Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
iulia17:
pai cum sa fie...
incep pe ocolite: am fost zilele trecute la teatru si una din replici suna asa: eu TREBUIE sa fiu un om mare fericit fiindca am fost un copil mic foarte nefericit.
cred cu tarie ca esti fericit daca alegi sa fii, ca suntem direct responsabili de felul in care ne simtim si ca punem in circa celorlalti nefericirea noastra doar din lasitate si comoditate.
pe_jumate:
Psihologia pozitiva, numele dat studiului fericirii, a reiesit din studiul neajutorarii invatate;), al depresiei si al capacitatii de adaptare. A incercat sa inteleaga modul in care unele persoane, atunci cand se confrunta cu o provocare, vor renunta foarte usor, in timp ce altele vor face fata. Cercetatorii au descoperit ca o perspectiva optimista, printre altele, este un factor cheie in capacitatea unei persoane de a persevera in tot felul de situatii, de la finalizarea unei sarcini dificile la locul de munca, pana la supravietuirea dupa o incercare grea.. Acest lucru poate parea o veste proasta pentru aceia dintre noi cu o inclinatie naturala spre pesimism (@silviulica, silviulica! :D), dar exista o veste buna: putem invata sa devenim mai optimisti, si, in acest proces, nivelurile noastre de fericire vor creste..
@micaela, @iulia 17, you are right :) .. fericirea se invata..
micaela:
zi mai departe. metodologie e? :D
micaela:
stiu ca una dintre cai e ACCEPTAREA, "curgerea cu viata", renuntarea la controlul cu orice pret asupra cursului evenimentelor caci, viata, ca si fluviul, nu poate fi zagazuita, daca ea nu doreste. ;)...acceptarea a tot ceea ce se intampla, in ideea ca "in orice bine e un rau si in orice rau e un bine", deci, pana la urma, se poate dovedi ca ceea ce ni se pare foarte rau, la un moment dat, poate deschide calea unui bine nebanuit...asta, verificat! :)
steliana:
pana ma pot baga la discutii - din respect pentru tot ce a fost discutat pana aici -imi permiteti sa ma bag la fericire? :D
ACCEPT cu desavarsire ACCEPTAREA!
cine nu a avut timp sa se gandeasca la cel mai neacceptat rau care s-ar putea ivi, si totusi sa aiba taria sa-l accepte ... este foarte greu sa creada ca poate fii fericit
am avut curajul doar ... sa ma gandesc
am avut taria ... sa accept
pentru a putea fi fericiti, cred ca trebuie sa acceptam exact ceea ce refuzam
cand aceasta nefericire va fi depasita ... suntem stapanii fericirii
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă