Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
janeta:
--- Citat din: iulia17 din Sâmbătă, 14 Mai 2011, 20:15 ---
janeta, la toate lucrurile pe care le-ai descris aici ai “invatat” sa simti fericire, nu te-ai nascut cu ele.
--- Terminare citat ---
multumesc frumos pentru cadou , iulia ! m-a uns pe suflet...
privitor la cele spuse de tine permite-mi ,te rog, sa te contrazic .
cele descrise mai sus nu mi-au fost predate de catre cineva drept model de produs fericire . nu , puiule . eu am simtit fericire traind ceea ce am incercat sa descriu acolo . si asta s-a intamplat pentru ca acele imagini , acele momente s-au pliat pe personalitatea mea . si , cred eu , fiecare are propriile momente , imagini , trairi datatoare de fericire in functie de propriul fel de a fi si , mai ales , de a simti . la simtire ma refeream indeosebi atunci cand spuneam ca , din p-ctul meu de vedere , fericirea nu se invata . asta cred eu : fericirea se simte . dar , categoric , asta e doar punctul meu de vedere si nu vreau sa-l impun drept dogma ( insa imi place sa vorbesc despre asta :D )
iulia17:
Pai nu impune nimeni nimic, doar facem schimb de … experiente. Mie asta mi se pare fenomenal pe forumuri, posibilitatea de a avea contact cu atitea pareri, idei, gindiri diferite, fara sa misti un deget. Ma rog in afara de alea cu care tastezi…
Ma gindeam eu ca ne referim la acelasi lucru, dar in sensuri diferite. "A invata" eu l-am folosit ca opus cu ceea ce avem din nastere, adica a fost preluat pe parcurs. Nu in sensul de a invata de la altii, prin educatie, imitatie sau impus.
Ca oameni suntem complicati, asa ne place sa credem, dar in esenta functionam prin mecanisme destul de simple: actiunile, activitatile placute, creierul le receptioneaza si descarca endorfine (si ce-o mai fi pe acolo) generind placerea pe care o simti, starea de bine de care spui. Deci le conditioneaza, adica le “invata” si pe viitor primesti aceeasi traire la lucrurile care-ti plac.
Daca nu ar fi dobindita pe parcurs, ar inseamna ca ne nastem toti cu acelasi raspuns de fericire la aceiasi stimuli si ne face fericiti aceleasi lucruri.
Daca mai vb mult pe topicul asta incep sa ma simt fericita...
janeta:
sa inteleg ca "endorfinele ( si ce-o mai fi pe acolo ) " sunt gata sa ia startul ( in ceea ce te priveste ) in momentul aparitiei dezbaterilor ? :D
in cazul asta , oricand la dispozitia ta , puiule , pentru ca si asta poate fi o fericire : sa faci la randul tau pe cineva fericit :D
pe_jumate:
--- Citat din: janeta din Sâmbătă, 14 Mai 2011, 21:29 ---fericirea nu se invata . asta cred eu : fericirea se simte .
--- Terminare citat ---
@janet, fericirea, ca si nefericirea, se invata.. daca nu ar fi asa, asa cum foarte bine spune @iulia17, am fi cu totii la fel de (ne)fericiti.. culmea e ca psihologia pozitiva (studiul fericirii) s-a ivit din studiul ”neajutorarii invatate”, adica al depresiei .. :D
forta atitudinii personale pozitive e semnificativa, se pare.. ea depinde de fiecare din noi si se educa, iar asta e primul pas spre o stare interioara mai buna, o sanatate mai buna, mai multi prieteni si rezultate remarcabile in general..
PS nu ai observat ca te simti atrasa de oamenii care zambesc? :)
pe_jumate:
4. OFERA-TI CATE O ”HAPPY HOUR”
Implica-te in mod regulat in activitati pe care le consideri atragatoare si placute.. planifica-le si acorda-ti-le fara sa astepti o ocazie speciala pentru asta..
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă