Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 381193 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #1425 : Joi, 28 Iulie 2011, 08:45 »
asta spun si eu, bitek. cei care ajung in situatii "complicate" si cu "costuri" sufletesti (ale altor femei/barbati sau copii) de fapt "isi dau voie" sa ajunga aici. nu cred in afirmatiile de genul "m-am indragostit si n-am avut ce sa fac". sigur ca pot aparea simpatii spontane, ba chiar sentimente mai intense pentru cineva angajat in alta relatie/casnicie, dar de aici pana la iubire mai sunt cativa pasi pe care-i faci numai daca iti dai voie, nepasandu-ti de consecintele asupra celorlalti. Daca ti se-ntampla o atractie mare fata de cineva insurat, fata de partenerul unui prieten.....fugi mancand pamantul (la propriu si la figurat) si cu siguranta nu vei muri. Adevarul e ca pasul decisiv tine de felul in care gandim, de cat ne pasa (si) de ceilalti.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1426 : Joi, 28 Iulie 2011, 08:47 »
Ai dreptate. Dar din cele vazute si traite pana acum imi face impresia ca respectivul nu mai gandeste, parca uita ca are alte responsabilitati. Bineinteles ca si femeia implicata este responsabila, doar stie ca respectivul are o familie (sau o relatie). O explicatie rationala nu cred ca se poate da nici macar de partile implicate. Culmea este ca intr-un caz real (in care am cunoscut personal partile implicate), barbatul declara ca nu se poate desparti de nici una, ca el le iubeste pe amandoua ...

da, cica asa se intampla. le iubeste pe ambele, ba chiar pe toate trei, patru :))

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #1427 : Joi, 28 Iulie 2011, 09:33 »
pai da, mai mica...vad ca iar urla misandria in tine :D...fiecare din cele multe femei il completeaza intr-un anumit fel..ce-i ofera una n-are cealalta... :D...omul se vrea implinit din toate punctele de vedere, iar implinirea totala nu o gaseste doar printr-o singura femeie ;D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1428 : Joi, 28 Iulie 2011, 10:28 »
pana la o limita...as putea intelege, ca mult prea rar o femeie/un barbat are absolut tot ce-si doreste celalalt.
da' in situatia prezentata nu-i vorba de iubire ci de nevoi. dumnealui, musiu-ul, isi ia ce are nevoie de la fiecare si, in fapt, nu o iubeste cu adevarat pe niciuna. se iubeste pe sine, numa'.  ;)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1429 : Joi, 28 Iulie 2011, 11:27 »
Citat din: lori
Dar din cele vazute si traite pana acum imi face impresia ca respectivul nu mai gandeste, parca uita ca are alte responsabilitati. Bineinteles ca si femeia implicata este responsabila, doar stie ca respectivul are o familie (sau o relatie). O explicatie rationala nu cred ca se poate da nici macar de partile implicate.
nu exista o explicatie rationala pentru ca iubirea, din punctul meu de vedere, nu are treaba cu rationalul. eu ii admir pe cei/cele care se pot indragosti judicios, adica isi spun: nu ma indragostesc de X pentru ca este casatorit, nu ma indragostesc de Y pentru ca a fost iubitul fostei colege de gradinita; da' uite, domnul Z ar corespunde criteriilor mele si prin urmare imi propun sa ma indragostesc de el.
Citat din: lori
barbatul declara ca nu se poate desparti de nici una, ca el le iubeste pe amandoua ...
greu de crezut.
Citat din: micaela
Daca ti se-ntampla o atractie mare fata de cineva insurat, fata de partenerul unui prieten.....fugi mancand pamantul
spre el? mi se pare corect!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1430 : Joi, 28 Iulie 2011, 11:45 »
spre el? mi se pare corect!

nu, domnisoru' silviu. in sensul celalalt. :P

iubirea n-are treaba cu rationalu', ca-i naravasa, dar cand e inca pui, ratiunea si empatia fata de cei carora le-ai putea face rau ii pot fi frau, daca stii ca te duce spre prapastie ( a ta si/sau a altora).
cam imbarligat, da' stiu ca tu poti. (sa intelegi, voiam a zice  8):P)

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #1431 : Joi, 28 Iulie 2011, 12:05 »
ba te contrazic nitel, silviule...Eu cred ca exista persoane "tabu" de care rationalul nu-ti permite sa te atingi...Nu zice nimeni ca nu poti sa admiri...ca ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place...dar de la a place pe cineva si pana la a-ti satisface niste dorinte si impulsuri care n-au nicio treaba cu ratiunea, e cale lunga...Si daca ai mai fost inzestrat sau ti-ai cultivat pe parcursul vietii ceva mai mult moralitatea si onestitatea...chiar poti pune frana ;)...Si mie mi s-a intamplat la un moment dat sa am un vis erotic cu un mascul pe care-l admiram (din mai multe puncte de vedere..),... dar din pacate, implicat serios intr-o relatie...insa, mi-am vazut de treaba mea si nu mi-a trecut o clipa prin minte sa-mi scot artileria grea ...:D

Si iar ajung la ce zicea Confucius...nu chiar sub forma asta....ce tie nu-ti place, altuia nu-i face :) ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1432 : Joi, 28 Iulie 2011, 12:08 »
achiesez, forti. aceasta-i deviza corecta: "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". asta inseamna sa nu-ti fie indiferente trairile celorlalti. ia pupa de la mine, ca stii ca-mi place cum gandesti.  :-*

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1433 : Joi, 28 Iulie 2011, 12:22 »
ba te contrazic nitel, silviule...Eu cred ca exista persoane "tabu" de care rationalul nu-ti permite sa te atingi...
contrazice-ma! nu am pretentia ca am monopolizat adevarul in materie de relatii, iubire... si uite, iti dau dreptate: exista persoane "tabu" de care rationamentul nu-mi permite sa ma ating: mama, sor'mea, fie'mea, verisoar'mea, sotia prietenului meu... vorba lu' macias
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/STTRJXfLvuE?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 ::)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1434 : Joi, 28 Iulie 2011, 12:29 »
exact la melodia asta ma gandeam... ;)
si varianta romaneasca...

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/lKVK5gfeu6A?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1435 : Joi, 28 Iulie 2011, 15:37 »
Pascal Bruckner: cum te vindeci de-o dragoste amară

"Sunt multe moduri în care te poţi vindeca de durerea unei dragoste, dar cel mai bun mod este timpul. Dar, încă o dată, cel mai bun mod de a vindeca o inimă rănită e să te îndrăgosteşti din nou, dar asta ia timp, mulţi ani...". Privind în urmă, Pascal Bruckner îşi vede marile iubiri cu ochi diferiţi: "Depinde despre ce femeie e vorba. Pentru unele poveşti am multă tandreţe şi regrete, pe altele le privesc cu ochii măriţi de uimire, dar pe oamenii pe care i-ai iubit îi iubeşti în continuare, asta rămâne în inima ta, nu-i uiţi. Deci, e bine să faci pace cu trecutul tău, chiar în inima ta. Eu aş putea spune că mai degrabă am făcut pace cu trecutul meu în dragoste. Cel mai bun mod de a face pace cu trecutul tău este să fii îndrăgostit azi, acesta e cel mai bun mod de a-ţi vedea trecutul ca pe un ocean liniştit".

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #1436 : Joi, 28 Iulie 2011, 16:14 »
Pascal Bruckner: cum te vindeci de-o dragoste amară

"Sunt multe moduri în care te poţi vindeca de durerea unei dragoste, dar cel mai bun mod este timpul. Dar, încă o dată, cel mai bun mod de a vindeca o inimă rănită e să te îndrăgosteşti din nou, dar asta ia timp, mulţi ani...". Privind în urmă, Pascal Bruckner îşi vede marile iubiri cu ochi diferiţi: "Depinde despre ce femeie e vorba. Pentru unele poveşti am multă tandreţe şi regrete, pe altele le privesc cu ochii măriţi de uimire, dar pe oamenii pe care i-ai iubit îi iubeşti în continuare, asta rămâne în inima ta, nu-i uiţi. Deci, e bine să faci pace cu trecutul tău, chiar în inima ta. Eu aş putea spune că mai degrabă am făcut pace cu trecutul meu în dragoste. Cel mai bun mod de a face pace cu trecutul tău este să fii îndrăgostit azi, acesta e cel mai bun mod de a-ţi vedea trecutul ca pe un ocean liniştit".

...asa este :)...dar nu spune mai departe si ce trebuie sa faci ca sa te indragostesti? ???

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1437 : Joi, 28 Iulie 2011, 16:20 »
nu spune :( dar zice ca ia timp, multi ani... :(

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #1438 : Joi, 28 Iulie 2011, 18:25 »
in dragoste nu exista unitate de masura ... deci, nici timp ;)
nihil sine deo

julia

• Vizitator
« Răspuns #1439 : Luni, 01 August 2011, 01:13 »
“Vezi o multime de barbati destepti alaturi de femei nu prea inteligente, dar rar vezi o femeie desteapta linga un barbat care nu e inteligent.”

asta o fi cauza de sunt asa multe femei singure?