Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 682593 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #2235 : Joi, 11 Octombrie 2012, 23:42 »
si-apoi, mesajul "uraste boala" nu este unul corect, din punctul meu de vedere....

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #2236 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 07:25 »
Am citit aseara comentariile pe youtube: 99,9% contra. Fusese raporat, iar acum am deschis special ca sa vad daca mai e. Numai e! Gata, a fost scos! Era al unei companii farmaceutice si mesajul era "cumparati x produs de la noi", ca numai el va face si va drege...

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #2237 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 13:07 »
Am citit aseara comentariile pe youtube: 99,9% contra. Fusese raporat, iar acum am deschis special ca sa vad daca mai e. Numai e! Gata, a fost scos! Era al unei companii farmaceutice si mesajul era "cumparati x produs de la noi", ca numai el va face si va drege...

bine au facut ca l-au scos! ca sa ai un impact puternic asupra "consumatorului" recurgi la tot felul de artificii si metode.  totusi in acest caz au sarit peste cal rau de tot. pur si simplu am ramas uimit de atata lipsa de profesionalism. o astfel de publicitate poate avea efectul contrar: arunca asupra ta si a produsului respectiv o umbra asa de grea ca nu numai ca nimeni nu-l va cumpara dar vei fi identificat in mintea oamenilor cu un "nu-ma-uita" negativ, sumbru, de care toti vor fugi. dupa o astfel de experienta cine va mai apela la tine?  :o gata, ti-ai cam pierdut credibilitatea.
"Stay hungry, stay foolish"

Offline iana

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #2238 : Vineri, 12 Octombrie 2012, 23:42 »
si-apoi, mesajul "uraste boala" nu este unul corect, din punctul meu de vedere....
Mie mesajul "uraste boala" mi se pare chiar stupid, iar in cazul in care ai fi bolnav, cred ca l-ai considera cinic. Nu cred ca cel care a creat reclama cunoaste drama prin care trec parintii unui copil autist. Am o prietena care are un copil in aceasta situatie. Cat efort psihic si material...iar rezultatele se vad atat de incet. Ma uimeste cat de puternica este si mai ales pentru ca nu isi pierde speranta. Nu pot sa o ajut decat rugandu-mi in fiecare primavara prietenii, colegii, cunostiintele sa doneze 2% din impozit. Este o incercare continua si multa incertitudine.     

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13805
« Răspuns #2240 : Duminică, 14 Octombrie 2012, 09:11 »
Nu pot decat sa ma bucur ca m-am nascut si traiesc aici.

Din pacate insa va disparea unul dintre lucrurile pentru care Sibiul era de asemenea mentionat intr-un clasament european. Sibiu a fost al doilea oras cu tramvai electric din Europa, asta si datorita Centralei hidroelectrice de mică putere Sadu I.

Situată pe valea râului Sadu, este cea mai veche centrală aflată în operare în România. A fost construită pe baza documentaţiilor întocmite de proiectantul Oskar von Miller. Punerea în funcţiune a centralei a avut loc în 16 decembrie 1896. Energia electrică produsă a asigurat electrificarea primei localităţi rurale din ţară - comuna Sadu, ulterior fiind alimentate din centrală şi localităţile Cisnădie şi Sibiu.

Primele discutii oficiale despre introducerea liniilor de tramvai s-au purtat inca din 1893, iar in 1904 s-a inceput circulatia cu omnibuzele, pt ca in 1905 sa fie inaugurata prima linie de tramvai. Un istoric al acestui retrovehicul si imagini din acea epoca: http://www.tursib.ro/page/istoric_tramvaie

Dupa Sibiu a venit si randul Marginimii: la 14 martie 1948…satul Răşinari vuia a sărbătoare. Un eveniment deosebit anima întreaga localitate: inaugurarea liniei de tramvai Sibiu-Răşinari. Casele erau împodobite cu ramuri de brad, drapelele arborate, iar invitaţii primiţi cu fast pe ritmuri de fanfară.

Acum primarul Johannis a hotarat demontarea si ultimului tronson de tramvai sibian, pana la Gradina Zoo Sibiu. Tramvaiul a ramas doar istorie. O perioada de 108 ani a fost un obisnuit al peisajului citadin sibian. Acum doar Phoenix ne va mai reaminti de el...

VREMURI-PHOENIX

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #2241 : Duminică, 14 Octombrie 2012, 14:10 »
nu inteleg cum dl Johannis, care are marele merit de a fi transformat Sibiul, pentru un an, in capitala culturala europeana, acum actioneaza exact in sens opus optiunilor europene pentru transportul urban electrificat. La fel a facut si primarul din Brasov. Pana si marile orase americane reintroduc tramvaiul in peisajul metropolelor. Ce sa mai spunem de marile orase europene...Franta face deja arta din infrastructura feroviara urbana (cu trasee inierbate, culoare vegetale, cu vehicule si statii superbe etc.). Lipsa de cunoastere si intelegere ne tine inca intr-un mare decalaj fata de restul europei civilizate...
greu...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13805
« Răspuns #2242 : Duminică, 14 Octombrie 2012, 17:17 »
Meritul pentru Sibiu - Capitala Culturala Europeana il are actorul Constantin Chireac, de altfel si initiatorul Festivalului de Teatru Sibiu. El a lansat proiectul, Johannis doar l-a sustinut si marele noroc a fost originea saseasca si inrudita cu Luxemburgul. Care deja avea in mana numirea de CCE si a sprijinit si candidatura noastra.

Nici eu nu inteleg, cum multi nu inteleg ce se intampla cu tramvaiul sibian. Si de ce Johannis nu-l mai doreste. Argumentul este mutarea sediului Tursib, societatea care administra tramvaiul si ceva ratiuni ce tin de circulatie. Multi sunt impotriva, dar cum J are un pediestal prea inalt, nimeni nu se ridica sa ajunga inca la el si nici nu-i comenteaza vehement deciziile. Asa ca zice el este lege in oras. Pana acum a facut bine.

Offline nae7

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #2243 : Duminică, 14 Octombrie 2012, 18:37 »
Si la Brasov,ca de altfel mai peste tot,unde este vorba de dezvoltare culturala,turistica etc.(dar nu trece sa lase urme prin buzunarele politicucului)este lesne de inteles in ce directie se iau hotararile si actiunile celor ce conduc si diruguiesc plaiurile locale.Ai vazut cumva in 'Romania noastra pitoreasca'dupa 1989 sa se faca ceva de dragul frumosului, pur si simplu,care cu siguranta ar atrage multe de la sine dupa aceea?(fara sa primeze maria sa dolarul-sau euro?)Basca ,dute cu orice proiect,la primarie si inainte de a-l prezentat,nu vei scapa de obsesiva intrebare:da mie ce-mi iese?Asa ca tramvaiele isi mai au rostul, chiar si cel istoric ,daca in buzunarele edililor nu mai aduc nici un venit?!!!!

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #2245 : Duminică, 21 Octombrie 2012, 18:42 »
Mădălina Pamfile s-a "TUNAT". Prima OPERAŢIE ESTETICĂ
După ce a intrat, din a doua încercare, la Facultatea de Teatru şi Film, Mădălina Pamfile a simţit nevoia unei schimbări de look şi a făcut o vizită medicului estetician. Frumoasa brunetă şi-a mărit buzele cu botox, fiind foarte mulţumită de noua înfăţişare.

si-a marit buzele cu botox??? :o :( :-\

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2246 : Miercuri, 24 Octombrie 2012, 22:15 »
„Daca totul este sfarsit…….ramane viitorul”

"Am fost onorat cu premiul special al juriului la sectiunea „Profesorul anului” cu o valoare de 2000 de euro. Dar este cert ca onoarea avuta de a fi printre finalisti, si castigator pana la urma, este a voastra. Eu nu numai ca nu am stiut de acest concurs, dar nici nu as fi facut o inscriere a mea acolo. Am observat ca cei care au fost premiati au reprezentat cam 10% din cei care si-au prezentat candidatura, asa ca indiferent cum, tot ma simt onorat."
Mircea Victor Rusu, Octombrie 2009

http://andorada.wordpress.com/premiu-special/

Stiu ca stirea este din 2009, dar pentru mine evenimentul se produce acum: in weekend, la Sibiu, urmez un curs de Profesor Mentor MaST (matematica, stiinte, tehnologii) sustinut de d-ul Profesor. Am mai cunoscut un OM.  ::)

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #2247 : Miercuri, 24 Octombrie 2012, 22:31 »
„Daca totul este sfarsit…….ramane viitorul”

...... Am mai cunoscut un OM.  ::)

fericita tu!

si fiindca veni vorba de viitor, "we'll always have paris"!

http://www.paris-26-gigapixels.com/index-en.html

hai la plimbare!
"Stay hungry, stay foolish"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #2248 : Miercuri, 24 Octombrie 2012, 22:41 »
http://www.paris-26-gigapixels.com/index-en.html
hai la plimbare!

I'd already have it... live. Face parte din trecut. Da' e frumos sa mai vad Sacre Coeur... ::)
Daca m-oi mai marita vreodata, mi-am propus sa fac nunta in Tour Eiffel.  :whistle:

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #2249 : Miercuri, 24 Octombrie 2012, 23:03 »
I'd already have it... live. Face parte din trecut. Da' e frumos sa mai vad Sacre Coeur... ::)
Daca m-oi mai marita vreodata, mi-am propus sa fac nunta in Tour Eiffel.  :whistle:
promite-mi ca o sa-ti fiu domnisoara de onoare.  ;D
am prins (programat, desigur) trecerea de la lumina la intuneric, in tour Eiffel. Am privit procesul de aprindere treptata a luminilor, in tot orasul. E o amintire superba.  :) Mai vreau si cu bateau-mouche-ul. Mai vreau si-n Montmartre, si-n Musee d'Orsay, si-n Tuilleries, si-n Quartier Latin, si.... iubesc Parisul.