Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
silviu:
Criza a schimbat priorităţile: renunţăm la fericire pentru un job bine plătit
Cei mai mulţi dintre participanţii la un sondaj ar alege o slujbă foarte bine plătită, cu un număr mare de ore muncite, în detrimentul unui job plătit decent, cu mai mult timp liber şi care i-ar face să se simtă fericiţi.
Mari_a:
Silviu (a mea zice că din scris pari profesor şi aşa îţi zice: Dom'Profesor :) ) cred că în sondajul ăsta eu mă încadrez în marja de eroare, aia de 2-3%: pentru fericire, aş renunţa de tot la slujbă!
bit:
Fericirea e o himera. Sau un drog care da adictie grava de la prima doza: cateva clipe de efect si dupa aia alergi o viata ca sa mai treci prin starea aia alte cateva clipe. Prefer echilibrul. E mai usor de atins, atingerea lui tine mai mult de mine si mai putin de ceilalti sau de conjunctura. Si il pot pastra mai mult.
almi_gabi:
--- Citat din: silviu din Vineri, 30 Septembrie 2011, 10:54 ---Criza a schimbat priorităţile: renunţăm la fericire pentru un job bine plătit
.......
--- Terminare citat ---
mi-a atras atentia aceasta remarca
"Persoanele fără obligaţii familiale sunt mai dispuse să aleagă un program de viaţă mai lejer, chiar dacă vor câştiga mai puţini bani."
deci sa inteleg ca jobul pe care il alegi depinde in mare parte si de nevoile financiare pe care le ai - caci daca ai familie "numeroasa" :D vorba lui nenea Iancu - si cerintele sunt mari - adica mai las-o incolo de fericire si timp liber ca eu trebuie sa duc copii la scoala si nevasta la mall :o 8)
- asa daca sunt single - ma doare la bascheti de servici - fericirea ii baza ???
--- Citat din: bitek din Vineri, 30 Septembrie 2011, 16:10 ---Fericirea e o himera. Sau un drog care da adictie grava de la prima doza: cateva clipe de efect si dupa aia alergi o viata ca sa mai treci prin starea aia alte cateva clipe. Prefer echilibrul. E mai usor de atins, atingerea lui tine mai mult de mine si mai putin de ceilalti sau de conjunctura. Si il pot pastra mai mult.
--- Terminare citat ---
am avut uneori tendinta de a cauta sa recreez acele perioade in care m-am simtit fericita - m-am simtit fericita de exemplu intr-un loc alaturi de cativa amici
si binenteles am crezut ca daca ii readun in acelasi loc , aceasi oameni va fi la fel - de unde - a fost frumos nimic de zis - dar momentul de fericire , de incantare, de rezonare nu a mai fost acelasi - de unde concluzia mea a fost - poti avea toate conditiile optime de a fi fericit - daca nu exista acel "declick", acea imprejurare, stare , acel ceva care sa dea farmec nu esti pe deplin fericit
luciamanta:
Sunt fericita abia acum, de cand am venit acasa de la serviciu. Sunt fericita ca am cunoscut adevarata fata a unui om, pe care, nu cu mult timp in urma l-am divinizat... S-a inseninat toata fiinta mea de faptul ca Dumnezeu ma iubeste. De cele mai multe ori nu trebuie sa fac nimic, nu trebuie sa fac nici o miscare, că Dumnezeu imi arata ce drum trebuie să urmez. Si nu este putin lucru. Ma simt privilegiata.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă