Ai nevoie de :
-un piept de pui dezosat (cca 700 gr), 5 linguri capere (in otet sau saramura), o lamaie, o cana supa de legume, trei catei de usturoi, o legatura de patrunjel, 50 g faina, 100 g parmezan, 5 linguri de unt, 5 linguri ulei de masline, sare, piper, doua lingurite de boia dulce.
Mod de preparare :
Pieptul de pui se taie in felii subtiri, dupa care se bat ca pentru snitele, pe marginea feliilor facandu-se cateva incizii cu cutitul, pentru a nu se curba la prajire.
Se amesteca faina, parmezanul, piperul, boiaua si putina sare, intr-un bol, iar doua linguri de unt si uleiul de masline se pun la incins intr-o tigaie,
Feliile de pui se trec prin amestecul de faina, dupa care se pun la prajit in tigaie, pe ambele parti.
Dupa ce sunt gata, se lasa acoperite, in tigaie adaugandu-se usturoiul strivit, supa de legume, caperele si sucul de lamaie.
Sosul se lasa pe foc pret de cateva minute, pana cand scade la jumatate, dupa care se adauga restul de unt.
Dupa alte cateva clocote, se adauga si patrunjelul tocat marunt si se ia de pe foc.
Se serveste peste carnea de pui, eventual langa paste.
Pofta buna !