Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340418 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mari_a

• Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1095 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:12 »
Eh, prea aratoasa nu e, dar data viitoare stiu ce am de facut sa-mi iasa mai frumoasa. Da-i aromata si gustoasa maxim!
Aoleu, le fac reclama gratuita la mirodenii, nu? O sa le scriu, sa le cer... cota-parte din vanzari!

Acum ca vine frigul, vin ploile, vine... vremea statului langa cuptor, deeeci vremea placintelor! Am niste idei cu niste dovleci, dar mai astept un pic, sa vina ziua nepotilor mei, ca altfel... cine le mananca?! Tot cu dulciuri, tot cu dulciuri... vara asta m-am facut destul de... dodoloata!

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1096 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 21:43 »
Eh, prea aratoasa nu e, dar data viitoare stiu ce am de facut sa-mi iasa mai frumoasa. Da-i aromata si gustoasa maxim!
Aoleu, le fac reclama gratuita la mirodenii, nu? O sa le scriu, sa le cer... cota-parte din vanzari!

Acum ca vine frigul, vin ploile, vine... vremea statului langa cuptor, deeeci vremea placintelor! Am niste idei cu niste dovleci, dar mai astept un pic, sa vina ziua nepotilor mei, ca altfel... cine le mananca?! Tot cu dulciuri, tot cu dulciuri... vara asta m-am facut destul de... dodoloata!

las' ca arata bine, n-o face pe modesta ca nu-i cazul :) citind ce-ai scris aici nu am putut sa nu ma gandesc ca pe vremea asta minunata (pentru ca a fost o zi de ramas-bun-toamna), tu ai preferat sa stai in casa si sa faci dulceata de gogonele; cu imaginea dovlecilor ce vor veni in minte deja! dodoloato! :kissing:
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1097 : Duminică, 07 Octombrie 2012, 22:08 »
Astazi tot centrul urbei a fost blocat de nush ce maraton si decat sa ies si sa ocolesc pe la Ploiesti, mai bine mi-am facut de lucru prin casa… Mi-am adus de ieri “materie prima” din gradina: prin varful vrejurilor de rosii am mai gasit niste amarate de gogonele care acum, la vremea asta, nu mai aveau nici o sansa sa se coaca… Asa ca le-am adunat si, inca cu gandul la cazanele de la Sibiel, le-am facut… dulceata! Le-am oparit cu apa cu un pic de otet si le-am pus la fiert in sirop de zahar… N-am avut multe, nu le-am cantarit, iar zaharul l-am pus din ochi, aproape aceeasi cantitate cu gogonelele. N-am avut prin casa baton de vanilie, dar am pus unul de scortisoara, n-am avut cuisoare simple, ci amestecate cu alte mirodenii in… condimentele pentru vin fiert! Ma apucasem sa le aleg de printre diverse coji, dar pana la urma de ce sa nu le pun cu totul?! Cuisoare, scortisoara, ghimbir, anason, coji de portocale si in tot plicul erau si vreo patru boabe verzi de cardamom…  Am pus numai doua, ca am citit ca are efecte afrodisiace… Pe undeva pe net scrie ca la dulceata asta, ca si la cea de nuci verzi ori de gutui, se pot pune si nuci ori migdale… Rascolesc camara: nuci n-am, migdale numai fulgi – un pliculet d-ala rosu luat de prin Kaufland… Dar nu pun, ca-s prea faramitate. Caut prin cutiute si borcanase si gasesc un plic cu… mieji de seminte de floarea soarelui nesarati. Ii pun si p-aia, ce poate sa strice? Sunt tot niste seminte uleioase ca si nucile…  Si dintr-o joaca si din experimentul “d-aia n-am, dar pun d-ailalta” stiti ce a iesit? O ne-bu-ni-e de arome! Saptamana viitoare ma duc in piata dupa gogonele si miez de nuca si mai fac!
interesant. n-am facut dulceata de gogonele si nici n-am mancat vreodata, nu-mi pot inchipui ce gust are.
dar te cred pe cuvant ca-i buna, Maria, altfel n-ai face iar!  ;)
eu astept gutuile, tot pentru dulceata. imi place la nebunie  :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #1098 : Luni, 08 Octombrie 2012, 00:44 »
dulceata de gogonele ... un deliciu! :D
o alatur celei de nuci verzi si suratei ei - in preferinte - din petale de trandafiri  :)

ma lupt - cu fandul - cu niste frumuseti de conopida; nu mai stiu cum le facea mama ... dar taiam din tava si punram smantama; intentionam sa cer sfatul cuiva care a incercat  gustare asemanatoare  :)
nihil sine deo

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1099 : Luni, 08 Octombrie 2012, 11:53 »
wow! dulceata de conopida? moartea mea!
o alatur celei de ghinde verzi si suratei ei din petale de muscata :coolsmiley:

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #1100 : Luni, 08 Octombrie 2012, 12:17 »
wow! dulceata de conopida? moartea mea!
o alatur celei de ghinde verzi si suratei ei din petale de muscata :coolsmiley:

;D daca o fac precum am scris ... esti invitatul meu de onoare  :D
nihil sine deo

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1101 : Luni, 08 Octombrie 2012, 12:51 »
Mmmmplace dulceata de tandafiri! La cea de gutui, Guess, daca ai timp si rabdare, taie-le fideluta, nu le da pe razatoare. Iese o minune aurie... miam-miamm-miammmyyy!

Silviu, de ce te miri? La dulceturi e ca si la tuica: din orice! Am mancat si dulceata din coaja de pepene verde! Se face si din morcovi, din castraveti, din sfecla rosie, iar o delicatesa e aia din cozi de rubarba cu ghimbir!

Matei, daaa, da, da, aud tot mai des in jurul meu sa profitam, trebuie sa profitam si de ce sa nu profitam, insa... la mine altfel curge si.... decurge. Toate la timpul lor. Ieri n-am iesit, dar m-am plimbarit sambata pe malul raului cateva ore... pana s-a ascuns Soarele dupa biserica Marcuta... Insa singura nu-i nicio placere.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1102 : Luni, 08 Octombrie 2012, 13:24 »
ce-mi place sa vad femei la bucatarie! E cald, e mancare si e bine !
fetele mosului, va rog eu nu exagerati cu dulceturile (in afara de cea de gutui, la celelalte zic ¨pas¨). Voi sunteti niste dulci prin definitie asa ca, mai gatiti si voi altceva ca mi se urca glicemia de n-o mai ajung. 

acum, pentru mari _a, zici ca te-ai plimbat singura sambata si spui cu cuvintele tale ¨insa singura nu-i nici o placere¨si nu mai inteleg nimic.  Am citit tot felul de propuneri pe-aici, hai in cismigiu, hai in parcul carol, hai la mogosoaia, etc…(nimeni nu a zis nimic de parcul bucov  :), e adevarat si ieri a fost superb acolo).  puteai sa mergi intr-unul din aceste locuri ca sa nu te plimbi singura si sa n-ai nici-o placere. sau sa inviti tu prietenii si prietenele SC la o plimbare pe malul raului, pentru companie si placere. 
In grup nu mergeti, singuri nu va place… cine sa va mai inteleaga ? si dupa aia mi se reproseaza mie ca nu ma hotarasc sa ies, ca sunt reticent la schimbare. Come on ! :)
sau e ceva care-mi scapa?! :(

cred ca merg sa beau o dulceata de prune, ca sa nu fiu chiar asa off topic.  Lichida. ;D

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #1103 : Luni, 08 Octombrie 2012, 14:30 »

ce-mi place sa vad barbati la bucatarie  :) au tot timpul pofte, idei, basca o mana doo de ajutor  :D

cred ca merg sa beau o dulceata de prune, ca sa nu fiu chiar asa off topic.  Lichida. ;D

cred o bei pe cea de anul trecut! a fermentat cea de anul acesta?
nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1104 : Luni, 08 Octombrie 2012, 14:50 »
ce-mi place sa vad barbati la bucatarie  :) au tot timpul pofte, idei, basca o mana doo de ajutor  :D

oh, da...si eu ador sa vad un barbat gatind. din pacate, se intampla rar si-l vad mai ales la tv  ;D
subscriu ca au tot timpul pofte si idei, nu neaparat culinare  :D

fetele mosului, va rog eu nu exagerati cu dulceturile (in afara de cea de gutui, la celelalte zic ¨pas¨). Voi sunteti niste dulci prin definitie asa ca, mai gatiti si voi altceva ca mi se urca glicemia de n-o mai ajung. 

doar dulceata de gutui iti place , Matei? asta de cirese amare, nu? cu papanasi merge bestial ::)

sau cea de capsuni? de zmeura? de pere cu lamaie?yummmmyy....prea bun!  :D

Mmmmplace dulceata de tandafiri! La cea de gutui, Guess, daca ai timp si rabdare, taie-le fideluta, nu le da pe razatoare. Iese o minune aurie... miam-miamm-miammmyyy!

mie nu-mi place deloc dulceata de tandafiri, am mancat prin adolescenta si chiar si acum cand scriu amintindu-mi, simt ca mi se strepezesc dintii.....petalele alea imbibate in sos....neah! nu, nu si nu! am aceeasi senzatie si cu piersicile, nu suport puful ala de pe coaja, consum doar nectarine.
bine ai formulat, Maria, daca am timp si rabdare. e greu cu ambele, asa ca voi pune robotul la tocat. abia astept  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1105 : Luni, 08 Octombrie 2012, 16:17 »
Eu am invatat sa-mi placa sa le fac pe toate si-si. Si sa ma plimb, si sa ma uit la un film, si sa gatesc singura pentru mine, singura pentru cineva, cu cineva pentru noi doi, cu cineva pentru altii... de ce nu? De ce nu m-as iubi si pe mine asa cum imi iubesc aproapele?  ;)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1106 : Luni, 08 Octombrie 2012, 18:17 »
....doar dulceata de gutui iti place , Matei? asta de cirese amare, nu? cu papanasi merge bestial ::)
sau cea de capsuni? de zmeura? de pere cu lamaie?yummmmyy....prea bun!  :D

stii ceva, guesswho? nu mi se pare deloc corect ceea ce faci tu aici cu poftele mele gastronomice pantagruelice elice ice ce e :)!
o astfel de fotografie  - ca asta postata de tine cu ciresele alea groaznic de apetisante (era sa scriu apetitoase asa de tare m-ai tulburat)- ar trebui interzisa prin lege.  si dupa aia, vii cu intrebari din astea, asa, fandosite: dar cea de capsuni, zmeura, pere cu lamaie?!
da, asa este: prea bun. si tu prea rea. :kissing:

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1107 : Luni, 08 Octombrie 2012, 18:19 »
Eu am invatat sa-mi placa sa le fac pe toate si-si. Si sa ma plimb, si sa ma uit la un film, si sa gatesc singura pentru mine, singura pentru cineva, cu cineva pentru noi doi, cu cineva pentru altii... de ce nu? De ce nu m-as iubi si pe mine asa cum imi iubesc aproapele?  ;)
corect, mai aproape-mi este camasa decat haina. :)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1108 : Luni, 08 Octombrie 2012, 18:22 »

cred o bei pe cea de anul trecut! a fermentat cea de anul acesta?

o mana de ajutor, desigur: mananc absolut tot ce mi se pune in farfurie.
dulceata de prune, era o vorba, asa, ad hoc. :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1109 : Luni, 08 Octombrie 2012, 19:27 »
stii ceva, guesswho? nu mi se pare deloc corect ceea ce faci tu aici cu poftele mele gastronomice pantagruelice elice ice ce e :)!
o astfel de fotografie  - ca asta postata de tine cu ciresele alea groaznic de apetisante (era sa scriu apetitoase asa de tare m-ai tulburat)- ar trebui interzisa prin lege.  si dupa aia, vii cu intrebari din astea, asa, fandosite: dar cea de capsuni, zmeura, pere cu lamaie?!
da, asa este: prea bun. si tu prea rea. :kissing:
bine Matei, sunt de acord sa interzicem poza asta cu dulceata de cirese apetitoase  :D prin lege....pai se poate?  ;D
nu, eu nu-s prea rea, ci prea buna.....de pus pe rana!  ^-^