Arhiva > Arhiva

Emotia

<< < (6/32) > >>

iulia17:

foarte interesant articol, dar am o singura obiectie: emotiile sunt cauza, nu raspunsul actiunilor noastre.

almi_gabi:
iulia nu este tocmai un articol ~ este si rezultatul unor discutii cu oameni de specialitate ~ consilieri ~ in ultima vreme m-am ocupat tangential de asa ceva.

cat despre faptul ca emotiile sunt cauza , nu raspunsul actiunilor noastre   ~ hai sa vedem.

te hotarasti sa mergi intro calatorie ( uite de exemplu o tabara Singles Camp). deci ai decizia ~ apoi vine actiunea ~ te inscrii  ~ si abia acum apar emotiile ~ poate esti nelinistita deoarece nu cunosti toate persoanele si nu stii cum ai sa te simti acolo.

apoi plecarea, intalnirea, excursia in sine ~ si  ~ la revenire  constati ca ai o multitudine de sentimente ~ incantata / te-ai simtit minunat ~ fericita/ ai cunoscut oameni noi, placuti ~ relaxata  si multumita / ai vizitat locuri frumoase.

si acum vine efectul a ceea ce s-a intamplat - si anume te hotarasti sa mai mergi si alta data intro astfel de tabara.

ce crezi?

iulia17:
foarte bun rationamentul dar ai sarit o etapa. lucrurile stau asa:

1.mai intii apare gindul (in ex tau ideea excursiei)
2.apoi emotia (curiozitate, interes, bucurie, whatever)
3.iar la final actiunea (inscrierea).

si ciclul se reia: 1.gind rememorarea experientei traite genereaza -->  2.emotia (cum spui tu satisfactie, multumire) iar la final --> 3.actiunea (inscrierea in alta excursie).

Intotdeauna actiunea e finalitatea, dar nu suntem suficient de atenti si nu constientizam intreg parcursul.

almi_gabi:
iulia, curiozitatea nu este o emotie este un motor , la fel si interesul

silviu:
cam are dreptate iulia... ia sa vedem, in cazul meu.
1. mai intai apare gandul. vad pustoaica (sa zicem ca e o thaigirl) imbracata sumar si incep sa-mi fac ganduri :-[
2. apoi apare emotia. oare cum o arata in "nudul gol"? ??? incepe sa mi se trezeasca interesul... fata vine si-mi face o propunere indecenta...iata ca apare si bucuria :)
3. iar la final actiunea. inscrierea... o data, de doua ori...

si reluam ciclul
1. rememorez experienta traita si generez...2. emotia (satisfactia, multumirea)...iar la final...3. actiunea (inscriu la alta pustoaica).
hai ca nu e greu! am inteles la fix cum merg trebile cu emotia asta.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă