Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
Caroline:
Eu ma consider un om fericit... nu permanent, nu sine qua non, ci per ansamblu. Daca fac un bilant al vietii mele, da, am fost, sunt si voi mai fi fericita. Pentru ca sunt sanatoasa, munca pe care o fac imi place, setea de cunoastere, creatie si evadare in lume mi-o ostoiesc de cate ori am ocazia fara sa ma impiedice nimeni, pentru ca am o familie care conteaza si pentru ca am avut si am noroc sa am prieteni si ajutor, chiar si fara sa-l cer, ori de cate ori am fost nefericita. :P
De ce m-am considerat nefericita la un moment dat? Pentru ca fostul meu sot nu a vrut sa avem un copil (acum e mai bine asa), pentru ca s-a intamplat sa nu fiu iubita de cine vroiam eu, pentru ca nu am obtinut unele lucruri in viata (putine) pentru care am realizat ulterior ca imi pusesem eu insami un target care ma depasea. Concluzia: nu toate erau pentru mine, devreme ce am reusit sa fiu fericita si fara! ;D
Sara:
--- Citat din: micaela din Vineri, 20 Ianuarie 2012, 22:25 ---bine. atunci...crezi ca ai mai multe premise/date pentru a fi fericita, decat pentru a fi nefericita? :)
--- Terminare citat ---
Am! Dar nu le simt si nu le apreciez intotdeauna!
micaela:
ma bucur, Caroline, ca ai constientizat cate date pentru fercire ai. Uitam, prea des, sa ne gandim la cate "bune" ne-au fost date, de fapt.
Da, si eu ma simt fericita, chiar daca am avut deseori perioade de nefericire. Ma simt recunoscatoare in primul rand pentru toate formele de iubire cu care am fost daruita, as zice binecuvantata, toata viata (iubirea parintilor, a copiilor, a prietenilor, afectiunea in cuplu). Am avut, mereu, multe alte date pentru a fi fericita, dar cred ca IUBIREA este singura care mi-a dat si imi da momentele de adanca si reala fericire (si nu exagerez cand spun asta) . Privind in urma, chiar si etapele in care m-am simtit (foarte) nefericita, nu erau nici pe departe dezastruoase. nefericirea venea din mine si din felul in care priveam lucrurile, cum le evaluam, cum gestionam situatiile...
foarte multi dintre cei care se considera nefericiti, daca-si fac un bilant atent, isi vor da seama cat de multe date au pentru a fi cel putin multumiti...
(chiar si Silviu. ;D)
micaela:
--- Citat din: Sara din Vineri, 20 Ianuarie 2012, 22:36 ---Am! Dar nu le simt si nu le apreciez intotdeauna!
--- Terminare citat ---
si daca ti le-ai constientiza mai des?
daca-ti faci o lista dubla (cu doua coloane), una: "date pentru fericire" si alta: "date (reale) pentru nefericire", sunt aproape sigura ca o sa schimbi primul raspuns. ;D
Sara:
A avea motive sa fii fericit sau multumit e total diferit de a te simti multumit sau fericit!
Una se refera la a avea, alta la a simti.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă