Autor Subiect: ZEN  (Citit de 76317 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

iulia17

• Vizitator
Răspuns: ZEN
« Răspuns #75 : Joi, 26 Mai 2011, 16:02 »

pai vezi ca ti-ai dat singur raspunsul? uneltele servesc unor scopuri diferite in functie de cel care le minuieste.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #76 : Joi, 26 Mai 2011, 16:06 »
de ce ne folosim unii de altii ca si de unelte Iulia ? de ce folosim unelte ? sa fie doar diferenta dintre animal si uman ? daca asta inseamna uman , eu vreau sa fiu animal ...:(

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #77 : Joi, 26 Mai 2011, 16:08 »

diferenta fata de o unealta fara viata este ca tu eu sau oricare avem si liberul arbitru si putem actiona dupa cum ne duce mintea nu dupa cum ne dicteaza altul.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #78 : Joi, 26 Mai 2011, 16:11 »
si daca nu am minte destula sa vad ca sunt doar o unealta? ramane intrebarea; de ce folosim oamenii ca unelte ? oare sa fim toti unelte care folosesc unelte care folosesc unelte ?... :o
si tu esti o unealta ? in mana cui ?

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #79 : Joi, 26 Mai 2011, 16:17 »

daca nu ai destula minte sa constientizezi inseamna ca nici nu suferi, si atunci unde-i problema?
cita luciditatea, atita drama, parca camil spunea asa daca nu m-a lasat de tot memoria.
ma impac cu soarta si nu ma revolt sau nu ma impac si caut schimbarea.

iar referitor la de ce unii se folosesc de altii, de ce unii mint, de ce unii ucid, de ce unii calca peste cadrave, de ce unii n-au valori, de ce...
ce importanta are cum isi conduce altul viata?

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #80 : Joi, 26 Mai 2011, 16:21 »

bla bla bla...  ;D
aici suntem pe topic ZEN
si tu esti o unealta iulia. cel putin in mana lui dumnezeu...nu ocoli, nu ascunde raspunsuri sub cuvinte... suntem unelte in mana Creatorului, si suntem aidoma lui facuti...si folosim oameni ca unelte... nu suntem rai si nici buni..
suntem decat oameni Iulia

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #81 : Joi, 26 Mai 2011, 16:42 »

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #82 : Joi, 26 Mai 2011, 16:43 »

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #83 : Joi, 26 Mai 2011, 19:33 »
uneltele sunt de mai multe feluri micaela...unele te ajuta , altele te ranesc, altele aduc placere...
am inteles perfect ce ai vrut sa spui tu , dar tu ai inteles ce am vrut sa spun eu ?  ;D ;D ;D ;D
cateodata esti asa simpla si cateodata asa complicata...ufff ma zapacesti...
cuvintele sunt niste unelte micaela...ca si ciocanul; daca nu esti atent cu ele te pot rani...

ei, sigur ca am inteles ce voiai a spune prin "unealta". uneori ma fac a intelege si dau alt sens vorbelor, uite-asa de amuzament.  :D
ma amuza chestia asta cu "simpla da' complicata" :D, caci altcineva, un amic, m-a intrebat "cum Dumnezeu ai crescut atat de mare si-ai ramas atat de mica?" (la minte, evident :D).
te asigur de un lucru: sunt complicata mereu, si cand fac pe naiva, sau rastalmacesc voit, de dragul amuzamentului.  ;)
cuvintele sunt unelte de temut, aici iti dau mare dreptate.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #84 : Joi, 26 Mai 2011, 19:36 »
apropo de unelte, am fost azi la Bricostore sa iau niste bucati de PFL melaminat...am ramas, iar, foarte placut surprinsa de atitudinea personalului de acolo (Brico Baneasa)...sunt de-o amabilitate naturala, nu din aceea impusa from top_to_bottom. o placere sa cumperoi de la ei.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #85 : Joi, 26 Mai 2011, 19:41 »
extraordinara atitudine, sumi!

cand privesc ...
cum se cheama ceea ce te reprezinta? ...
Universul sa te ajute si sa ne ajute ... ca reprezentarea ta sa curga doar in sensul si armonia universala ...
AZI, am pus o melodie ... special sa intelegi ca trebuie sa fii ceea ce (esti?) vrei sa fii ...
daca am reusit sa influentez macar un pic atitudinea ... onor intentiei!

am tot scris despre meridiane ...
si despre armonie ...
si despre dezvoltare ...
si despre legile universale ...
si despre felul de a darui si a sti sa primesti ...
si despre ...

nimeni nu s-a oferit unor disctii, decat ... formal/blazat

ma bucur ca din in timpul pe care il voi aloca forumului - nu stiu cat - voi gasi parteneri la discutii ale celui mai preferat subiect

inca odata, felicitari!

nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #86 : Joi, 26 Mai 2011, 19:45 »
absolut, steliana. si eu sunt mare amatoare. zi-ne.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #87 : Joi, 26 Mai 2011, 22:02 »
Se spune ca ar trebuie sa multumesti fiecarui om care te-a pus intr-o situatie netraita pana atunci. Pentru ca ti-a fost profesor de viata.
- sunt oameni care iti intind un cutit. ce faci cu el? il iei - e foarte ascutit - te tai la mana.. te doare - rau.. ce faci acum ? infigi cutitul in tine cat mai adanc? sau decizi sa arunci cutitul cat mai departe? rana e acolo inca - ce faci cu ea? nu te mai poti intoarce la momentul cand ai decis sa iei cutitul.. tot ce poti face e sa accepti rana.. si poti incerca sa o vindeci mai repede.
- exista oameni, situatii sau intamplari care ne trag inspre trecut. daca stai cu fata la trecut, nu poti vedea ca in spatele tau e viitorul. poate fi orice out there - depinde de tine sa alegi: ma agat mereu de ce a fost in trecut? sau decizi sa stai pe loc (prin asta nu iti traiesti nici prezentul!) si nu mergi mai departe?

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #88 : Joi, 26 Mai 2011, 22:16 »
- exista oameni, situatii sau intamplari care ne trag inspre trecut. daca stai cu fata la trecut, nu poti vedea ca in spatele tau e viitorul. poate fi orice out there - depinde de tine sa alegi: ma agat mereu de ce a fost in trecut? sau decizi sa stai pe loc (prin asta nu iti traiesti nici prezentul!) si nu mergi mai departe?
important este sa nu de atasezi de nimic...cand iti doresti ceva mult de tot si doresti sa pastrezi pt mult timp acel lucru, apare si frica sa nu-l pierzi...acceptand ca acel lucru este absolut trecator si acceptand ceea ce ti se intampla in fiecare zi, reduci dorintele si totodata frica si nefericirea de a pierde acel lucru....nu trebuie sa traiesti in trecut..." cu fiecare zi traita in trecut, mai mori cate putin..."...am auzit chestia asta intr-un film...inceputul de Alzheimer ma impiedica sa-mi amintesc ce film. :D..si apoi nu uita ce spune Nichita " cand iti rasare soarele in fata, intoarce-te brusc caci el iti rasare defapt in spate" ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #89 : Joi, 26 Mai 2011, 22:17 »
pai, stii care e culmea? sunt unii care raman fascinati de cutit si, desi ii doare foarte tare, continua sa s-il implinte in trup, dar mai ales in suflet. nu pot trai fara rana aceea.