Arhiva > Arhiva
Leac pentru stres?
Geta:
Toti suntem stresati de cineva sau de ceva la un moment dat, dar, stresul este de fapt o stare pe care ne-o inducem singuri.Daca am ignora pe acel cineva sau pe acel ceva , atunci am ramane in starea noastra linistita si confortabila .Desigur , este foarte greu sa ramai impasibil la anumite "chestii" strigatoare la cer....sau care asa ni se par noua, mai ales atunci cand avem o multime de gan duri care navalesc peste noi de te miri unde.Deh, nu am fi umani daca nu am avea diverse stari.
almi_gabi:
mai imi pun uneori intrebarea ce este oare diferit la noi ( ca generatie) fata de bunicii nostri - acum cand te duci la doctor cu orice problema medicala iti spune -stresul e de vina - si bunicii nostri aveau probleme - si poate mai mari ca ale noastre caci nici atunci viata nu era asa feerica - si nu mai sufereau domle' de stres
Geta, sa fie adevarat ce spui tu -si anume ca ignorau ceea ce noi prin talentul nostru de oameni "de asfalt" complicam si "derivam" - rastalmacim si "razboim"?
noi ne confruntam prea mult oare cu un mediu social, informational, financiar prea invaziv si solicitant?
optimus sum:
manipularea comerciala , boli si leacurile lor inventate doar pt a creste consumul, ipohondria cultivata... creme care dau dependenta , cosmetice din ce in ce mai multe si mai variate ...totul se pliaza pe comercial...asta este diferit, profitul a subjugat atat de mult omenirea incat am inceput sa uitam sa fim oameni ...
Geta:
Eu zic sa luam exemplu concret de la orice animal.Toate ne pot da exemple multiple de liniste/corectitudine/atitudine, tc.totul este sa la luam in seama. NUmai problema e ca noi, oamenii , ne credem mult superior acestor fiinte de la care putem invata foarte multe lucruri bune.
lori:
Eu n-am gasit inca un alt leac pentru stress-ul de fiecare zi ... decat plecarea in concediu. Din pacate acesta vine si se duce foarte repede. Si iar revin la stressul de zi cu zi. Intr-adevar, de cand am inceput sa scriu pe acest forum mi-am mai redus starea de stress. Dar iar revine, asa ca un perpetuum mobile ... si incerc si alte metode. De exemplu, am iesit de dimineata spre serviciu, bineinteles. In fata blocului pe trotuar erau 3 masini parcate. Fac slalom printre ele si dau peste 3 caini (tot trei ...) trec mai departe si ... 2 copii alergau de zor in fata mea. Ii ocolesc (am reusit) si se pune stopul. In fine cand se face verde dau sa traversez, dar, atenta ma mai uit in stanga mea, si bine am facut pentru ca trece un autoturism in viteza. M-am oprit la timp ... Si tot asa, pana la serviciu sunt in continua stare de alarma si stress (caini, semafoare, claxoane, persoane grabite care dau peste tine fara sa te vada ...). Ufff, stressul asta :o
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă