Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 18 23 septembrie 2012
adda:
"Such a perfect day" ...ce bine au ales melodia...chiar a fost un moment emotionant intr-un cadru nemaipomenit
admin:
Da, melodia era perfecta, locul perfect, orasul perfect.
Duran Duran - Perfect Day
admin:
Nu stiu cate locuri romantice exista in lume, dar cu siguranta Podul Carol din Praga, este unul dintre cele mai. Privelistea de basm care ti se asterne in fata, oriunde te-ai uita. Intr-o parte grandiosul Vitus si palatele regale. In cealalta Strahov si dealurile impadurite ale Pragai. De-o parte si de alta Vltava, cu apele pline de luminitele oglindite in el. Strajuit de cele mai frumoase turnuri de pod care s-au construit vreodata. Mai incolo cupola Bisericii Sf Francisc si mai departe a Clementinumului. Printre ele turnurile Tyn-ului.
As zabovi acolo pe pod ore intregi. Sa ascult muzica ambulantilor, sa privesc la miile de trecatori, sa-mi incant ochii cu minunatiile din jur...Sa stau in transa aceea de placere pe care doar locuri din acestea binecuvantate o poate da....
MAC:
Adda,eu dupa micul dejun,am continuat sa vizitez....Sibiul.Am ratacit pe stradutele inguste,am privit orasul de la inaltimea Turnului Sfatului,am stat ceva timp in biserica parohiala,,Sfanta Treime'' si m-am gandit la ce-am trait ultimele zile.A fost mult,a fost frumos.Si sigur mai mult decat poate exprima o introvertita cu toate pacatele.
Da Gigi,Sibiul este frumos si va invidiez pentru ,,Capitala culturala europeana''.
admin:
Ma bucur ca ai avut ocazia, chiar si doar pt cateva ore, chiar si fara ghid, sa vizitezi Sibiul. Va spuneam la sfarsit cand am parasit Bratislava, ca excursia asta a cuprins, cel putin pt voi, chiar si doar la modul de bifat si Transilvania, zona importanta a imperiului austro-ungar. Probabil ca ati remarcat ca de multe ori, in explicarea istoriei tarilor care faceau parte din imperiu, aduceam vorba si de Sibiu. A avut, la o scara mai mica evident, acelasi parcurs ca si Budapesta, ca si Bratislava, Viena si Praga. Cunoscandu-i foarte bine istoria si dezvoltarea, momentele de cumpana si de framantari militare, mi-a fost usor sa inteleg ce s-a intamplat si in celelalte zone ale Europei Centrale. Sa retin si sa-mi explic multe lucruri.
De fapt partea asta central europeana are o istorie comuna. Chiar daca suntem natiuni diferite, chiar daca avem alte obiceiuri, limbi, chiar si fizionomii, am parcurs aceleasi etape istorice, cu diferente minime.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă