Autor Subiect: Comunicare  (Citit de 64351 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Re: Comunicare
« Răspuns #75 : Miercuri, 16 Ianuarie 2013, 09:22 »
Liber la imaginatie, Carol. Doar mintea noastra este o uzina de ganduri, cat comunicam din ele, depinde de fiecare.   :)
Iti las la muzica o dedicatie!!  O0

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #76 : Joi, 24 Ianuarie 2013, 13:38 »
Evolutia limbii intra la "comunicare"?  :-\   Pun aici un text dintr-un mail care circula ca viral pe net. Eh, iata ca am evoluat si eu, cu termenul "viral"! Imi amintesc ca cineva povestea ca s-a amuzat copios cand pe usa unei pensiuni din Chisinau a intalnit un afis cu textul "ANGAJAM DERETICĂREASĂ"!  :D  Dupa umila mea parere, ceea ce autoritatile de acolo numesc "limba moldoveneasca" este o romana veche, arhaica, neevoluata (a carei evolutie a fost vremelnic intrerupta de... rusa obligatorie). Nu stiu, s-ar putea sa bat campii, dar eu asa vad... Cert este ca-mi place dulsiele grai moldoviniesc!  :D  Mai ales cum il canta Zdob si Zdub!  :D
Cat despre textul de mai jos - nu stiu cine l-a scris, parca l-am mai citit pe undeva, dar nu mai stiu pe unde (poate chiar pe-aici!  :giggle: ). Daca nu ma insel, e scris de Plesu. Nu-s eu calificata sa-l comentez, vreau doar sa zic ca mi se pare absolut firesc ca limba sa evolueze. Daca o face mai repede decat poate onor Academia sa scrie un DOOM, cine ce vina are?  :angel:
"Îmi plac cuvintele străine naturalizate. Mai dezmorţesc limba. În timp, unele rezistă, altele dispar. A ieşit din uz cea mai mare parte a turcismelor şi grecismelor aclimatizate, de sus în jos, în Ţările Române. Franţuzismele din limbajul administrativ al secolul al XIX-lea au rezistat fiindcă era nevoie de ele, ca şi cuvintele nemţeşti din limbajul tehnic. Rusismele din anii '50 ai veacului trecut au avut viaţă scurtă. Nici nu se potriveau cu româna şi aveau şi conotaţii nasoale... După 1989, cine voia să pară pro-occidental începuse să anvizajeze şi să achieseze (observatie personala: achiesa nu e de dupa 1989, e termen juridic din dreptul civil roman). Îl mai ţineţi minte pe Adrian Severin?
Au apărut apoi multinaţionalele, ai căror manageri nu ştiau româneşte, românul întors de la burse, fotbalistul de doi bani si menajera hoata care vroia să-şi marcheze lingvistic întoarcerea din străinătate şi reclamele (advertaizingurile) vazute în engleză. Adjuncţii autohtoni ai şefilor de multinaţionale au început să vorbească o română pigmentată cu feed-back-uri şi locaţii. Secretarele nu-şi mai spun decât manager assistant. Cismarii sunt designeri. Mă aşteptam să fie vorba de crize de aclimatizare şi de micile noastre snobisme de cetăţeni ai unei ţări mici, dar vioaie. Nici gând. S-a ajuns la un nou limbaj de lemn, neologistic, întrebuinţat pe la posturi de radio şi de televiziune, iar cuvinte româneşti cât se poate de utile sunt înlocuite prosteşte de persoane care stau prost şi cu vocabularul limbii române, şi cu gramatica ei. Tot soiul de absolvenţi şi absolvente de Spiru Haret, cărora li se adaugă politicieni inepţi şi comentatori care par să-şi fi luat doctoratul la un sprit, înainte de a lua notă de trecere la română în liceu se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului fudul.
Potrivit lor, nu mai avem prilejuri, avem doar oportunităţi.
Nu mai suntem hotărâţi să facem ceva, ci determinaţi.
Nu mai realizăm, ci implementăm.
Nu ne mai ducem într-un loc, ci într-o locaţie.
Nu mai luăm în considerare, fiindcă anvizajăm.
Nu mai consimţim, ci achiesăm.
Serviciul de întreţinere a devenit mentenanţă.
Ceva care ţi se pare obligatoriu e un must!
Nu mai avem speranţe, deoarece am trecut la expectaţiuni.
Nu ne mai concentrăm, pentru că ne focusăm.
Şi nu mai aşteptăm un răspuns, ci un feed back.
Nu mai avem frizeri si croitorese, avem hair stilisti si creatoare de fashion.
Cu alte cuvinte, deţinem o oportunitate pe care suntem determinaţi să o implementăm într-o locaţie pe care am anvizajat-o, achiesând la o mentenanţă care e un must şi asupra căreia ne focusăm in expectaţiunea unui feed-back pozitiv.
Altfel, când ies din rol, îi auzi cu câte un neaoş şi superior "Hai să-mi bag..." sau cu concluzia absolut academica: "Un căcat!"

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #77 : Joi, 24 Ianuarie 2013, 20:04 »
Evolutia limbii intra la "comunicare"?  :-\  .....

In principiu achiesez ( l-am conjugat bine??    :pleasantry:) la ce ai scris si ca sa vin cu un feedback pozitiv pot sa spun ca probabil "fitzhlele" astea de "vocabular" vor trece asa cum au venit, vor deveni istorie asa cum s-a intamplat si cu modul in care vorbea  bunica  acum 70 de ani cu "furculition"!  oO
Deh, eu sunt mai de "moda veche" si ma dau in vant dupa "arta conversatiei"!    :)

Offline come undone

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #78 : Luni, 01 Iulie 2013, 22:49 »
Recunosc, nu am citit toate post-urile anterioare, însă tind să cred ca aici se vorbeşte despre comunicarea interpersonală  :)

Sunt pasionată de comunicare şi cred că, de fapt, toată această disciplină se traduce foarte simplu: "Comunicarea se realizează atunci când se doreşte acest lucru". Şi dacă tot suntem singles, să ne gândim la relaţiile trecute, la momentele în care credeam că suntem pe aceeaşi undă, dar de fapt interveneau alţi factori: autobruiajul psihologic, egoismul, ego-ul fiecăruia.

Offline come undone

• Newbie
  • *
« Răspuns #79 : Luni, 01 Iulie 2013, 22:51 »
În altă ordine de idei, tot acest tip de comunicare presupune influenţarea partenerului de discuţie şi împrumutarea ideilor, care se transmit ca nişte unde între cei doi. Este cea mai puternică formă de comunicare, atunci când se realizează corect. :)

Offline hana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
  • Unde esti Iubire?
« Răspuns #80 : Sâmbătă, 13 Iulie 2013, 11:07 »
Cred ca se invata cum sa comunici corect si eu nu am invatat si spre rusinea mea nu stiu sa COMUNIC.  :thumbdown:
Avem nevoie de IUBIRE

Offline come undone

• Newbie
  • *
« Răspuns #81 : Marți, 16 Iulie 2013, 17:24 »
Cred ca se invata cum sa comunici corect si eu nu am invatat si spre rusinea mea nu stiu sa COMUNIC.  :thumbdown:

Hana, poate depinde şi de interlocutor, dacă ştie să interpreteze bine semnalele non-lingvistice. Tu comunici prin tot, chiar şi prin felul în care îţi mişti sprâncenele în timp ce vorbeşti  :)

Offline eEduard

• Full Member
  • Mesaje postate: 248
« Răspuns #82 : Miercuri, 17 Iulie 2013, 08:55 »
Poate pentru că sunt idealist, sau poate pentru că am avut norcul să prind gustul, dar conider că sunt trei stâlpi de bază într-o relație sănătoasă: comunicarea, respectul, pasiunea. Acum, comunicarea ca și celelalte două ar trebui să vină natural când toate componentele de compatibilitate dintre cei doi sunt bifate (sau stele sunt aliniate :worthy:). În momentul în care simți că trebuie să omiți deja e un semnal de alarmă, ceva nu funcționează, și este recomandat să ajungi la rădăcina problemei și să o rezolvi înainte de a se transforma într-o iederă otrăvitoare. Comunicarea este cea mai importantă componentă într-un cuplu și de aceea trebuie să funcționeze ca „unsă”, altfel apar desincronizări care conduc la erori....conflicte....corupere iremediabilă....despărțire.  :crazy2: 
„Between two evils, I always pick the one I never tried before.” - Mae West

Offline CamiCamelia

• Full Member
  • Mesaje postate: 149
« Răspuns #83 : Duminică, 01 Septembrie 2013, 23:34 »
Poate pentru că sunt idealist, sau poate pentru că am avut norcul să prind gustul, dar conider că sunt trei stâlpi de bază într-o relație sănătoasă: comunicarea, respectul, pasiunea. Acum, comunicarea ca și celelalte două ar trebui să vină natural când toate componentele de compatibilitate dintre cei doi sunt bifate (sau stele sunt aliniate :worthy:). În momentul în care simți că trebuie să omiți deja e un semnal de alarmă, ceva nu funcționează, și este recomandat să ajungi la rădăcina problemei și să o rezolvi înainte de a se transforma într-o iederă otrăvitoare. Comunicarea este cea mai importantă componentă într-un cuplu și de aceea trebuie să funcționeze ca „unsă”, altfel apar desincronizări care conduc la erori....conflicte....corupere iremediabilă....despărțire.  :crazy2:

Sunt de acord cu tine.   Eu pun mare pret pe comunicare si respect, pentru ca daca astea exista, va veni si pasiunea... Degeaba exista pasiune daca nu exista respect si comunicare, pentru ca incet, incet, pasiunea dispare si devii indiferenta... :( 

Offline noiembrie

• Hero Member
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #84 : Miercuri, 04 Septembrie 2013, 09:51 »
Se zice ca e important sa sti  si sa poti sa asculti...dincolo de cuvinte, sa oferi atentie si timp !
Nu vei pierde nimic, vei castiga, poate doar experienta !Cu siguranta te va durea mai putin !
Intr-o vreme credeam ca ar fi trebuit sa ne nastem cu un semn distinctiv care sa spuna
a cui pereche suntem, poate-l avem si nu-l recunoastem sau cineva a incurcat semnele...!
Poate asa viata ne-ar fi parut mai trista...barbatul, eternul vanator ar fi pierdut scopul vanatorii,
femeia si-ar fi expus farmecele mai fara folos...si oricum n-am fi exclus conflictul....!
Asa ca e mai bine sa ne cautam toata viata, dar sa nu ucidem copilul din noi...si mai fara filozofie...!

Offline noiembrie

• Hero Member
« Răspuns #85 : Marți, 10 Septembrie 2013, 08:32 »
N-a scris nimeni dupa mine...asa ca ...eu lovesc , eu dau cu capul, cam asa cred ca suna o vorba
romaneasca...Cert e ca fiind noua pe aici nu pot sta in umbra, vreau sa comunic,sa va cunosc. Am citit ieri
 mult din ce postati candva..poate acum o puteti face direct, prin alte mijloace...Eu m-am trezit dimineata
gandind la wonderland,ea a gasit putin timp ptr. mine chiar cand am avut nevoie, multumesc suflet mare..!

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #86 : Marți, 10 Septembrie 2013, 09:46 »
păi cred că l-am lăsat pe eEd să răspundă, doar a lui era ultima cugetare.. :blush:

Multumesc, noiembrie. Mă bucur că întâmplarea m-a așezat în calea ta, atunci când simțeai nevoia.
Stii, în situații de astea imi amintesc, aparent fără legătură, vorba aia, am uitat a cui ”Ești o persoană diferită pentru fiecare om care te cunoaște” :kissing:

Se zice ca e important sa sti  si sa poti sa asculti...dincolo de cuvinte, sa oferi atentie si timp !

Asa ca e mai bine sa ne cautam toata viata, dar sa nu ucidem copilul din noi...si mai fara filozofie...!

Si, apoi ce poti sa mai spui după vorbele tale pline de sens. Poti doar să reflectezi, să...te cauți si să vezi cum e cu trecerea la actiune fără prea multă filosofie :giggle: :giggle:

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #87 : Miercuri, 11 Septembrie 2013, 12:19 »
N-a scris nimeni dupa mine...asa ca ...eu lovesc , eu dau cu capul, cam asa cred ca suna o vorba romaneasca...Cert e ca fiind noua pe aici nu pot sta in umbra, vreau sa comunic,sa va cunosc. Am citit ieri mult din ce postati candva..poate acum o puteti face direct, prin alte mijloace...

noiembrie cred ca deocamdata nu este cineva cu nick-ul "nimeni" - de aceea nu a scris !!! glumesc !! :D 

Chiar ma gandeam mai acum ceva vreme cat s-a schimbat comunicarea in ultimii ani, de cand marile companii folosesc in mod frecvent aceasta modalitate de comunicare chiar daca angajatii se afla la distanta de un birou - se folosesc mail-urile in locul documentelor scrise sau "face to face".
Iar metoda a fost preluata si pe plan individual - e mai usor sa comunici virtual cu prietenii din alte orase decat sa faci 2 ore cu masina.

Unii spun ca  e mai eficent asa, se castiga timp, altii spun ca se pierde din mesaj acesta fiind lipsit de nuantele si interpretarile specifice unei comunicari "face to face" -nu stiu - e bine, e rau - dar comunicarea virtuala a adus o schimbare a modului de comunicare.

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #88 : Miercuri, 11 Septembrie 2013, 17:28 »
de fapt, pierdem ceva mai mult decât nuanțele de limbaj nonverbal, esențiale si ele pentru o comunicare completă.
Una e să apelăm la comunicarea virtuală în interes profesional pentru a crește eficienta fluxului de informații..
Sau ca singurul mijloc pentru a comunica cu persoane dragi,  peste mări și tări.
Pierdem contactul uman, schimbul cald de mesaje, dincolo de cuvinte.
ehhh...
Uneori mă tot întreb ce facem cu tot timpul ăla...câștigat prin evoluția tehnologică?! :strambatura:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline noiembrie

• Hero Member
« Răspuns #89 : Joi, 12 Septembrie 2013, 09:14 »
Draga mea, draga mea wonderland tot ce spui tu imi merge la inima si asta cred ca e dincolo de cuvinte....
incet, incet imi mai arunca si ceilalti o vorba !