Autor Subiect: De ce suntem single ?  (Citit de 561306 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
Re: Jurnalul incepatorului - De ce suntem singuri ?!
« Răspuns #150 : Duminică, 28 Martie 2010, 19:54 »
Draga iulielf, multumesc pentru comentariul tau… dupa cum ai vazut ca te indeamna si maria si crista si marcutza, te invit si eu sa abordezi toate subiectele care iti dau tarcoale prin cap, chiar aici, pe acest site.  Deocamdata suntem in starea accea incipienta, amorfa, anonima, in care ne descoperim cate un pic, din franturi de idei, fraze, ganduri.  Pentru ca pe parcurs sa devenim identitati cu anumita incarcatura magntica.  Incarcatura ce ne va duce, acolo unde trebuie.  Incercarea despre care povestesti este foarte dura, probabil atunci ai atins punctul tau cel mai de jos. Ai atins fundul piscinei dar nu te-ai inecat ci te-ai ridicat si tind sa sper ca ai facut-o cu multa forta si determinarea de a invinge, de a te invinge.  Fiecare dintre noi are pe cineva foarte pretios pe lumea asta pentru care trebuie sa lupte pana la capat : ne avem pe noi insine.  E frumos sa ai pe cineva cu care sa injumatatesti necazul si sa dublezi bucuria, dar daca nu-l ai, nu-i bai.  Hm hm hm... Ne avem pe noi si noi meritam sa mergem mai departe.  Inainte de weekend exista un prag psihologic vinerea, care mi se pare mai greu de trecut.  Dar in general imi plac weekendurile fie si pentru faptul ca pot sa merg in parc, sa admir fiecare copac sau floare sau gaza ; pentru ca din cand in cand imi fac curaj si infrunt DN1 si merg pana sus de tot la Moeciu, la o pensiune unde sunt exact intre Muntii Bucegi pe de o parte si Piatra Craiului pe de alta.  Daca mai reusesc sa mai conving si pe altii, super, daca nu, nu… Sau mai putin poetic, mai banal dar folositor, fac curat si pun totul in ordine acasa.  Terapia prin aspirator si mop ! Sambata dau lectii de engleza unor copii mai putin favorizati de soarta sau de sistem.  Ma fac frumoasa si eleganta si merg la teatru, opera, opereta.  Desigur ca ar fi mult mai fain daca toate aceste activitati le-as face impreuna cu… maria, iuli, sandra, ion, gigi, etc.  Aha, si in afara de toate aceste activitati, mai am una, nu renunt la speranta. 
Cum zici si tu, iulielf, sunt multe de spus, dar toate la timpul lor. I will be back!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline octy

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #151 : Duminică, 28 Martie 2010, 20:44 »
cine ma informeaza si pe mine ce se petrece ici?
adica cum functioneste?
as vrea sa cunosc lumea care are aceleasi inclinatii si nu stiu cum sa procedez

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #152 : Duminică, 28 Martie 2010, 20:48 »
CITESTE AICI da click si pe urma discutam :)
bine ai venit printre noi @octy

Offline krissunu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 445
  • ...credinta face totul posibil ...
« Răspuns #153 : Duminică, 28 Martie 2010, 22:02 »
 Ok, despre partea cu religia nu voi mai vorbi. Scuze daca am deranjat pe cineva cu aceasta "teorie" a mea.
  Totusi, vreau sa intreb ceva. Care din persoanele care au religia in minte au inventat in viata lor ceva? Stiti cate persoane de genul asta sunt? NICIUNA. Studiati atent toti inventatorii, care au ridicat civilizatia, sa vedeti, cati credeau in religie.
 Credeti-ma, chiar credeti ca, la ora actuala, nu mai e nimic de inventat?
 Sunt o gramada de chestii de inventat.
 Fiecare cu crezul lui, e treaba fiecaruia sa-si asume "liberul arbitru". Eu nu pot decat sa incerc sa va fac sa intelegeti ca, atat timp cat am crezut in religie, nu am avut nici o idee "stralucitoare".
 Acum, situatia e altfel. Am deja 4 inventii, care vor ridica civilizatia mai departe, pentru ca suntem oameni si trebuie sa evoluam. Parerea mea, scuze, dar cred ca religia ne trage in jos, in partea animalica din om. Dar, bineinteles, este doar parerea mea. In viitor, veti vedea ca nu va fi numai parerea mea.
 Sunt de acord, si eu cred in Dumnezeu, dar nu in dumnezeul "mosulica, cu barba", deci nu in dumnezeul din religie.
  Stiu ca exista o putere supranaturala, dar, de aici si pana la a-l asemana cu un om, ca-n religie, e o chestie departata rau.
  Deci, cred in Dumnezeu, dar nu si-n religie. Cel mai bine ar fi daca nu l-am asemana pe Dumnezeu cu religia. Chiar nu au nici o legatura.

...spui   ca  ai  4  inventii  ,  foarte  frumos !  Cineva  a  spus :  "  Un  gram  de practica valoreaza  cat  tone  de  teorie "     

Dumnezeu  este  UNUL ;  ...si  EL   ne  spune  sa  avem  CREDINTA

Offline hana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
  • Unde esti Iubire?
« Răspuns #154 : Luni, 29 Martie 2010, 07:54 »
pentru ca m-am bazat tot timpul pe altii, pentru ca am pus problemele altora inaintea alor mele, pentru ca am fost intotdeauna SINCERA, pentru ca nu am avut incredere in mine, pentru ca am crezut ca viata este numai o PRIMAVARA. Am fost o femeie de succes, si cu ce m-am ales?
Avem nevoie de IUBIRE

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #155 : Luni, 29 Martie 2010, 08:28 »
     hana, in primul rand: bine ai venit! Si felicitari pentru curajul de a scrie randurile de mai sus! Viata ESTE O PRIMAVARA! Trebuie sa faci orice, pentru a o mentine asa, doar, sau mai exact, in primul rand ce e mai bine pentru TINE, si atunci si ceilalti vor avea de castigat! In legatura cu sinceritatea,  e mult de discutat: asa trebuie sa fii, dar cu cine merita! Cu ceilalti fii doar retinuta, nu nesincera! Ia tot ce ti s-a intamplat pana acum ca pe o experienta de viata! Chiar daca nu a fost una placuta, trebuie sa inveti ceva din ea sa stii ce sa eviti pe viitor! Abia cand te vei simti bine in pielea ta, gandindu-te in primul rand la tine, atunci si cei din jur vor remarca ca te-ai reinventat si vor incerca sa iti faca tie pe voie, nu invers! ... Niciodata sa nu spui niciodata! Viata iti mai rezerva multe surprize placute! Astept sa scrii mai mult, sa te cunoastem mai bine!

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #156 : Luni, 29 Martie 2010, 09:18 »
@hana bine ai venit printre noi. asa cum si carmentoma ti-a scris, viata este o primavara :)
si sper ca timpul petrecut alaturi de noi aici sa iti poata reda increderea in tine :)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #157 : Luni, 29 Martie 2010, 11:15 »
Buna dimineata tuturor!

Sunt si eu taaaare incantata ca am 'descoperit' (hehe, o descoperire ca la orientare turistica, unde admin a pus indicatoarele in media iar eu am ascultat radioul!) existenta acestui loc..
..incantarea vine din faptul ca il vizualizez ca pe ceva 'necontaminat' adica populat cu oameni adevarati, asa cum sunt ei, cu necazurile si gandurile lor, oameni care isi doresc mult si din adancul sufletelului lor (uneori super-contorsionat de tristete, cand nu mai stiu la ce intrebari ale vietii nu au raspuns, sau la care nu au raspuns bine), sa li se intample in realitate ceva normal, dincolo de masti false, personalitati multiple, mai multe nick-uri al aceluiasi individ ciudatel, etc, etc, cum probabil cei mai multi de aici au mai vazut prin diverse alte locuri..
.. principalul atu al acestui loc este, (in mintea mea, desigur, iar voi puteti adauga o sumedenie de alte atu-uri) invitatia de a fi noi insine in vazul lumii.. ca la un centru de dezintoxicare/dezalcoolizare unde pentru a putea scapa de viciu, trebuie mai intai de toate sa admiti ca exista acel viciu..
desi, singuratatea nu e nicidecum un viciu, poate chiar dimpotriva, pentru ca nu am da nici unul din noi bani ca sa fim singuri, dar ajunge sa fie o tema despre care nu ne mai place sa povestim altora.. iar in sinea noastra o identificam ca pe ceva de pe lista "de rezolvat"

.. de aia, eu sunt incantata ca am gasit in sfarsit clasa de rezolvat singuratati in vazul lumii si la lumina .. zilelor care vin!

O intrebare: de unde vin stelutele? Ce reprezinta ele?

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #158 : Luni, 29 Martie 2010, 11:22 »
Ma bucur ca ai gasit un loc in care sa-ti faca placere si in care sa ai incredere! Stelutele se primesc functie de numarul de mesaje trmise pe forum, deci tin de activitatea fiecaruia. Dupa cum poti remarca, sunt membrii care m-au depasit ca numar de interventii...

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #159 : Luni, 29 Martie 2010, 12:07 »
ahahhaaaaaaaaaaaa..
multumesc pentru raspuns..

dar "hero  member" ce semnificatie are?
e vreun 'combat' pe aici? ;)

PS ma cheama Carmen

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #160 : Luni, 29 Martie 2010, 12:11 »
ne pare bine Carmen si nu, nu e niciun combat aici :)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #161 : Luni, 29 Martie 2010, 12:14 »
totusi, hero member ce inseamna? :)
cine atribuie acest titlu?

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #162 : Luni, 29 Martie 2010, 12:15 »
Ma bucur ca ai gasit un loc in care sa-ti faca placere si in care sa ai incredere! Stelutele se primesc functie de numarul de mesaje trimise pe forum, deci tin de activitatea fiecaruia. Dupa cum poti remarca, sunt membrii care m-au depasit ca numar de interventii...

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #163 : Luni, 29 Martie 2010, 12:59 »
da, marcutzo, e clar acum..
cantitatea primeaza, pricep ;)
astept o .. ceva ca o bufnitura/upercut dinspre tine :-*

asa ca fug repede sa va mai citesc si inteleg..

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #164 : Luni, 29 Martie 2010, 13:52 »
@pe_jumate, ai priceput gresit chiar daca ironia a fost vizibila :)
iar explicatia adminului, citatul pe care ti l-am bolduit era clara.
"astept o .. ceva ca o bufnitura/upercut dinspre tine" asta n-am inteles-o si o voi citi ca o pe o gluma si nu una de prost gust. nu-i nevoie sa explici ;)

eu iti urez succes in a intelege ce citesti si a ne intelege si accepta pe fiecare in parte cu bune si rele ;)