Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
optimus sum:
copiii sunt exemplele cele mai elocvente de fericire pura cand se joaca . doamnele mele , e imposibil sa vorbesc aici despre fericirea despre chipul unui copil cand este in toiul unei partide de joaca sau cand primeste o jucarie noua, fara voi sa stiti despre ce vorbesc ... unde se duce expresia angelica a unui copil fericit ? unde dispare ? maturi fiind uitam sa ne bucuram , uitam sa fim fericiti... fericirea nu se invata doamnele mele...fericirea ne nastem cu ea ... pe masura ce umerii ne sunt cocosati cu reguli , cu responsabilitati , cu nevoi si necazuri, cu durere, invatam nefericirea ... nefericirea se invata , sau mai bine zis absenta fericirii... nu exista rau pe lumea asta ...exista numai bine , iar absenta binelui este raul...nu exista intuneric , exista lumina iar absenta luminii este intunericul ...nu exista frig doamnele mele ...exista numai absenta caldurii iar aceasta se numeste frig. asa cred eu ca este si cu fericirea ...toti suntem fericiti dar fiecare am invatat diferit nefericirea...
in lipsa grijilor in lipsa responsabilitatilor redevenim fericiti, redevenim copii...
exista bineinteles si "pastile " de fericire...o floare , un cadou, un zambet al iubitei , ne readuc in ochi fericirea , dar de obicei pentru mult prea scurt timp.
lasati fericirea sa va recucereasca incercand sa nu mai puneti atata pret pe parte urata a lumii in care traim .
silviu:
--- Citat din: pe_jumatate ---fericirea, ca si nefericirea, se invata.. daca nu ar fi asa, asa cum foarte bine spune @iulia17, am fi cu totii la fel de (ne)fericiti..
--- Terminare citat ---
se invata de la altii? sau din propriile experiente?
iulia17:
da.
silviu:
eu nu am invatat de la altii sa fiu fericit.
pe_jumate:
e cel mai bine sa inveti de la tine.. lasand fericirea altora, lor insisi.. :D
acorda-ti cateva minute de auto-contemplare zilnic si probabil vei putea face schimbari vizibile in ”acareturile” interioare :)
just wait and see.. (in plus e si la moda)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă