Autor Subiect: Gandeste pozitiv  (Citit de 125438 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #255 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:24 »
in afara de marea majoritate a articolelor "pozitive" despre "think pozitive " voi ati mai ascutat/citit si altceva ?
pentru mine respectarea trairilor mele interioare sunt generatoarele respectului de sine ...daca am in fata un pahar care trebuia sa fie plin, il vad cu dezamagire pe jumatate gol, si asa il voi considera nomatter what...sa ma gandesc ca de fapt , "ce bine ca a mai ramas jumate " in el , e o pervertire irationala a propriului psihic, o manipulare ordinara a subconstientului propriu si deci o ignorare a parerii subconstiente din mintea mea... pierd respect fata de mine pt ca, tot in subconstient stiu ca ma mint... asta duce la fericire ? :(
nope... de acord sa vad si partea frumoasa , partea buna , dar numai cantarind in balanta judecatii proprii impreuna cu partea negativa... deci : e gol pe jumate si e plin pe jumate , merg impreuna la avantaje si dezavantaje ...daca este un vinovat pentru ca e gol pe jumate , il iau de guler, nu multumesc frumos ca mi-a lasat jumate ....
nu ne taiem noi venele marcutza, le taiem celor care merita sa le fie taiate... nu suntem vite duse la taiere, suntem oameni ...

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #256 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:28 »
    Si ce faci, concret, in afara de spalat la varza si aruncat cu venin, daca nu te superi?

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #257 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:30 »
"pierd respect fata de mine pt ca, tot in subconstient stiu ca ma mint... asta duce la fericire ?"

nu te minti optimus, esti realist privind adevarul din golul dar in acelasi timp(aici punctam eu) te ambitionezi si motivezi sa ajungi sa-l vezi plin (nici sa dea pe-afara, irosim) invatand din greseli deloc privind in trecut ci numai inainte.

suntem animale si devenim oameni prin constinta.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #258 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:33 »
foarte bine, ia-l de guler, dar cu incarcatura pozitiva.  :P poate vor veni vremuri in care chiar vor putea fi luati de guler. si daca, asa cum era acum cativa ani, nu aveai nici cea mai mica sansa sa te pui cu structura mafiota (nu ca acuma ai putea ;D), la ce-ti foloseste sa nutresti permanent dorinta de a-l bumbaci pe cel pe care nu-l poti bumbaci? nu rezolvi nimic altceva ca te incarci tu negativ. nu zice nimeni sa nu actionezi, pe toate caile posibile dar trebuie sa poti sa accepti limitele de moment. si ti-e mult mai folositor sa-ti protejezi trairile de frustrarea neputintei (evidente).
ia zi, cum te-ajuta pe tine revolta pe primarul x care cumpara floricelle (sau pe Vanghelie care in fiecare toamna-primavara improspateaza marcajele rutiere absolut inutile pe stradute de 5 m latime - face treceri de pietoni pe strazi rezidentiale de o banda juma' latime!  ;D)? ce faci? in ce fel constientizarea partii goale a pharului devine un motor mai bun pentru schimbarea in bine?

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #259 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:37 »
    Si ce faci, concret, in afara de spalat la varza si aruncat cu venin, daca nu te superi?

nu stiu daca spal varza si arunc cu venin ...poate ca tocmai think pozitive este veninul ...
v-ati intrebat vreodata cum este de fapt pasta de dinti daca are extract de perle naturale ? exista asa ceva ? manipulare ? sau cate flori de colt le trebuie altora sa faca crema cu extract de floare de colt ? manipulare ?
insusi faptul ca scriu inseamna actiune.. daca mai deschide ochii "un adormit cu vorbe goale ", inseamna ca am reusit sa fac ceva in afara de a spala varza ...deci eu fac ceva ... tu ce faci ?
sau ce mai faci tu , mai Carmen draga ?  ;D ;D

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #260 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:47 »
singul motiv pentru as accepta ca o parte a paharului sa fie goala este acela ca paharul sa fie gol pentru ca din el am daruit; dar nici atunci nu renunt la a lasa vreo parte din pahar goala;
a mentine paharul tot timul plin inseamna defapt armonizarea si tendinta spre starea de perfect;
despre acest aspect am scris anterior, deschiderii discutiilor de fata
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #261 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:57 »
uite, eu chiar am sa iau atitudine (parol!) siam sa-i scriu primarulu sectorului 1 ca, din perspectiva mea de cetatean al sectorului, este preferabil sa puna un numar mai mic de begonii si aspersoare si sa refaca statiile de tramvai in care copii care merg si se intorc de la scoala sunt expusi permanent pericolului. caci, dat fiind bugetul redus al primariilor, mie mi se pare ca siguranta cpiilor este o prioritate in raport cu amenajarile peisagistice. am si facut fotografii cu statii de tramvai de pe 1 mai, special pentru asta. dar n-am de gand sa ma enervez. fac o cerere civilizata, o pun cu nr. de inregistrare si astept, civilizat, sa-mi raspunda dl. Chiliman. si s-ar putea chiar sa am o surpriza placuta si sa tina cont de sesizare.  ;D

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #262 : Joi, 02 Iunie 2011, 14:01 »
 off topic - dar piticu nu-mi da pace - cum de reusiti sa ajungeti mai mereu la cuvinte "incrucisate" ca sa nu le spun "inveninate?

on topic :
sunt in fata  cu o cana de .. ( nu spun ce - stiti voi! ;D)  - e plina - deci gandirea e pozitiva
in mod cert o voi bea - deci va fi goala - inseamna ca am gandit negativ?

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #263 : Joi, 02 Iunie 2011, 14:06 »
micaela, daca tu ai inteles care sunt prioritatile si nu mai zburzi fericita prin parc luand doar partea buna a faptului ca se pun flori in detrimentul altor probleme mai importante, atunci inseamna ca nu am spalat degeaba varza, iar veninul meu poate a fost benefic... :)
iti multumesc :P

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #264 : Joi, 02 Iunie 2011, 14:10 »
nu gabita! ai golit cana pentru ca ti-ai daruit ... maine vei umple din nou cana, o vei goli ... si tot asa ... important este sa poti mentine mereu cana plina ... ;)
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #265 : Joi, 02 Iunie 2011, 14:13 »
optimus, eu n-am nimica cu veninul tau. nici nu l-am sesizat.  :D
da' ti-am zis, a gandi pozitiv nu inseamna deloc sa nu vezi ca exista lucruri care nu functioneaza corect. si nici sa accepti orice fara sa faci nimic. ci sa actinezi cu buna intentie, cu speranta ca vei puea face ceva si, daca nu, cu capacitatea de a accepta ca exista situatii care (inca) nu pot fi rezlvate. o revolta permanenta, in astfel de situatii- inca fara putiinta de a fi indreptate- face rau..incarca negativ, in mod inutil. stiu din proprie experienta, caci am fost tare "revolutionara" in tineretile mele apuse... viata, varsta, intelepciunea m-au invatat sa vad totul dintr-o alta perspectiva...ca prea ma saturasem de ipostaza mea Don Quijote-asca.  ;) lucrurile se vor schimba in bine; sunt convinsa...dar pentru asta e nevoie de mult timp...si actiune, e adevarat, dar cu calm si tenacitate...(he-he, ce usor e de zis  :D)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #266 : Joi, 02 Iunie 2011, 14:18 »
sesizarea catre Chiliman o am in cap de cateva luni; ca de-aia am facut fotografiile. dar am tot amanat-o din lene, cred. acum ca tot am discuat despre...purced sa o scriu si sa i-o depun. cred ca exista si varianta "petitie on-line". o sa intru pe site-ul primariei. si daca vad ca nu primesc raspuns, o mai depun o data... ;D si mai indemn si alti parinti sa o faca  ;D nu-i lasam, ce cred ei?  :P

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #267 : Joi, 02 Iunie 2011, 14:24 »
vad ca sunt considerat un pesimist ... tu asa m-ai cunoscut ? :(
in fine, luand partea frumoasa din toata treaba asta (thinking pozitive), e bine ca mai aveti cu cine combate ca altfel am muri de plictiseala .

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #268 : Joi, 02 Iunie 2011, 14:28 »
nu, nu te-am vazut pesimist, ca vad partea plina a paharului.  :D
da, nu, serios acuma, fara opiniile tale provocatoare am muri de plictiseala.  :-*
e bine sa ai cu cine sa combati.  :D

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #269 : Joi, 02 Iunie 2011, 14:55 »
atunci treci si te antreneaza ...