Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 381115 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #1500 : Vineri, 12 August 2011, 16:37 »
Daca am facut referire la "stil" este pentru ca sint convins ca Liiceanu ar putea sa scrie si o mojicie, o prostie, o stupizenie...cu stil.

Sunt perfect de acord. Ar face-o cu mare inteligenta si stil. :)) numai ca ori e teribil de abil, ori eu n-am sesizat, insa pana acum nu l-am vazut niciodata, nici in scris, nici in discutii televizate, sa scape vreo rautate sau mojicie evidenta. Din multe parti am auzit critici la adresa lui, eu insa nu-l judec / evaluez decat strict din ceea ce pot eu sa percep... si vad multa inteligenta, logica si eleganta a exprimarii gandurilor. atat. ca in realitate este altceva decat pare in scrierile lui.... e foarte posibil. chiar eu mi-am exprimat, pe undeva pe aici, uimirea ca anumiti creatori de frumos, de toate felurile - scriere, pictura, muzica- pot fi, in realitate, niste indivizi groslani si agresivi (uite, un exemplu cunoscut e Chilian, care are o muzica atat de sensibila, el fiind un personaj arogant si agresiv). totusi, in privinta lui Liiceanu nu vreau sa cred ca e atat de dedublat. ar fi o mare dezamagire, mai putin moderata decat pentru tine. :)

Cum reusesc sa rezist in fata uratului si raului? pai sa-ti spun, ca intrebarea asta mi-a pus-o si cea mai buna prietena a mea, care mi-a zis o data ca parca stau intr-un clopot de cristal prin care nu trece mizeria. :) ba trece, dar numai uneori, si pentru scurt timp. Cand ma enervez, cand ma revolt, cand raspund cu furie, cand se intampla sa gandesc urat, imi deschid si eu portile sufletului catre urat si rau. Secretul e ca niciodata nu le las sa poposeasca acolo, sa prinda radacini. fac imediat curatenie; incerc sa ma detasez de trairile si gandurile urate, ma cramponez de bine si frumos, ma chinui, uneori cu mare efort, sa ma reconectez la Lumina. Daca lasi sa dospeasca in tine uratul si raul, daca continui sa le hranesti cu ganduri rele, cu resentimente, frici etc., acelea prind radacini, cresc... si pot sa creasca atat de mult incat sa devina Tu, sa te posede. devin felul tau de a simti si a gandi. E alegerea fiecaruia cat lasa uratul si raul in sine. de aceea spun ca noi insine suntem singurii responsabili de ceea ce suntem in fiecare moment al vietii.
inclin sa cred ca nimic nu e definitiv pierdut, atunci cand mai e o frantura de bine in cineva si cand doreste sincer sa devina mai bun. e o munca grea cu sine, e un drum lung, dar cred ca se poate... asa vreau eu sa cred :)

Jul, naivitatea este si o valorizare (gresit) peiorativa a curateniei sufletesti intr-un context nu la fel de curat . un om curat, bun, cinstit, este automat perceput ca "naiv" de catre ceilalti pentru ca nu e suficient de "jmecher", adica "destept", in opinia lor gresita. un om curat nici macar nu-si poate imagina pana unde poate merge rautatea si necinstea celor din jur. doar timpul, adanca observatie si experienta ii pot dezvolta sistemul de aparare caci el nu are in sine rautatile celorlalti, deci pur si simplu nu le poate intelege de la inceput. stiu  ca si eu sunt deseori perceputa gresit ca fiind naiva, dar nu-i bai. :) nici nu vreau sa fiu altfel. stii bine, Jul, ca inteligenta poate compensa deficitul de "jmecherie" care-l poate face vulnerabil pe un om curat.  ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1501 : Vineri, 12 August 2011, 16:53 »
 P.S. prietenul nostru, urologul, este un exemplu elocvent de dospire intensa a uratului :)

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #1502 : Vineri, 12 August 2011, 17:26 »
ar fi o mare dezamagire, mai putin moderata decat pentru tine. :)
o pierdere a ingenuitatii  :) cu o mica contributie din parte-mi  :(

ca intrebarea asta mi-a pus-o si cea mai buna prietena a mea, care mi-a zis o data ca parca stau intr-un clopot de cristal prin care nu trece mizeria. :)
Daca eu iti pun exact aceeasi intrebare precum cea mai buna prietena a ta, eu pot fi cel mai bun prieten al tau? :)
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1503 : Vineri, 12 August 2011, 18:34 »
stai ca inca nu sunt dezamagita de Liiceanu.  ;) am auzit lucruri urate si nedrepte chiar si despre mine, deci sunt circumspecta. oamenii au mai des decat cred perceptii gresite, dar se grabesc sa le raspandeasca, cu voluptate, ca pe adevaruri absolute. Ce anume m-ar face, in mod obiectiv, sa fiu dezamagita de el? poti sa-mi dai un exemplu?

pentru o prietenie de valoare e nevoie de mai mult de o intrebare, fie ea si "coincidenta" :)) nu stiu. poti?  :)
"cel mai" e, dupa cum ziceam, deja ocupat, dar mie oricum nu-mi plac ierarhiile, asa ca ma bucur oricand sa castig un prieten, mai ales daca e bun. :) Si-apoi, scrie in horoscopul lui Silviu ca azi imi fac prieteni noi :))

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1504 : Vineri, 12 August 2011, 23:39 »
stai ca inca nu sunt dezamagita de Liiceanu.  ;) am auzit lucruri urate si nedrepte chiar si despre mine, deci sunt circumspecta. oamenii au mai des decat cred perceptii gresite, dar se grabesc sa le raspandeasca, cu voluptate, ca pe adevaruri absolute. Ce anume m-ar face, in mod obiectiv, sa fiu dezamagita de el? poti sa-mi dai un exemplu?

Nu, chiar nu as vrea sa dau nici un exemplu. E foarte bine ca iti place cum scrie si asta e destul. As putea sa-ti spun doar ca imi place mai mult Aurora Liiceanu.

pentru o prietenie de valoare e nevoie de mai mult de o intrebare, fie ea si "coincidenta" :)) nu stiu. poti?  :)
incearca-ma. :)

"cel mai" e, dupa cum ziceam, deja ocupat, dar mie oricum nu-mi plac ierarhiile, asa ca ma bucur oricand sa castig un prieten, mai ales daca e bun. :) Si-apoi, scrie in horoscopul lui Silviu ca azi imi fac prieteni noi :))
Nu "cel mai", ci "cea mai" e ocupat.  :)
Nici nu stii cita dreptate are Silviu si horoscopul sau! :)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1505 : Sâmbătă, 13 August 2011, 08:39 »
Citat din: micaela
Si-apoi, scrie in horoscopul lui Silviu ca azi imi fac prieteni noi :D
Nici nu stii cita dreptate are Silviu si horoscopul sau! :)
nu e horoscopul meu. daca v-ati imprietenit, multumiti-i lui neti sandu :)

julia

• Vizitator
« Răspuns #1506 : Sâmbătă, 13 August 2011, 09:35 »
aaaaa... pai de-astia sunteti?? in plin razboi voi faceti armistitiu??

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1507 : Sâmbătă, 13 August 2011, 12:06 »
aaaaa... pai de-astia sunteti?? in plin razboi voi faceti armistitiu??

Stii Jul, eu am fost doar purtatorul unui mesaj. Dar intotdeauna, din antichitate si pina in zilele noastre, a existat tendinta ca mesagerul care aducea vesti proaste/neplacute sa fie decapitat. Sigur azi decapitarea nu mai e la propriu (brr!!) dar nu e placuta nici acum. Am fost constient de la inceput de asta si am fost constient si ca sint in minoritate absoluta pe acest topic al razboiului dintre sexe asa ca un armistitiu, de week-end macar, e bine venit! :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1508 : Sâmbătă, 13 August 2011, 12:28 »
@ Manfred, exista si un "cel mai", dar, repet, ierarhiile nu ma intereseaza. :) aspiri numai la superlativ?
cred ca un prieten bun e un dar destul de rar si prin urmare foarte pretios. cine ar spune "nu"? pai, proba cea mai clara e aceea a timpului, cu toate incercarile de le insira. altfel, cum te-as incerca? ai vreo idee? :)

Jul, un armistitiu scurt, din cand in cand, nu strica. :) nu vrei sa "prietenim" impreuna, un week-end, asa cum fac actorii in culise, dupa ce s-au decapitat pe scena?  ;) :)) de luni, o luam de la capat, ca altfel ne plictisim. :)

da, Silviu, tu nu esti Neti Sandu, ci doar mesagerul ei. sa te decapitam putin? :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1509 : Sâmbătă, 13 August 2011, 12:55 »
iata, o proba edificatoare pentru prietenie sta chiar in motto-ul lui Jul: iubeşte-mă când merit cel mai puţin, căci atunci am cel mai mult nevoie...
acela care te iubeste si cand n-ai nimic de oferit si cand gresesti (cand toti ceilalti te parasesc sau dau cu piatra) este un prieten adevarat.

julia

• Vizitator
« Răspuns #1510 : Sâmbătă, 13 August 2011, 22:20 »

draga Man,
stiu ca tu esti doar mesagerul, nu te-am confundat cu autorul, dar nici daca parerile tale coincid cu cele dezbatute aici, eu nu contest dreptul nimanui de a avea opinii care difera semnificativ de a le mele. si mie imi plac oamenii liberi in exprimare si care dau pe fata ce gindesc deschis frust verde dar asta pt ca ma ajuta sa-i inteleg, nu sa-i aprob sau sa le dau crezare. e o plaja asa de larga de tipologii umane ca avem de unde alege pe cei care ne plac, cu care rezonam in gindire (si simtire ?!?) sau ii triem pe cei de care stam deoparte.

nu stiu cum ar putea cineva sa ma deranjeze doar prin simplul fapt ca are o parere diferita de a mea. citi ani am, 12 ?!!? in primul rind ca eu am o maaaaaare intelegere pt diversitatea umana, si in al doilea rind sunt constienta de faptul ca opiniile mele sunt citeodata non-conformiste, ceea ce mi-a atras valuri de contrarii sau replici taioase. m-am obisnuit cu ele si le accept.

uite poate asta ar putea fi un lucru pe care sa nu-l inteleg: cineva sa nu-mi dea voie sa am alt punct de vedere, diferit. a accepta nu inseamna a aproba, inseamna ca ii dau libertatea celuilalt de a vedea lucrurile altfel. ne acceptam reciproc desi gindim diferit.

ps: te-ai simtit atacat?

pps: sa nu se mai imprieteneasca nimeni pe topicul asta, aici e razboiul nu prietenia sexelor. jeaneeeeeeeeett unde esti??

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1511 : Sâmbătă, 13 August 2011, 23:28 »
io nu ma simt beligeranta, azi. ma odihnesc in tribune, o zi, dar voi dati-i inainte. :)
daca vreti, va las polonicul meu. :)

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1512 : Duminică, 14 August 2011, 00:23 »
ps: te-ai simtit atacat?

pps: sa nu se mai imprieteneasca nimeni pe topicul asta, aici e razboiul nu prietenia sexelor. jeaneeeeeeeeett unde esti??

Draga Jul,
N-am vrut deloc ca mesajul meu sa sune atit de serios.  :) Nici vorba sa ma simt atacat, am luat postul tau ca pe o gluma simpatica si am vrut sa-i dau o continuare tot glumeata plecind de la un fapt real. Stii, cam cum erau afisele in saloon in Far West, “Nu trageti in pianist!”  ;D   
Cum sa ma supar pe tine, Jul drag?  :)
Comunicarea  prin scris e mai dificila, cuvintele par mai reci uneori, daca as fi spus lucrurile respective ai fi simtit in vocea mea tonul glumet, detasarea. Asta e, nu am reusit eu sa comunic prea bine dar sper ca am izbindit acum. :)

P.S. Si mi-a placut si PPS-ul tau! :)

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1513 : Duminică, 14 August 2011, 00:38 »
@ Manfred, exista si un "cel mai", dar, repet, ierarhiile nu ma intereseaza. :) aspiri numai la superlativ?
Dintotdeauna cel mai dorit loc a fost locul prim in inima domnitei, nu?  :)

altfel, cum te-as incerca? ai vreo idee? :)

Pai pe vremuri primeai niste sarcini de lupta de genul “sa-mi aduci pe tava capul zmeului si..”
Deci nu stiu, vrei capul lui Silviu? :)  (Silviu nu da, am glumiit!) :)
Alte probe nu-mi vin in cap acum, dar cred ca tu ar trebui sa te gindesti mai mult la ele. :)

Acum lasind gluma la o parte, micaela ai dreptate,  un prieten bun e un dar rar si pretios si doar timpul il poate confirma...
Si da, am remarcat de mult motto-ul lui Jul si mi-a placut foarte mult, e frumos si profund.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1514 : Duminică, 14 August 2011, 05:07 »
imi place ca armistitiul pe perioada week-end-ulu a dus la discutii despre prietenie , citate etc -

asa ca v-am adus un simpatic care ca scrie textul armistitiului  ;D 8)