Autor Subiect: Comunicare  (Citit de 64312 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
Re: Comunicare
« Răspuns #90 : Joi, 12 Septembrie 2013, 09:46 »
răbdare noiembrie, e mai sigur așa, mai încet :)
eu una încerc să îmi temperez entuziasmul generat de începuturi efervescente. :)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline noiembrie

• Hero Member
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #91 : Joi, 12 Septembrie 2013, 09:50 »
Ai inca o data dreptate, in vremurile astea entuziasmul incepe sa semene a defect...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #92 : Joi, 12 Septembrie 2013, 15:31 »
....

Buna intrebare!
Cred ca tot ca sa beneficem de evolutia tehnologica. De multe ori nici nu realizez cand trece timpul navigand pe internet.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #93 : Duminică, 13 Octombrie 2013, 10:59 »
Privește. Zâmbește. Atinge.
Neale Donald Walsch - Priveste, Zambeste, Atinge
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline EmBo

• Hero Member
  • Mesaje postate: 907
« Răspuns #94 : Duminică, 13 Octombrie 2013, 12:48 »
As mai adauga doua: vorbeste si asculta.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #95 : Duminică, 13 Octombrie 2013, 18:34 »
în ce ordine, embo? ;)

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #96 : Marți, 04 Februarie 2014, 21:00 »
O comunicare sufocata si... redusa la expresii sablon. Cine suntem? Cum ne simtim? Stim sa ne raspundem? Reusim sa comunicam si celorlalti? Sau totul devine ok si cool? :bully:
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

Offline Cory

• Hero Member
  • Mesaje postate: 550
« Răspuns #97 : Sâmbătă, 08 Februarie 2014, 10:13 »
O comunicare sufocata si... redusa la expresii sablon. Cine suntem? Cum ne simtim? Stim sa ne raspundem? Reusim sa comunicam si celorlalti? Sau totul devine ok si cool? :bully:

In principiu OK asta nu este asa de rau  :) , prin facultate ne povestea o profesoara ca in al doilea razboi mondial americanii treceau in dreptul soldatiilor
ce nu erau decedatii - OK ( insemna zero kills sau ceva de genul asta) , deci daca nu erau morti , erau OK  :)
Cool   iarasi mi se pare in regula , dar asta poate pentru ca m-am uitat de cand ma stiu la MTV  :D
De cand a aparut messengerul si  chatul,  limbajul este oricum mult simplificat din cauza numarului de caractere limitat.
Acum sigur ca nu e bine sa vorbim doar asa, folosind sabloane practic ( cum spuneai si tu) , dar parca prefer sa aud Cool si OK , decat injuraturi birjaresti de cate 2-3 ori intr-o
propozitie ( unii din pacate chiar nu au deloc vocabular  :( , nu pot vorbi decat folosind injuraturi si sunt destul de multi ).
Pana una alta trebuie sa ne adaptam acestor vremuri  complicate( ca sa nu zic altfel)   ....

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #98 : Marți, 11 Februarie 2014, 06:15 »
Cory, daca tot ce avem de transmis e ca suntem in viata, adica respiram, avem apa, hrana si nu ne-a izbit niciun obuz....e clar, suntem OK ;)

De fapt cred ca nici eu n-am evidentiat prea bine ce se intampla in filmulet.  E vorba mai mult de dificultatea noastra de a fi spontani, e a duce pana la capat, in vorbe, ceea ce gandim la un moment dat, ceea ce simtim. Suntem atat de  preocupati daca sa spunem sau nu, daca sa avem incredere sau nu, de ce impresie vom lasa, de ce reactie vom trezi incat renuntam si recurgem la mesaje formale si conventionale. Practic, renuntam la interactiune autentica.

Offline Cory

• Hero Member
  • Mesaje postate: 550
« Răspuns #99 : Marți, 11 Februarie 2014, 18:38 »
      E vorba mai mult de dificultatea noastra de a fi spontani, e a duce pana la capat, in vorbe, ceea ce gandim la un moment dat, ceea ce simtim. Suntem atat de  preocupati daca sa spunem sau nu, daca sa avem incredere sau nu, de ce impresie vom lasa, de ce reactie vom trezi incat renuntam si recurgem la mesaje formale si conventionale. Practic, renuntam la interactiune autentica.
      Asta e  adevarat din pacate   :(

Offline Laur

• Full Member
  • Mesaje postate: 249
« Răspuns #100 : Vineri, 14 Februarie 2014, 17:48 »
Frica de sinceritate ... care trebuie sa recunoastem, de cele mai multe ori, nu ramane nepedepsita  ::)
Everthing will be ok in the end. If it's not ok, then it's not the end.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #101 : Miercuri, 21 Mai 2014, 08:15 »
Frica de sinceritate ... care trebuie sa recunoastem, de cele mai multe ori, nu ramane nepedepsita  ::)
ai dreptate, de ce ti-e frica de aia nu scapi ;D

On topic: Discutia de la Cine face primul pas, m-a adus pe aici.
Vorbim mult despre comunicare si, uneori o diluam si o reducem la ...a vorbi, a discuta, a spune.
Dar stim cat de mult conteaza cum spunem, cand spunem...

Ma amuza (asa sfarsesc, in amuzament  de mine, de altii sau de situatie,  lucrurile care la inceput ma irita si ma enerveaza  ;D ) cum ne incapatanam sa consideram unele lucruri ca fiind...de la sine inteles. Cum tot spunem:
1. I-am dat de inteles. Serios? Cum? De fapt nici nu conteaza. Intrebarea e - am facut ceva ca sa aflu daca celalalt a receptat mesajul meu asa cum cred sau imi doresc?
2. Ar fi trebuit sa inteleaga Asa... Cu siguranta o fi inteles ceva. De cele mai multe ori altceva, nu neaparat mai rau, doar diferit. Ca doar fiecare prelucreaza mesajele dupa stiinta si experienta proprie.  Si, nu intotdeauna imaginea din mintea mea e identica cu cea din mintea celuilalt. Pentru asta exista intrebari, feedback.
3.Ghicirea gandurilor s-o lasam mentalistilor . De ce sa-l supui pe celalalt la acest efort de a ghici ce iti doresti, ce iti place, ce te supara? Doar dupa o cunoastere reala, indelunga si profunda a celuilalt poti spera ca stii, intelegi. Sau cand exista asemanari si o legatura empatica,  poate si putin telepatica. In rest nu te poti astepta sa te intelegi din priviri, sa stii pur si simplu ce gandeste, simte sau doreste celalalt. Dar e cunoastere, nu vrajitorie. Un rezultat al unui proces, al construirii relatiei prin comunicare, nu un dat.

Offline Rodica_I

• Hero Member
  • Mesaje postate: 885
« Răspuns #102 : Miercuri, 14 Octombrie 2015, 10:09 »
Oare  intra la comunicare ?
! No longer available

Azi e sarbatoare , La multi ani!

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #103 : Miercuri, 14 Octombrie 2015, 17:42 »
Da, da... e despre comunicarea emotiilor   8) O0

Offline maya

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
« Răspuns #104 : Miercuri, 14 Octombrie 2015, 19:19 »
Sa inteleg ca asta e despre comunicare. Bun, am invatat de la Rodica o lectie de comunicare. Ma bucur sa invat lucruri noi. Si da, astazi e sarbatoare in Iasi. Cea mai mare sarbatoare a Iasi-ului. Cu pelerini si moaste. Deci mare!