Arhiva > Arhiva

FERICIREA ca stare de spirit

<< < (74/125) > >>

steliana:
da ... un intreg mister.  se spune ca au fost construite pentru ca cei "inmormantati" in ele se decorporalizau.  ;)
tine de putere ...

nici o problema! adaptam la cea a lui celland ;D

lori:
Fericirea? Cred ca suntem prea preocupati sa o cautam si sa ne gandim la ea (la fericire adica). Hai sa ne bucuram ca exista si sa fim fericiti pentru ceea ce avem. Ca pentru restul ... nu se stie. Asta nu inseamna ca nu avem voie sa speram la mai mult, dar ce-i prea mult strica!!! In materie de fericire nu sunt experta, si nici n-am fost vreodata. Dar sper, caci speranta moare ultima  :-*

almi_gabi:
Fericirea depinde de  ceea ce ne atrage, de compania oamenilor in care ne gasim, de emotiile pe care le avem in anumite momente.
Perceptia despre fericire este unica pentru fiecare in parte.Fericirea depinde de capacitatea noastra de a fi deschisi la minte.
De flexibilitatea noastra in a privi lucrurile.

cristijob48:
Citeam anul trecut despre rezultatele obtinute de cercetatorii americani cu privire la fericire si la obtinerea ei dupa intervievarea citorva milioane de subiecti din SUA . Si raspunsul a fost destul de simplu si de surprizator.Obtinerea fericirii consta in "schimbarea punctelor  de vedere asupra vietii".Astfel s-a dovedit ca fixarea unor teluri si idealuri mai mici aduce mai repede o stare de multumire si in general batrinii (cei de acolo ,nu de la noi)sunt mai fericiti decit tinerii intrucit datorita virstei obiectivele si idealurile lor erau mult diminuate in raport cu ale tinerilor ale caror neimpliniri pot provoca deznadejde.
Cred si m-am convins personal-asa cum afirma doctrina budista- ca atasamentul prea ridicat fata de valorile materiale poate fi una dintre sursele nefericirii. :)

Ayouni:
Cristi draga, este exact cum spui tu!   in acelasi timp se pare ca echipa aceea de cercetatori americani nu doarme niciodata si tot descopera si descopera lucruri uimitoare... multe din aceste lucruri semnalate deja de altii, cu mult inainte.  important este ca se reimprospateaza informatia si se confirma.

ca si in versurile de mai jos din cantecul lui Facundo Cabral:

Digenes cada vez que pasaba por el mercado / Diogene, de cate ori trecea prin piata
Se reia porque decia que le causaba mucha gracia / Radea pentru ca, spunea el, i se parea comic
Y a la vez le hacia muy feliz / Si in acelasi timp se simtea foarte fericit
Ver cuantas cosas habia en el mercado / Sa vada cate lucruri erau in piata
Que el no necesitaba. / De care el nu avea nevoie

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă