Arhiva > Arhiva
ZEN
optimus sum:
cu cat stii mai multe cu atat iti dai seama ca stii mai putin ...:) si asta este adevarat...parca eram mai linistit si mai calm cand nu vazusem zeitgeist , nu citisem mare lucru in afara de sven hassel , si james joyce... poate hermann hesse , jocul cu margele de sticla mi-a deschis un pic apetitul si apoi am ras tot ce prindeam in mana cautand cunoasterea...am cunoscut doar ca pe masura ce citeam mai mult , nu mai intelegeam nimic ... :o :o :o :o
micaela:
revin (ca-s asa incapatanata, uneori :D).... nush' de ce, dar eu nu cred ca suferinta e un "must", ca Dumnezeu ar vrea sa suferim pana la inima franta total...never ever...suferinta este,intr-adevar, una dintre cai, atunci cand drumul nu e cel corect si trebuie a ni se pune-o piatra-n cale...dar nu singura..e drept ca atunci cand esti in impas sufletesc te intorci in tine si la Sursa, dar ce-ar avea impotriva El daca tu ai evolua intelept, frumos, echilibrat, fara sa-ti arzi aripile de tot? uite, ideea necesitatii frangerii inimii ca sa ajungi la Dumnezeu e o idee cu care eu nu rezonez. Nu stiu care e enuntul originar dar cred ca e o traducere eronata ca urmare a unei interpretari eronate.
Va voi zice si perspectiva mea asupa lui Dumnezeu, cand voi avea mai mult ragaz, ca sa scandalizez adeptii perspectivelor religioase. :D Va pun acum o scurta idee, dintr-un MP pe care tocmai l-am scris cuiva.
"Dumnezeu e in TOT. E o teorie intreaga.....s-a dovedit stiintific, un fizica cuantica, ca pana si ceea ce conventional numim materie (moarta) este tot energie..aceeasi energie din care suntem construiti si noi, la o alta vibratie. Totul este (o aceeasi) energie si Totul este Dumnezeu. Misterul sta in aceea ca aceasta energie este organizata inteligent, este informata. Cand te rogi, transmiti o informatie cu energia gandului (cu cat mai intens gandul, cu atat mai bine), iar acest TOT (Univers / Dmnezeu) raspunde, ca in cibernetica. :D"
optimus sum:
waw... ai curaj sa iesi in fata cu discutii despre divinitate... ma bucur ca il ai :)
Cred ca nu a fost tradus gresit , dar sunt diferite pareri si conceptii...le postez asa cum le-am citit , chiar daca nu sunt de acord nici eu cu multe dintre ele ...
supunerea lor atentiei voastre in forma lor originara, este importanta, pentru ca selectia a ceea ce acceptam sau nu ca fiind compatibile cu noi , apartine fiecarui cititor...
din amalgamul de idei si conceptii fiecare dintre noi ne construim o cale de urmat , ne construim propriile principii si valori, si ne construim pana la urma caracterul ..
iulia17:
Langa Tokio traia un vestit razboinic Samurai, care a decis sa-i indrume pe cei tineri in budismul Zen. Se spune ca in ciuda varstei inaintate, el putea infrange orice adversar.
Intr-o dupa-amiaza un luptator - cunoscut pentru lipsa lui de scrupule - a ajuns in localitatea unde traia batranul Samurai. Toti studentii erau impotriva luptei, dar batranul Samurai a acceptat provocarea.
S-au adunat toti in piata din centrul orasului, iar tanarul a inceput sa-l insulte pe Samurai. A aruncat cateva pietre in directia lui, l-a scuipat in fata, i-a aruncat toate insultele ce exista sub soare, i-a insultat pana si pe stramosii sai. Timp de cateva ore, a facut totul pentru a-l provoca pe maestru, dar batranul ramanea impasibil. La sfarsitul dupa-amiezii, simtindu-se obosit si umilit, razboinicul a abandonat si a plecat.
Deceptionati de faptul ca maestrul primise atat de multe insulte si provocari, studentii l-au intrebat:
- Cum ai putut rabda atat de multa umilinta? De ce nu ti-ai folosit spada, chiar daca stiai ca ai fi pierdut, in loc sa-ti expui lasitatea in fata tuturor?
- Daca cineva vine la tine cu un dar si tu nu il primesti, cui apartine darul? intreba Samuraiul.
- Celui care ti l-a oferit, replica unul dintre discipoli.
- La fel si cu orice manie, insulta sau invidie, spuse maestrul. Cand nu sunt acceptate, continua sa apartina celui care le-a purtat.
micaela:
foarte, foarte, foarte mishto. bravo Jul. la fix.
Sum, fii samurai. :P
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă