Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
janeta:
uite ca mai e cineva treaz la ora asta care citeste constiincios cele scrise de tine si , cu tot respectul ( observi ce reverentioasa sunt , nu ? ) as indrazni sa spun ca parerea mea este ca ca fericirea ...nu se invata .
da , putem invata sa fim politicosi , decenti , si orice altceva ce tine de comportament dar a fi fericit , pentru mine , tine de ceea ce sunt in stare sa simt . sigur ca psihologii ne pot ajuta de foarte multe ori in a ne invata cum sa cautam in noi ceva care sa ne induca starea de bine si , daca ai mintea deschisa ( si capabila de asimilare , pentru ca o minte prea deschisa pierde subiectul in curentul dintre cele doua urechi ) sfatul lor poate fi util . dar daca am sa fiu fericita atunci cand vad un camp cu narcise ori cand ascult o vioara , atunci cand rasul unui copil sau mangaierea unei bunici vin langa sufletul meu iar caldura mainii care-mi cuprinde umarul ori a buzelor care-mi alinta tampla imi trezesc fiori , ei bine poate pentru mine asta aduce fericire in timp ce altei persoane mult mai pragmatice decat mine ii poate aduce doar...diabet ;D
silviu:
--- Citat din: janeta ---sigur ca psihologii ne pot ajuta de foarte multe ori in a ne invata cum sa cautam in noi ceva care sa ne induca starea de bine si , daca ai mintea deschisa ( si capabila de asimilare , pentru ca o minte prea deschisa pierde subiectul in curentul dintre cele doua urechi ) sfatul lor poate fi util .
--- Terminare citat ---
de multe ori, sfaturile lor sunt inutile. nu demult, printre amicii mei de spritz se afla si un "pisalog" pe care-l intrebam cati pacienti vindeca si cati dau chix, iar omul a recunoscut cu sinceritate admirabila ca cei mai multi pacienti pleaca asa cum au venit :(
dupa moartea actritei marilyn monroe, medicul ei a fost intrebat daca sedintele de psihanaliza au dus in final la sinuciderea ei. rapunsul lui a fost: nu, dar, din pacate, nici nu au reusit s-o tina in viata :(
cred, precum janeta, ca fericirea nu se poate invata.
steliana:
daca o persoana joaca intotdeauna rolul "destinatarului, iar cealalta interprezeaza mereu rolul "expeditorului" ... mai asteapta "ea", fericirea
marcutza:
--- Citat din: janeta din Sâmbătă, 14 Mai 2011, 01:13 ---as indrazni sa spun ca parerea mea este ca ca fericirea ...nu se invata .
dar daca am sa fiu fericita atunci cand vad un camp cu narcise ori cand ascult o vioara , atunci cand rasul unui copil sau mangaierea unei bunici vin langa sufletul meu iar caldura mainii care-mi cuprinde umarul ori a buzelor care-mi alinta tampla imi trezesc fiori , ei bine poate pentru mine asta aduce fericire in timp ce altei persoane mult mai pragmatice decat mine ii poate aduce doar...diabet ;D
--- Terminare citat ---
ai cuprins tot ce-nseamna spirit fericit,
si da, fericirea nu se poate invata !
iulia17:
janeta, la toate lucrurile pe care le-ai descris aici ai “invatat” sa simti fericire, nu te-ai nascut cu ele.
ps: un cadou pt tine
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă