Autor Subiect: Gandeste pozitiv  (Citit de 125592 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #240 : Joi, 02 Iunie 2011, 11:46 »

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #241 : Joi, 02 Iunie 2011, 12:02 »
"principalul obstacol in calea schimbarii mentalitatii din Romania este ca majoritatea romanilor sunt intr-o auto-iluzionare continua."

@optimus, nu trebuie sa gandim toti la fel dar iti doresc(sincer) sa poti aplica aceasta expresie "gandeste pozitiv" / sau "ai incredere" / sau "priveste numai inainte" = la mine a mers si merge inca  :)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #242 : Joi, 02 Iunie 2011, 12:10 »
marcutza, vezi filmuletzul postat ...vezi si alte pareri... este o manipulare internationala chestia cu "gandeste pozitiv" ...asta este doar parerea mea si nu o impun nimanui , dar cred ca atunci cand folosim sau nu o filozofie de viata, ar trebui sa fim in cunostiinta de cauza si sa stim si unde ne duce ...
pe scurt , apropo de paharul plin sau gol, parerea mea este :
daca vezi paharul pe jumatate plin , poate gandesti pozitiv, dar nu cumva asta te duce la suficienta ? nu cumva paharul trebuia de fapt sa fie plin? nu cumva si daca ar fi plin paharul doar pe sfert ar trebui prin "think pozitive" sa fim multumiti si fericiti ca nu este complet gol ?
hmmmm
pe de alta parte "gandind negativ", paharul este pe jumatate gol...el ar trebui de fapt sa fie plin ...si este gol...
deci ar trebui sa facem cumva sa il umplem..unde duce asta ? la gandire constructiva...
gandirea negativista poate fi de fapt cea buna ? sau nu ?
http://www.liviuioanstoiciu.ro/2011/01/am-ajuns-si-vampir-emotional-fiindca-nu-gandesc-mereu-pozitiv-adica-oportunist-sa-fii-ca-ei-nu-ca-tine-cazul-grosan/

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #243 : Joi, 02 Iunie 2011, 12:15 »
"daca vezi paharul pe jumatate plin, poate gandesti pozitiv, dar nu cumva asta te duce la suficienta ? "

nope, duce la grija de a avea grija de acel pahar, te ambitioneaza, te motiveaza.

repet, nu trebuie sa aprobi parerea mea sau eu pe a ta  :) o respect.

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #244 : Joi, 02 Iunie 2011, 12:40 »
     Ca de obicei optimus face teoria conspiratiei! Sunt satula pana peste cap de negativisti si fug cat ma tin picioarele de ei! Daca va simtiti bine in raul indus de vederea celor din jur, pe care ii vedeti doar asemenea voua, intr-o vesnica vaicareala, carcoteala si blazare... sa fiti sanataosi! Eu ma simt bine si asta face minuni pentru psihicul meu, atunci cand vad, in orice mi s-ar intampla, doar partea plina a paharului! Si daca sunt manipulata, prefer sa ma manipuleze cineva inducandu-mi ganduri bune, decat sa fiu tot timpul incruntata, ingrijorata si in "butoiul cu melancolie"! Asa ca avem, cum v-am mai zis de multe ori, liberul arbitru! Fiti voi nefericiti si nemanipulabili si eu raman cu fericirea mea manipulata!

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #245 : Joi, 02 Iunie 2011, 12:41 »
am promovat intotdeauna gandirea pozitiva...incurajez pe toata lumea sa gandeasca pozitiv, dar eu sunt o pesimista innascuta si nu cred ca ma pot schimba...Paradoxul este ca ori de cate ori am gandit negativ in ceea ce ma priveste, s-a intamplat taman pe dos...Cred ca gandirea negativa la mine este un soi de autoprotectie...tocmai pentru ca dezamagirea sa nu fie atat de mare in cazul in care se intampla sa fie asa cum m-am gandit...Nu cred in atragerea energiilor pozitive...daca ar fi asa simplu, n-ar mai exista oameni nefericiti...Bine, asta nu inseamna ca vad numai negru in jurul meu sau ca sunt vreun vampir energetic...Faptul ca gandesc negativ (doar in in privinta mea!), dar ii incurajez pe altii sa gandeasca pozitiv, cred ca e singura ipocrizie pe care mi-o permit cu mine insami.

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #246 : Joi, 02 Iunie 2011, 12:57 »
   Si inca un aspect: ce au de castigat cei care ne "manipuleaza" sa gandim pozitiv! Ca nu sunt politicieni, nu ne vand nimic si au doar exemplul personal sa ne demonstreze ceea ce sustin, pentru ca sunt toti oameni de succes, cu realizari remarcabile! Ca isi vand o carte sau un film? Putem sa nu le cumparam... si gata! Nu ne promit marea cu sarea, ci doar ne dezvaluie din modul cum au reusit ei in viata! Daca ii credem sau nu, e problema fiecaruia! De castigat avem insa confortul psihic, in primul rand!

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #247 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:05 »
ha...  ;D
daca maine ne taie salariul la jumate si jumate baga ei in buzunar , noi ce vom spune ...hai , toti in cor...
ce bine ca avem totusi cealalta jumatate ...nu ? si cand te bucuri "pozitiv" de o floare pusa in parc de primar , nu stai sa te gandesti ca ea te costa pe tine de 100 de ori cat ar face ... si ca mai devreme sau mai tarziu , acea floare plus inca milioane ca ea te vor face sa platesti cu viitorul copiilor tai ... dar noi nu trebuie sa gandim negativ... so, keep going on , think pozitive...

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #248 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:07 »
   Aia sunt politicienii pe care i-ati votat... sau pe care nu v-ati obosit sa o faceti si i-ati lasat pe altii sa o faca in locul vostru!

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #249 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:10 »
:) si ce-ar trebui sa facem @opt ? sa ne luam venele in secunda doi ? Doamne fere !

te lupti pt a avea, nu sa-ti plangi de mila :)
luptam si speram si gandim ca: poate fi si mai rau.
inaitam cu incredere pt a iesi din perioadele grele ale vietii.

@ct, hai sa privim inainte, nu la ce-am facut sau ce-ar fi trebuit sa facem. sa invatam din greseli si sa nu le mai repetam.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #250 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:11 »
a gandi pozitiv nu inseamna sa te autoiluzionezi sau sa te multumesti cu orice, ci a privi chiar si situatiile mai putin favorabile din perspectiva lor pozitiva (care exista, mai mereu). nu zice nimeni sa-ti spui "vai ce plin e paharul" cand el e umplut doar pe sfert...dar sunt atatea moduri pozitive in care poti sa-i privesti "cvasi-goliciunea"...si-apoi, a trece prin realitate cu trairi negative cu siguranta dauneaza...tristetea, supararea, furia, frustrarea, invidia etc...e foarte probabil ca iti coboara nivelul energetic. sigur, gandirea pzitiva este chiar si o auto-manipulare...te inveti, te programezi sa privesti realitatea cu calm, cu speranta si cu aplecare spre partea buna  a lucrurilor. de ce nu? asta nu te impiedica cu nimic a voi si a incerca mai mult....
cui prodest o perspectiva "realist-negativa"? ca lumea nu poate fi schimbata cu una cu doua, deci calea spre echilibru trece prin acceptarea ei si prin cernere pozitiva a existentei.  :P

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #251 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:15 »
    Cu un asemenea om negativist langa mine chiar mi-as taia venele (pe lung, cum zicea parca Saturni!)!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #252 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:15 »
acceptare acolo unde nu poti schimba, bien sur...vorba ceea "da-mi Doamne puterea sa schimb ce pot schimba, sa accept ce nu pot schimba, si intelepciunea sa fac diferenta intre ele"
altfel, sa merem la votari, referendumuri, manifestatii...ca poate ne cresc salariile si mai termina primarii astia cu flori la pret de aur.  ;D :D

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #253 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:17 »
   Da, si la "manifestari" ne exprimam tristetea si dezaprobarea cu un dans al pinguinului, un videoclip, ceva!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #254 : Joi, 02 Iunie 2011, 13:23 »
eu inclin sa cred ca lucrurile incep sa se mai regleze...ca ne preseaza CEE. coruptie exista pretutindeni, dar in mai mica masura. impresia mea e ca si la noi furtul din bani publici s-a mai stavilit, macar pentru simplul motiv ca nu mai sunt.  ;D