Arhiva > Arhiva
Emotia
manghel:
din punctul meu de vedere nu este important ce simti cu privire la anumite lucruri sau evenimente ci ce inveti din ele. iar in legatura cu infranarea unor emotii,nu neaparat sa le infranezi cat mai degraba sa le controlezi.
Sara:
--- Citat din: manghel din Duminică, 11 Decembrie 2011, 11:12 ---din punctul meu de vedere nu este important ce simti cu privire la anumite lucruri sau evenimente ci ce inveti din ele.
--- Terminare citat ---
Nu poti invata ceva (la nivel de lectie de viata, adica la nivel de suflet) decat dupa ce ai incorporat emotia respectiva. Deci, emotia este foarte importanta, insa trebuie si sa stii ce sa faci cu ea. Daca te lasi coplesit de emotie, dominat de ea, subjugat, nu e chiar de bine daca nu iesi repede la liman. Daca o accepti in totalitate, ca fiind buna, rea cum o fi, dar e a ta, face parte din tine si din experienta ta de viata, atunci o incorporezi, o ai in tine si procesul de invatare la care te referi se face poate nu atat usor, cat cu rezultate in timp (nu temporare, cum se intampla la invatarea rationala, departe de emotii si sentimente).
--- Citat din: manghel din Duminică, 11 Decembrie 2011, 11:12 ---iar in legatura cu infranarea unor emotii,nu neaparat sa le infranezi cat mai degraba sa le controlezi.
--- Terminare citat ---
Controlul este implicit o frana. Emotiile trebuie traite, iar ca sa le traieste trebuie sa le oferi spatiul cuvenit ca ele sa se manifeste.
Daca le controlezi, le iei din spatiul lor de a se manifesta, le iei din timpul care a sosit ca ele sa fie exprimate.
Exemplu: vreau sa ies cu tine la o cafea. Daca las emotia/trairea sa se maifeste, iti spun clar: iesim la o cafea sa mai vorbim putin?
Daca imi controlez emotiile, bat apropouri, astept ca poate intuiesti tu ceva ce mie imi e rusine sa afirm, astept para malaiata sa tot pice si tot asa. Imi controlez trairile si cererile, le cenzurez si ma privez de ceea ce imi doresc. Asta parca face parte din ciclul: "cum sa ma sabotez singur, sigur si eficient" :D!
manghel:
Intradevar trebuie traite doar ca nu trebuie sa ne conducem viata doar dupa emotii mai trebuie sa folosim si logica si sa fim si cu capul pe umeri,chiar daca nu ne convine dar ceea ce ne dorim noi poate dauna altor persoane din jurul nostru si sincer eu unul nu pot fi egoist, chiar am incercat dar nu mi-a reusit. :(
Da ar fi bine sa primesti un raspuns asa direct la o invitatie si nu este vorba de a astepta sa faca altcineva pasul si pur si simplu este vorba de a vedea ce categorie de discutii ai putea avea cu persoana respectiva, ce anume aveti in comun, si nu cred ca daca un raspuns afirmativ ar venii daca nu ati cunoaste persoana si nu ati fi gandit in prealabil la ce fel de om este.
Si mai este un lucru daca raspunsul primit ia prin surprindere persoana care v-ar invita si ati primi si dumneavoastra unele intrebari de genul: da? sigur? sunteti sigura?chiar vreti sa iesim la o cafea?
steliana:
un gen sau altul de putere, poate reprezenta unul dintre telurile normale ale oricarei persoane ale carei dorinte naturale nu a fost atrofiate. totul depinde de pasiunile dominante. unul vrea putere asupra actiunilor oamenilor, altul asupra gandurilor lor, iar altul asupra emotiilor. oricare dintre acestea, presupune efort. uneori, emotiile pe care le investim in a intreprinde ceva - practic - poate fi un obstacol in eficienta. deznodamantul ... lasat in voia sortii.
manghel:
tocmai de aceea cred ca un caracter puternic poate stapanii si controla emotiile indiferent de natura lor,doar concentrare si efort.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă