Completez cu detalii si aceasta actiune:
- la Ranca o sa fim cazati toti in aceiasi pensiune: Pensiunea Craiul Muntilor. Vom avea acolo la dispozitie intreaga capacitate de cazare adica 8 twin + 2 apartamente. Vom lua cina la aceasta pensiune, de asemenea si micul dejun. Pt drumul de la Valcea la Ranca, puteti sa va luati un sandvici - doua, sa va pacaliti foamea pana la cina. Se pleaca asa cum am spus la 14.30 din Valcea. Avem de parcurs prima etapa de excursie adica Valcea - Horezu - Ranca. Va propun sa oprim o jumatate de ora la Horezu, pt ceramica de acolo, dupa care sa ne continuam drumul catre Ranca. Traseul are in total 91 km, cca 2 ore si jumatate de mers cu masina. Cu oprirea de la Horezu, cca 3 ore. Deci in jur de 17.30 o sa ajungem in statiunea montana. Ne cazam, dupa care putem lua direct cina, sau daca vremea este frumoasa si calda, sa ne plimbam o ora doua, prin zona. Din Ranca o sa plecam dimineata, undeva in jur de ora 9.30, dupa ce servim micul dejun si facem check-out-ul.
- De la Ranca la Jina avem cam o ora si jumatate de mers cu masina. Dar cu siguranta o sa facem mai multe opriri pentru poze, pt a admira peisajele si pentru a ne dezmorti. Eu am anuntat pranzul la stana, in jur de 14.30, deci avem timp suficient pt drumul auto, opriri, cazarea in Jina si pt drumul pana la stana. Nu o sa mancam chiar la stana, o vizitam, vedem cate ceva despre ce inseamna viata acolo in varf de munte cu oile, dar o sa mergem intr-un loc acoperit si in care avem ceea ce ne trebuie pt a manca totusi civilizat. Nu este departe nici de sat, nici de stana. La Jina o sa fim cazati in doua pensiuni agroturistice, la Miluta si la Mircea. Acolo il vom intalni pe Marian, pe care o parte din voi il cunoasteti deja de la Sibiel. El se va ocupa, incepand de la Jina de grup. Dupa cate stiiti eu duminica dimineata trebuie sa fiu la Bucuresti, de unde luam cei care plecam in excursia de Spania, avionul pt Malaga. Ce facem la Jina: incepem asa cum am spus cu check in-ul, apoi se urca pana la stana, se coboara pana la locul in care o sa servim pranzul. Am discutat cu gazdele noastre si o sa avem acolo o masa adevarat traditionala, adica jintita, apoi balmos si in final pastrama de oaie cu paine de casa. Dupa masa, Marian are sa va conduca pana la biserica veche, la muzeu si l-am rugat si la una dintre gospodariile de acolo. El este nascut in Jina si cred ca este cel mai bun ghid posibil. Are o gramada de lucruri pe care poate sa vi le spuna si explice.
Seara masa va fi servita, fiecare la locatia la care sta. Distanta nu este mare, nu cred sa fie mai mult de 300-400m, dar am preferat varianta asta, pt confortul vostru. O sa vi se gateasca taraneste, am rugat-o si pe Milica si pe sotia lui Mircea sa va pregateasca tocanita de vitel la ceaun, adica ceea ce este mai bun acolo. Dupa masa scoverzi cu branza de burduf. Gazdele sunt femei de la tara, dar foarte prietenoase si deschise. Marian m-a prezentat cand am urcat la Jina amandurora si m-am simtit tare bine, asa ca sunt convins ca o sa fiti la fel de impresionati.
Peisajele sunt de acolo din varful muntelui extraordinare, sper sa fie vreme frumoasa si sa ne putem bucura de ele.
Transalpina este deschisa, se circula, dar sus o sa dam inca de zapada. Va trebui sa fiti imbracati de munte, cu ghete, haine mai grosute, si evident si ceva de ploaie.
Mai revin cu detalii.