Arhiva > Arhiva
Perceptii despre sexul opus
balanta:
:)....mor de dragul la ce ai scris...io ma pierd in emotii si ma departez de la subiect! ;D
Caroline:
Balanta, mi-ai adus aminte de bunica mea... Avea 7 copii, din care unul nou-nascut, in timpul razboiului, cand bunicul a disparut de-acasa si si-a facut o alta familie clandestina in celalalt colt al tarii. De la trasura si pension, bunica a trecut prin nationalizare, a facut un curs de asistente, dupa ce iesea de la spital mergea sa munceasca la fabrica, iar din fostele draperii de lux cosea singura haine pentru copii. Pe 5 din cei 7 copii i-a tinut si-n facultati... Bunicul s-a intors acasa la batranete, avea deja peste 20 de nepoti si stranepoti necunoscuti. :-\
Eu o tin minte pe bunica mereu vesela si optimista... se urca singura in tren la 80 de ani ca sa vina la noi, de la sute de km distanta. A murit la 88 de ani, cazand dintr-un pom unde se urcase sa-si culeaga recolta... A fost si este modelul meu, nu neaparat de femeie, ci de om!
Revenind la topic, am lucrat intr-o vreme ca traducator in primul ONG din Romania care promova egalitatea de sanse intre femei si barbati. Ar fi enorm de multe aspecte de discutat aici... s-ar putea scrie carti. De exemplu (din experienta mea), femeile din Romania, datorita comunismului egalizator, au suferit mult mai putin decat altele din acest punct de vedere. In Canada, femeile nu avea inca drept de vot in anii '70 si in generatia mamicilor noastre gasesti extrem de rar femei cu studii superioare... mai degraba femei cu de la 7 copii in sus! ;)
Apropos de femeile puternice, nu cred ca ar trebui sa facem o diferenta intre sexe aici. Exista OAMENI puternici sau slabi, fie aceastia femei sau barbati. Iar oamenii care "scot ochii" altora cu puterea lor sunt, de fapt, cei mai slabi... Ceilalti nu au nevoie sa dovedeasca nimic nimanui, nici macar de ajutor de tip ONG. Ei pur si simplu nu se considera o categorie defavorizata, oricare le-ar fi soarta, si actioneaza in consecinta, fara un drob de sare deasupra capului... ca bunica mea, de exemplu.
Caroline:
P.S. Daca e sa ne luam dupa statistici, studii stiintifice si generalizari... egalitatea nu va fi posibila niciodata: femeile sunt preponderent emotionale, iar barbatii rationali. Hermafro Cred ca menirea lor este sa se completeze si sa coopereze, nu sa concureze... Ba chiar cred ca lumea ar fi un dezastru plictisitor daca, psihologic si profesional, am incerca sa devenim egali! Hermafroditismul a devenit vetust in evolutie... inca de pe vremea reptilelor! ;D
Saturnianul:
--- Citat din: admin din Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 13:51 ---Incep prin a scrie ceea ce incercam sa-i explic mayei. Un barbat nu va cauta si nu va accepta langa el, decat in situatii limita, deci foarte rar, femei mai puternice si mai instruite decat el.
--- Terminare citat ---
Proabil ca eu sunt printre putinele exceptii. Inca un motiv in plus pentru a-mi intari cv-ul de extraterestru ;D M-au atras mereu - instinctual???, rational??? - femeile puternice de la care am avut ce invata. Fie si numai faptul de a privi dintr-un alt unghi o situatie. Bunaoara, chiar de curind am invatat de la o femeie soferita ce mi-a fost copilot, ceva ce nu stiam in materie de regulament rutier desi conduc de 10 ani. Si a fost fascinant pentru mine. Eram ca si cum mi se daduse o jucarie noua: atent de fiecare data cind aparea respectiva situatie. Pina la urma e ceva ce eu am cistigat: o informatie utila in plus. Probabil ca reactia unui alt barbat ar fi fost, in general, a unei izbucniri de orgoliu. Lucru pe care nu-l prea inteleg. Sub acest aspect, prin analogie, barbatii ar trebui sa nu mai caute informatii pe Google fiindca asta inseamna ca e mai destept decit ei si le stirbeste masculinitatea, cine: un biet soft de calculator :D :D :D
Femeile au darul de a privi lucrurile dintr-o alta perspectiva decit barbatii si, de multe ori, acea perspectiva se dovedeste cea corecta. Iar asta ii macina pe multi barbati la orgoliu desi, in sinea lor, poate recunosc ca ea are dreptate :)
silviu:
--- Citat din: Saturnianul din Duminică, 08 Ianuarie 2012, 15:50 ---M-au atras mereu - instinctual???, rational??? - femeile
--- Terminare citat ---
pe mine m-au atras mereu pur si simplu.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă