multe cazuri in care persoana respectiva este absolut singura si-atunci si suferinta creste.  Bine, vei spune, ca pentru persoana singura e mai usor, isi ia viata in maini si cauta schimbarea, fara sa se mai gandeasca prea mult.  Poate e mai usor… relativ, as zice.
Si tu poti sa faci acelasi lucru : nu zice nimeni sa faci o miscare drastica, ci una gandita si planificata.  Sunt multe site-uri de job-uri : incepi sa trimiti CV-uri de exemplu. In tara si-n afara ei. La un moment dat va trebui sa gasesti ceva.  Cred ca se preda lucru manual si-n alte parti nu numai la Bucuresti ;). Sunt scoli pentru copii si-n alte parti, nu numai la Bucuresti.
E posibil ca situatia sa ti se para mai greu de suportat si pentru faptul ca-ti lipseste acel umar unde sa te refugiezi cand vii din lumea salbatica de-afara, care sa-ti aduca mangaiere si unde sa gasesti intelegere si protectie.  Dar daca oricum ti-ar fi greu, atunci, fa miscarea si rupe acest cerc vicios de rutina, plictiseala, oameni rai, mitocani, interesati, prost crescuti.
Pana sa vad filmul acela frantuzesc "e-love", tot imi venea sa va recomand sa apelati si la site-uri matrimoniale.  Pentru ca sentimentul meu, din ce-am tot citit pe-aici,  este ca toata lumea sau aproape toata lumea spera si vrea sa-si gaseasca o pereche.  Nu vad nimic rau in acest lucru si mi-am mai exprimat si-n alta ocazie punctul de vedere. Orice incercare, prin mijloace decente, cinstite, de a iesi dintr-o situatie care nu-ti mai place, care te face nefericit, merita osteneala, este o datorie pentru noi insine, cat mai suntem in viata. Si niciodata nu poti sa stii de unde sare norocul.
hai, curaj! :)
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6441 : Marți, 30 Octombrie 2012, 19:42 »

bine spus! ;D
totusi ai si tu grija, mai micaela mai: atunci cand vorbesti ca eba, s-ar putea sa fie altcineva care nu intelege jocul si sa-ti raspunda ca fernando de la caransebes!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6442 : Marți, 30 Octombrie 2012, 20:42 »
Matei,
da, e adevarat, acaparati si surmenati de multele probleme in care suntem prinsi, nu mai avem ragazul si disponibilitatea de a fi atenti la cei din jur care, poate, uneori lanseaza strigate de ajutor mute. Atatia oameni au drame interioare pe care nu le observam (uneori "la timp") si carora cateva minute de atentie, o vorba buna, o mana calda, le-ar putea face atata bine...Da, ne-am pierdut caldura prin uzura...

am trait destul si m-am invartit prin multe medii ca sa-mi pot da seama perfect cum stau lucrurile. nimeni nu-ti da nimic fara sa se astepte ca va primi sau ca va scoate de la tine mult mai mult... iar acolo unde este vorba si de niste banuti la mijloc, atuncii fii sigura ca scopul principal acela va fi si va ramane, cu mai mult sau mai putina vrajeala, intr-un mod mai mult sau mai putin mascat.  Un prieten de-al meu a facut odata un fel de studiu de caz : pe o anumita perioada si-a notat fiecare telefon pe care-l primea si scopul acelui telefon.  Bilantul: foarte putine au fost apelurile dezinteresate, doar de salut si de ce mai faci, cum o mai duci ; in 90% din cazuri i se cerea ceva.

cu asta nu pot fi de acord. Sunt destui oameni care nu au doar interese in raport cu ceilalti... Eu primesc, cateodata, telefoane doar cu "ce mai faci?" si atat. Primesc si ganduri de acest gen, asa cum si eu trimit mereu acest gand altora (ce-o mai face X? Cum i-o mai fi? de ex. de cateva zile ma tot intreb ce-o mai fi cu bit? ce-o mai fi cu lilu?) :) chiar si atunci cand nu reusesc sa dau un telefon sau sa trimit un mail. Nu ma "imprietenesc" cu nimeni fiindca as putea avea ceva de castigat si sunt fericita cand intalnesc oameni care plac dezinteresat sufletului meu. ma indoiesc ca sunt singura. :)
Poate ca prietenul de care spui tu e un om ocupat si cu resurse care nu mai investeste timp si atentie in prieteniile vechi, adevarate, sau in unele noi care ar merita, si atunci s-a trezit, firesc, inconjurat doar de oameni cu care este in raport "de interese". Da, poate fi foarte trist. Insa mi-e greu a crede ca nu are pe nimeni, nimeni care sa nu se gandeasca la el cu afectiune dezinteresata. In cazul asta, oricat de bogat ar fi...e sarac....

Si tu ma indemni sa iau rucsacul in spate si sa o iau de la capat? la 46 de ani? Nema energie. De-abia am ajuns intr-o pozitie oarecum satisfacatoare, pe un drum sigur, chiar daca sarcinile au devenit, in anumite momente, coplesitoare. Nu neaparat situatia de la servici ma indispune ci "starea natiunii" in ansamblu.  :) Anyway, mi-ar fi aproape imposibil s-o iau de la capat altundeva. nu mai am capacitatea de adaptare. N-o sa fac la batranete ce n-am facut la tinerete.  :)

L.E. In plus, in tarile demult civilizate lucrul manual nu mai e la cautare de cand tehnologia face totul mult mai repede.  ;D

E posibil ca situatia sa ti se para mai greu de suportat si pentru faptul ca-ti lipseste acel umar unde sa te refugiezi cand vii din lumea salbatica de-afara, care sa-ti aduca mangaiere si unde sa gasesti intelegere si protectie.  Dar daca oricum ti-ar fi greu, atunci, fa miscarea si rupe acest cerc vicios de rutina, plictiseala, oameni rai, mitocani, interesati, prost crescuti.
Pana sa vad filmul acela frantuzesc "e-love", tot imi venea sa va recomand sa apelati si la site-uri matrimoniale.  Pentru ca sentimentul meu, din ce-am tot citit pe-aici,  este ca toata lumea sau aproape toata lumea spera si vrea sa-si gaseasca o pereche.  Nu vad nimic rau in acest lucru si mi-am mai exprimat si-n alta ocazie punctul de vedere. Orice incercare, prin mijloace decente, cinstite, de a iesi dintr-o situatie care nu-ti mai place, care te face nefericit, merita osteneala, este o datorie pentru noi insine, cat mai suntem in viata. Si niciodata nu poti sa stii de unde sare norocul.
hai, curaj! :)

Fiindca sunt la momentul adevarului, desi nu-mi place sa recunosc, da, e si asta, Da' nu vad solutie.
Pai zici ca site de matrimoniale nu, si sunt de acord. Nu-mi place ideea. E ca si cum ai cauta acul de aur in carul cu bolduri cu gamalie de plastic.  ;D
Care alte mijloace decente si cinstite exista? Sa stai la metrou cu o pancarda "caut omul potrivit"?  ;D
Cred ca e o chestiune de noroc, de destin. Nush' ce-ar fi a face....
Zici ca poate am sanse sa-mi intalnesc destinu' sau destinatul in straianatate? Eh... cred ca exista bariere culturale intre oameni... poate mai usor de trecut la tinerete, cand substanta interioara e mai elastica.  :)

bine spus! ;D
totusi ai si tu grija, mai micaela mai: atunci cand vorbesti ca eba, s-ar putea sa fie altcineva care nu intelege jocul si sa-ti raspunda ca fernando de la caransebes!

Nu vorbesc ca eba, ci glumesc ca mine.  :buck2: Faceam asta si inainte ca ilustra duduita sa irupa pe scena politica. :)
poate ca fernando de la caransebes o fi destinu' meu, mai stii, ca cica incurcate sunt caile Domnului.  ;D

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6443 : Marți, 30 Octombrie 2012, 21:59 »
cand ma refeream la sfantul interes, vorbeam la modul general, nu despre tine sau despre altcineva in mod concret.  stii doar ce se intampla cu exceptiile! :) totusi, stii ca si intr-o relatie de iubire adevarata exista interes? sau intr-o prietenie adevarata?
prietenul meu a facut acel mic studiu de caz din curiozitate, in rest  are prieteni adevarati si o familie iubitoare, don't you worry. :)

in ce-ai scris mai jos sau mai sus, este un paragraf plin de negatii... of of of duduie micaela! iar 46 de ani este o varsta minunata, ca oricare alta, pentru a incepe orice.
inca ceva, eu sunt pentru site-urile de matrimoniale, este o solutie foarte buna, taman buna pentru zilele pe care le traim. ;)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6444 : Marți, 30 Octombrie 2012, 22:11 »

Zici ca poate am sanse sa-mi intalnesc destinu' sau destinatul in straianatate? Eh... cred ca exista bariere culturale intre oameni...

si da si nu. 
barierele culturale exista si intre oameni de-acelasi neam, care vorbesc aceeasi limba... si inca ce bariere!  ;D
un strain este doar o alta optiune; poate ca destinatul tau si-al altora este mai aproape decat va inchipuiti.  trebuie date la o parte niste storuri.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6445 : Marți, 30 Octombrie 2012, 22:21 »
…  nimic nu se face daca nu exista un anume interes, am trait destul si m-am invartit prin multe medii ca sa-mi pot da seama perfect cum stau lucrurile. nimeni nu-ti da nimic fara sa se astepte ca va primi sau ca va scoate de la tine mult mai mult...

absolutizai ideea (nimeni, nimic ;)) si m-am dat drept contraexemplu in combaterea ipotezei tale. stiam ca nu faci referire la mine.
Exista si-n dragoste si-n prietenie un soi de interes, dar nu e unul parsiv. Uneori din doua "interese" de iubire/amicitie, ies amandoi castigati.

I don't worry for your friend. ma bucur ca are prieteni si familie iubitoare. mi-ar fi parut rau pentru el sa fie altfel. :)

in momentul asta, 46 de ani sunt o varsta care ma recomanda la multa odihna si mai putina schimbare.  ;D

pai spuneai ca inainte de a vedea filmul "e-love" ne-ai fi recomandat site-urile de matrimoniale si am dedus ca dupa ce l-ai vazut ti-ai schimbat opinia.

si ai succesuri pe siteurile amintite? :)

Am stat o vreme pe un astfel de site, fara intentia reala de a-mi gasi un partener ci mai mult cu intentia de a face o incursiune incognito in psihologia masculina. A fost interesant dar si o imensa pierdere de timp. In doi ani nu am gasit un singur  exemplar care sa-mi "spuna" virtual suficient cat sa fiu tentata a-l vedea si in realitate. Singurul care mi-a placut intelectual suficient de mult incat sa corespondam trei ani jumatate, zi de zi, se afla in Canada (roman fiind), iar fizic nu-mi spunea nimic.
Acum, ce sa spun...depinde ce doresti sa gasesti. Poate ca daca vrei "taman bun pentru zilele pe care le traim" gasesti din abundenta... e plin. Sau poate n-am priceput eu sensul opiniei tale? :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6446 : Marți, 30 Octombrie 2012, 22:28 »
si da si nu. 
barierele culturale exista si intre oameni de-acelasi neam, care vorbesc aceeasi limba... si inca ce bariere!  ;D
un strain este doar o alta optiune; poate ca destinatul tau si-al altora este mai aproape decat va inchipuiti.  trebuie date la o parte niste storuri.
ai mai spus asta. Asa o fi, dar cum sa-l gasesti, profesore?  :) despre ce storuri graiesti, metaforic?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #6447 : Miercuri, 31 Octombrie 2012, 14:16 »
dubitativicioasa. :)
Gigi, am citit povestioara ta despre copiii care trebuie lasati sa-si ia zborul si mi-a placut ce si cum ai scris si am fost foarte de acord, numa' ca eu stiu ca inorogul nu are aripi si nu zboara, ci doar Pegas.  :)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6448 : Miercuri, 31 Octombrie 2012, 15:17 »
.........absolutizai ideea (nimeni, nimic ;))

....... Poate ca daca vrei "taman bun pentru zilele pe care le traim" gasesti din abundenta... e plin. Sau poate n-am priceput eu sensul opiniei tale? :)

daca am dat impresia de absolutizare, am gresit, se intampla si la copiii mai mici! :)

taman bun pentru zilele pe care le traim, ma refeream la acest mediu (site-uri matromoniale) ca la mjloc bun de comunicare in zilele noastre : cand se sta la servici foarte mult, cand nu mai ai timp sa cunosti persoane noi, barbati sau femei.  Prin abordarea initiala virtuala cel putin iti faci o idee despre persoana respectiva si simti daca merita sau nu sa va intalniti si in real.  Ceea ce inseamna o mare economie de timp si de nervi. 

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #6449 : Miercuri, 31 Octombrie 2012, 15:19 »
......si ai succesuri pe siteurile amintite? :)

Nu am succese pe paginile mentionate din simplul motiv ca nu le-am folosit : nu sunt pregatit inca nici psihic nici sufleteste sa reintru intr-o relatie de cuplu.  Pe langa asta, am o responsabilitate foarte mare, doresc sa mentin o atmosfera echilibrata de afectiune si un mediu propice dezvoltarii unei fiinte foarte dragi mie, asa cum este ea acum, fara suisuri si coborasuri emotionale ; sa ne luam bacalaureatul cu bine, vom trai si vom vedea.

Cunosc persoane care au incercat si care chiar au avut noroc.  ;)