Scrise de noi > Articolele noastre
Craciunul copilariei
Mari_a:
Uite pe cineva care canta tot ce vorbim noi aici:
Alexandru Andries - Cand ninge afara
(clip gasit pe facebookul unei dragute din SC :) )
admin:
Maria, banuiesc ca acolo in poza erai cu paltonasul rosu de care scriai, ca parca tare mandra esti cu el... :)
janeta:
--- Citat ---Noua, tuturor. Mai vorbim, ne mai imprietenim... :)
--- Terminare citat ---
Maria , draga mea , ce minunat ar fi daca tu ai fi fost acea " autoritate " la care m-am referit eu...:)) inteleg , insa ...spiritul Craciunului , deh :))
Mari_a:
Ah, doamna, am luat-o eu pe aratura, scuze! :bow:
Daaaa, paltonasul meu rosu de urson... Dintr-o blana groasa si aspra, dublat cu vatelina, captusit cu atlas rosu lucios... Si cu trei bumbi mari, tot din blana, care se prindeau cu gaitane rosii (cred ca pe la Sibiu le ziceti brandenburguri). Multi ani l-am tinut prin dulapuri... Mama avea unu din blana gri, cu spic alb, de lupon... In perioada aia incepuse sa se produca si pe la noi blanuri sintetice. Parca o vad pe bunica-mea cu haina ei maro de "monton dore" - adica mouton dore, ca era blana de oaie: "nu ma imbrac io, maica, cu plastice d-alea". ;D
Apropo de papuselele alea magnetice care se pupa - mai precis de "hainutele" lor: la un Craciun, pe cand aveam vreo 11-12 ani, am gasit sub brad un cub din lemn, cu latura cam de 20 de cm si greeeu... Ma intrebam ce-o fi inauntru de e asa de greu. Nu era nimic. Adica nimic de joaca, pentru ca nu se deschidea, doar ieseau din el doua fire: unu' de bagat in priza si unu care se termina cu un fel de surubelnita... Si alaturi o mana de sarmute indoite in tot felul de carcei... Hm... nimic colorat, nimic lucitor... N-am fost prea incantata. Am trecut la celalalt pachet, ceva dreptunghiular mai mare. In el... placaj! Atunci am sarit in sus! Intelesesem: imi facuse tata un aparat de pirogravat! Ani de zile m-am jucat cu el! Cand nu mai aveam placaj, treceam la magazia de lemne! Ca tata cumpara deseuri de la "arta lemnului" si aveam magazia plina de rebuturi de caluti, zimbri, trenulete, casute, cuburi... Pe care pana la urma le bagam la foc, dar nu asa, oricum, ci frumos ornate de mine...
Da' mai ziceti si voi d-astea "de pe cand era lupu' catel"... ;D De pe cand lega mama sfoara cu motocei, de crapau matele jucandu-se cu ei... :D
Karola:
Mari_a tu le zici asa de bineeeee!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă