Autor Subiect: ZEN  (Citit de 76291 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
Răspuns: ZEN
« Răspuns #90 : Joi, 26 Mai 2011, 22:21 »
cred ca as simt ca sunt vii si ca traiesc :)...sau poate vor sa plateasca niste pacate si se autoflageleaza

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #91 : Joi, 26 Mai 2011, 22:23 »
sau poate iubesc impotriva ratiunii, pe cine nu trebuie, ca am exemplu proxim.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #92 : Joi, 26 Mai 2011, 22:24 »
Citat
mportant este sa nu de atasezi de nimic...cand iti doresti ceva mult de tot si doresti sa pastrezi pt mult timp acel lucru, apare si frica sa nu-l pierzi...acceptand ca acel lucru este absolut trecator si acceptand ceea ce ti se intampla in fiecare zi, reduci dorintele si totodata frica si nefericirea de a pierde acel lucru....nu trebuie sa traiesti in trecut..." cu fiecare zi traita in trecut, mai mori cate putin..."...am auzit chestia asta intr-un film...inceputul de Alzheimer ma impiedica sa-mi amintesc ce film. Cheesy..si apoi nu uita ce spune Nichita " cand iti rasare soarele in fata, intoarce-te brusc caci el iti rasare defapt in spate" Wink

forti , draga mea , atat de multe am citit , am ascultat si mi s-a predat despre cum trebuie sa faci ca sa-ti fie bine ...si toate mi s-au parut ca se pliaza perfect pe gandirea mea , pana in momentul in care chiar am avut nevoie sa aplic cele invatate .
atunci a aparut neplacuta surpriza : nimic nu a functionat si tot ce credeam ca reprezinta solutie salvatoare s-a dus pe apa sambetei . din pacate...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #93 : Joi, 26 Mai 2011, 22:28 »
- exista oameni, situatii sau intamplari care ne trag inspre trecut. daca stai cu fata la trecut, nu poti vedea ca in spatele tau e viitorul. poate fi orice out there - depinde de tine sa alegi: ma agat mereu de ce a fost in trecut? sau decizi sa stai pe loc (prin asta nu iti traiesti nici prezentul!) si nu mergi mai departe?
important este sa nu de atasezi de nimic...cand iti doresti ceva mult de tot si doresti sa pastrezi pt mult timp acel lucru, apare si frica sa nu-l pierzi...acceptand ca acel lucru este absolut trecator si acceptand ceea ce ti se intampla in fiecare zi, reduci dorintele si totodata frica si nefericirea de a pierde acel lucru....nu trebuie sa traiesti in trecut..." cu fiecare zi traita in trecut, mai mori cate putin..."...am auzit chestia asta intr-un film...inceputul de Alzheimer ma impiedica sa-mi amintesc ce film. :D..si apoi nu uita ce spune Nichita " cand iti rasare soarele in fata, intoarce-te brusc caci el iti rasare defapt in spate" ;)

da, asa e....atasamentul si dorinta de a controla cursul evenimentelor sunt sursa suferintei...schimbarea este cuvantul de ordine al existentei iar oi vrem, mereu,sa pastram ceea ce ne place, ceea ce iubim....acceptarea schimbarii e esentiala.

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #94 : Joi, 26 Mai 2011, 22:33 »

"Toata nefericirea umana provine din a NU accepta realitatea asa cum este."  Buddha

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #95 : Joi, 26 Mai 2011, 22:36 »

forti , draga mea , atat de multe am citit , am ascultat si mi s-a predat despre cum trebuie sa faci ca sa-ti fie bine ...si toate mi s-au parut ca se pliaza perfect pe gandirea mea , pana in momentul in care chiar am avut nevoie sa aplic cele invatate .
atunci a aparut neplacuta surpriza : nimic nu a functionat si tot ce credeam ca reprezinta solutie salvatoare s-a dus pe apa sambetei . din pacate...

stiu janeta, asa mi s-a intamplat si mie...cu totii ne pricepem la teorie, sa dam sfaturi care mai de care, dar din pacate noi suntem repetenti...cand vine vorba sa aplicam ceea ce stim, nimic nu mai functioneaza...

mi-e tare drag de tine janeta, iti citesc mesajele cu mare placere, asa ca te rog nu mai fi trista...orice te-a suparat azi, maine va fi trecut si nu va mai conta :)

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #96 : Joi, 26 Mai 2011, 22:40 »
Citat
Toata nefericirea umana provine din a NU accepta realitatea asa cum este."  Buddha

jul , nu vrei sa-l rogi tu pe domnul Buddha sa treaca pe la mine sa stam putin de vorba ?

Citat
mi-e tare drag de tine janeta, iti citesc mesajele cu mare placere, asa ca te rog nu mai fi trista...orice te-a suparat azi, maine va fi trecut si nu va mai conta Smiley

multam , forti , pentru incercare :P

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #97 : Joi, 26 Mai 2011, 22:45 »
domnul Buda mediteaza, probabil la buda, ca majoritatea barbatilor.  :)

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #98 : Joi, 26 Mai 2011, 22:46 »

i-as spune dar tare mi-e ca nu ajuta.
nu vreau sa pun paie unde nu trebuie, dar eu cred ca toate starile noastre, si astea zen despre care ne educa Opt, si alea non-zen sunt normale. eu una nu ma lupt cu ele. le las sa curga prin mine ca au si ele rolul lor. ma lupt pe urma sa nu le dau prioritate in viata mea ca ocupa mult spatiu.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #99 : Joi, 26 Mai 2011, 22:48 »
da, Jul, sunt psihofage.  :P

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #100 : Joi, 26 Mai 2011, 22:53 »
aveti dreptate , dragutelor .

le las si eu in brusul meu sa-si duca suvoiul

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #101 : Joi, 26 Mai 2011, 22:57 »
sumi frate  ??? ...

poti lua toate cataroaiele lumii si sa arunci cu ele in mine. pana la aceasta varsta am construit temelia caracterului ... tocmai din ceea ce altii au aruncat. Si am avut parte, doar si doar si doar de frumos.
Vad ca ai atata timp si bunavointa incat poti da lectii, tuturor. Accept cu mare dragoste tot ceea ce vine de la tine si de la oricine altcineva de la care pot invata.
Daca poti invata ... atunci cand nu ai privit destul in trecut astfel incat sa inveti, nu ai cum privi viitorul.
Viitorul il putem construi ... sau il asteptam degeaba...
Cred ca nici unul dintre cei care s-au inscris discutiilor pe acest topic ... stiu ca trecutul inseamna experienta, prezentul traire, viitorul ... suma plus imagine (atunci cand ai puterea sa o construiesti).

Si daca vreodata iti vei imagina ca vrei sa urmez placerilor tale (discutii in contradictoriu) ... ti-o recomand pe sora mea  .... care nu exista!

Astept cu deosebit interes, discutii pe subiect ...
Din dragoste, respect, armonie, omenie, trecut, prezent, viitor ... am puterea sa raman aceeasi!
nihil sine deo

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #102 : Joi, 26 Mai 2011, 23:22 »
daca oamenii nu ar exista si daca universul ar fi acelasi , multi de aici ar fi iepurasi, caprioare , lei , sau copaci ...dar tu , janeta si multi alti draga steli, voi ati fi izvoarele din care toti se adapa ... voi dati fara sa cereti nimic si va multumesc ca sunteti ce sunteti...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #103 : Joi, 26 Mai 2011, 23:42 »
DACA NOI PUTEM FI ASA ..
inseamna ca am invatat de la cei care cred ca nu pot fi, ceea ce noi suntem ...

nu uia! - desi cred ca stii ...
toti suntem, tot ceea ce vrem sa fim!
nihil sine deo

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #104 : Joi, 26 Mai 2011, 23:46 »
cum sunteti voi ...asta nu se invata... te nasti izvor sau te nasti caprioara ...
sau viata te transforma ... dar nu se invata asta ...
suntem ceea ce suntem pentru ca asta am ales sa fim ...