Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 381058 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #1530 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 12:52 »
Ooooo, cata feminitate agresiva! Sincer, nu cred ca se va mai intampla un nou matriarhat. Cat de fraieri ne-ati crede si de usor de imbrobodit, totusi...Nu. Eu cred ca mai degraba vor disparea tipurile actuale de organizare sociala si de relatii umane de lunga durata (adica in limba romana, casniciile vor fi minoritare). Probabil copii vor fi crescuti in comun iar relatiile vor fi evenimente complementare in viata individuala si nu ca in ziua de azi, cand o viata se construieste in jurul unei relatii. Spun asta deoarece se bate multa moneda pe individualizare, iar cele spuse mai sus eu le vad ca si consecinte ale acestui fapt. Nu spun ca e mai rau sau ca e mai bine, pur si simplu evoluam.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1531 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 16:10 »
   Mă tot gândesc la faptul că sunt bărbaţi si femei care au un singur partener, in timp ce unii au mai multi.  Un procent infim au "haremuriŢ mari. Cum poate exista un astfel de dezechilibru sexual? Să fie vorba de faptul că există bărbaţi şi femei care au forta biologică de a atrage spre ei un partener? Care este cauza lipsei de atracţie a unora dintre noi?

julia

• Vizitator
« Răspuns #1532 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 18:55 »
cit despre matriarhat, daca arata asa, mai bine NU

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1533 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 19:47 »
bitek, si pe mine m-a dus gandul la un astfel de tip de societate. Se pune mult accent pe dezvoltarea individuala, pe iubirea de sine, pe multumirea personala mai intai, care e buna nu zic nu dar e in contradictie cu conceptul de familie, pt ca nu e compatibil decat in mica masura cu "noi doi" si renuntarea de sine pentru ceilalti. Sunt din ce in ce mai multe "femilii monoparentale", barbati la a doua, a treia sau fara nici o nevasta...femei care vor mai degraba cariera decat familie si cat mai putine compromisuri. Generatiile trecute au fost "pline" de compromisuri. Trebuie sa acceptam ca sunt alte timpuri . Stiu ca e greu pt unii dar altfel riscam mari dezamagiri.
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1534 : Vineri, 02 Septembrie 2011, 19:49 »
Lucia, dezechilibrul asta sexual e dat pana la urma si de libidoul fiecaruia. Stiu barbati si femei deopotriva care au un apetit sexual scazut spre deloc ( nu ma leg de varsta) si stiu persoane care sunt apte zilnic pentru o astfel de activitate . Varsta nu conteaza chiar deloc.
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1535 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 11:26 »
   Mă tot gândesc la faptul că sunt bărbaţi si femei care au un singur partener, in timp ce unii au mai multi.
in acelasi timp?
Citat din: balanta
Stiu barbati si femei deopotriva care au un apetit sexual scazut spre deloc ( nu ma leg de varsta) si stiu persoane care sunt apte zilnic pentru o astfel de activitate . Varsta nu conteaza chiar deloc.
chiar nu conteaza varsta? am un vecin de 99 de ani si mi-a zis ca nu mai poate :( el da vina pe varsta inaintata.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1536 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 12:14 »
in acelasi timp?
   Tu ce  crezi? Doua prietene de ale mele erau intr-o relatie de doi ani cu acelaşi barbat, fara ca ele sa stie una de cealaltă, pana cand una dintre ele a descoperit intr-o noapte mesajele celeilate in telefonul mobil al împieliţatului!
   Vorba humulesteanului Ion Creangă:
  "Lumea asta e pe dos,
   toate merg cu capu-n jos:
   puţini suie, mulţi coboară,
   alţii macină la moară."  ;)

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #1537 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 12:48 »
asa-i , luci , numa` ca unii macina la mai multe mori in acelasi timp . oare sa aiba atat de multe graunte ? ;D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1538 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 13:01 »
Janeta si eu zambesc acum şăgalnic-şugubăţ... Oh, o sursă importantă de grăunţe poate fi creierul uman... şi nu numai. :D

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1539 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 13:15 »
Silviuuuuuuuu....! :)

Offline everyoung

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 68
« Răspuns #1540 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 13:45 »
  Concluzia pe care o trage neuronul meu la ora asta e ca razbioul sexelor tzine de fapt...de grauntze!!!!   (?!?!?!?) :o :-\ ;D ??? :-[ :'( :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1541 : Sâmbătă, 03 Septembrie 2011, 21:34 »
   Tu ce  crezi? Doua prietene de ale mele erau intr-o relatie de doi ani cu acelaşi barbat, fara ca ele sa stie una de cealaltă, pana cand una dintre ele a descoperit intr-o noapte mesajele celeilate in telefonul mobil al împieliţatului!
si acum sunt intr-o relatie cu acelasi barbat, stiind una de cealalta? fain! :)

julia

• Vizitator
« Răspuns #1542 : Duminică, 04 Septembrie 2011, 10:13 »
poate casatoria ca institutie va disparea dar nu relatiile. cel putin expectatiile nu vor mai fi doar o relatie pentru toata viata, ci mai multe relatii seriale care se consuma de la sine pe rind dupa care cuplul se reconstituie cu alti parteneri.
in prezent pretentiile noastre de la noi si de la a avea ce ne dorim sunt altele decat cele ale altor generatii, ceea ce e si firesc in conditiile in care societatea a evoluat si alte obligatii sau conditionari au disparut de mult. partenerii nu mai au nevoie unul de altul ca sa faca o casa sau sa obtina o adresa de oras sau sa evolueze in cariera sau sa capete un statut in societate.
modelul familiei traditionale dispare treptat - imi amintesc de un studiu de la americani in care studentii din primul an au fost chestionati despre familiile din care provin si peste 90% proveneau din familii refacute.
se destrama un model si e inlocuit cu altul. nu cred ca e ceva rau in asta. daca modelul ala invechit si depasit nu mai raspunde nevoilor actuale, de ce ne-am agata de el cu dintii?
dar relatiile nu cred ca vor disparea pt ca sunt strins legate de nevoile afective individuale si implinirea pe care ti-o da sa iubesti si sa fii iubit.
ce astept sa se schimbe (dar ma indoiesc ca o sa apuc) sunt mentalitatile astea nocive si anacronice in care nu e normal sa ai mai multi parteneri, e imoral si promiscuu sa termini o relatie si sa te misti catre alta, sa pui punct unei relatii in care nu exista iubire si sa te eliberezi pe tine si pe celalalt ...

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1543 : Duminică, 04 Septembrie 2011, 11:17 »
Julia, subscriu la ce ai scris...cu toate ca sunt alta generatie gandesc asa de peste 25 de ani...vrem sau nu vrem uitandu-ma in jur notiunea da familie clasica a disparut deja la unii si e in curs de a disparea si la altii ceea ce nu are legatura cu ideea de a avea un partener de viata...e drept....nu acelasi mereu si nu neaparat tatal copilului....e o realitate pe care daca nu o acceptam si avem alte asteptari vonm fi nefericiti mereu si nemultumiti.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1544 : Duminică, 04 Septembrie 2011, 16:10 »
si acum sunt intr-o relatie cu acelasi barbat, stiind una de cealalta? fain! :)
Nu, Silviu, lucrurile au luat o intorsatura neasteptata. Barbatul respestiv a fost parasit de cele doua iubite.