Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
bit:
Cum doamne iarta-ma sa fii trist cand te dai jos dintr-o nava de-aia spatiala si toate doamnele din jurul tau devin atente asa ca prin minune? Cand ai nu-stiu-ce-cosmare si dimineata poti sa le pui in practica? Ca doar iti permiti. Sa fim seriosi, eu zic ca oamenii bogati ar trebui sa fie cei mai veseli din lume.
micaela:
daca genul acela de atentie (acordata potentialului financiar, nu Omului) poate face pe cineva fericit...
eu zic ca oamenii bogati, care si afiseaza potenta lor economica, au toate sansele de a fi nefericiti: 1. nu stiu cand "doamnele" din jur au sentimente reale sau doar interese si 2. daca au totusi sansa de a gasi o iubire autentica, au la fel de multe sanse de a o compromite cedand ispitelor feminine multiple.
Sigur, nu pentru toata lumea fericirea e sinonim cu iubirea (de toate felurile, nu doar cea de cuplu)... da' dupa umila-mi parere, a avea navete spatiale si thailandezele aferente nu e fericire; poate confort, satisfactie, adrenalina, distractie de moment... dar vine si clipa cand realizezi goliciunea unei existente fara iubire.
bit:
Bine, atunci e mai adevarat sa savurezi o existenta plina de iubire, in care iubirea isi ia lumea-n cap la un moment dat si pleaca cu sefu`ca a dat-o pe spate cu cadourile si o plimba pe unde nu stiu eu sa arat pe harta? Sau iubirea (in cazul femeilor) se combina cu altcineva de aceeasi 40 de ani ca ea (numai ca nu-i una, sunt doua de 20) care sunt atrase de...cum spuneai, "confort, satisfactie, adrenalina, distractie de moment"? Zau, viata e prea scurta ca sa-mi bat capul...si prea gluma proasta ca s-o mai iau eu in serios! A! mai nou , studii recente au demonstrat ce pasiunea intensa e foarte similara cu ticneala - la nivel cerebral (eu stiam traba asta de ceva timp, nu stiu de ce nu m-or fi intrebat pe mine inainte, in loc sa cheltuie atatia bani si sa piarda timpul... ::) )
(Nota: Vai, ce-mi place sa fiu frivol si superficial! Ma simt oarecum pitziponc... ;D ;D)
micaela:
fericirea nu-i o constanta si iubirea nu-i o continua savureala, ca se mai intampla si amareli... si nu-i nici furtuna biochimica de tine trei ani si e, intr-adevar, sora cu ticnela obsesivo-compulsiva :). regret ca n-am timp sa va combat argumentat :), acuma, ca sunt datoare sa caut inimi de turta dulce. :)
si, da, dupa atata seriozitate impusa de nush' ce cutume sociale, e relaxanta si doza de frivolitate glumeata de o desfasuram noi pe aicisea. :)
manghel:
o fericire constanta poate duce la o adevarata betie si de a uita de ceea se intampla in jurul nostru. totusi sa nu uitam ca are grija cineva de a se respecta o minima lege a compensatiei.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă