Scrise de noi > Articolele noastre
Craciunul copilariei
almi_gabi:
--- Citat din: Mari_a din Joi, 13 Decembrie 2012, 10:03 ---....
Da' mai ziceti si voi d-astea "de pe cand era lupu' catel"... ;D
--- Terminare citat ---
Acum cand citeam despre aparatul tau de pirogravat mi-am adus aminte ca i-am batut la cap pe ai mei o gramada sa imi ia o trusa de traforaj . La scoala fetele invatau sa coasa si sa impleteasca podoabe pentru brad iar baietii faceau traforaj si mestereau tot felul de jucarii din placaj ( din acela de spui tu !!) . Ca sa scape de mine ai mei mi-au cumparat trusa . Mult au avut de suferit degetele mele. :D dar preferam asa decat acele de la lucrul manual!! :faint:
Apoi stiu ca erau acele "pachete" care contineau modele de avioane sau corabii. In cutie gaseai o multitudine de bucatele mici de plastic pe care trebuia sa le asamblezi ca sa obtii la sfarsit un avion. Aveai carlinga, hublourile, pilotii, aripile, rotile si trenul de aterizare ( ce grija trebuia sa ai la montare ca apoi sa se invarta rotile) etc. Nu lipseau lipiciul, vopseaua, "abtibildurile" pentru decorare. Daca aveai ceva indemanare ieseau destul de bine. Dar asta nu dura toata iarna .
Restul timpului la saniuta ..... :yeah:
Mari_a:
Hi, hi, hi! N-o sa ma iau la intrecere cu Creanga, ca n-am nicio sansa sa-i ajung macar la degetul mic! :)
Si am mai scris p-aici de povestile alea deocheate ale lui... ;D Am si io, dar alea nu sunt din copilarie, sunt de mai incoace... deci off topic :giggle:
Cu saniusul... eeei, ce ne mai dadeam drumul din susul strazii noastre in panta... si o urcam la loc pana curgeau apele pe noi... Strada se ramifica in Y (de fapt, se ramifica si azi! Cand e ghetus nici nu urc cu masina p-acolo!): in dreapta panta "se indulcea" si ducea spre casa noastra, iar in stanga o alee ingusta si abrupta dadea direct in garla... P-acolo ne placea sa ne dam... Ne opream pe gheata, cand garla era inghetata bocna... Si asta se verifica de vreunu' din parintii zecilor de copii care se adunau de prin imprejurimi pe "derdelusul de la Dispensar". Venea cate un tata sau bunic cu ditamai toporul de taiat lemne si incerca sa sparga gheata. Daca crapa macar, gata, ne blocau aleea cu o bariera din cauciucuri de masina-tractor - ca pe pistele de formula 1! ;D Cauciucuri carora le dadeam foc spre primavara, de "lasatu' secului pentru postu'Pastelui"... Cand stiu ca este obiceiul focurilor prin mai multe zone din tara... La noi ii zicea "utele-bratele" - nu stiu ce cuvinte sunt astea si din ce limba vin, dar majoritatea satenilor erau bulgari...
Deci ia mai manati, mai, hai, hai si mai ziceti si voi! ;D
silviu:
mai bine zi-ne tu din povestile alea deocheate de mai incoace 8) sunt ochi si urechi. baga! :applause:
Mari_a:
Draghe Silviu, suntem in post si e pacat "au cu gandu' , au cu fapta"... ;D
deli_a:
--- Citat din: micaela din Marți, 11 Decembrie 2012, 22:59 ---noi lasam poleiala "umflata", scotand bomboana cu grija. ;D
--- Terminare citat ---
Asa e, Mica, uitasem !!! :D si dadeam un mic bobarnac la bomboana, sa stim care mai e plina... ;)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă