Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
iulia17:
eu zic ca nu, dar e doar o parere nu trebuie sa tii cont de ea.
mi s-ar parea de 10 ori mai interesant sa aflu ce te fericeste pe tine sau pe mirciulin decat pe americani.
pe_jumate:
jul scump, nu te grabi.. nu e vorba de fericirea americanilor.. cartzulia pe care am cumparat-o azi e scrisa de un australian si am ales-o destul de greu, ezitand intre cateva tomuri ale unor academici cu doctorate sonore de pe la Harvard si nu mai stiu ce alte universitati nemaipomenite.. un tom era scris chiar de una din invatacelele marelui Csikszentmihalyi, cel care a scris prin anii 60 fabuloasa ”Stare de flux”, despre care sunt sigura ca stii deja.. asta care a scris cartzulia mea e australian si l-am ales pentru umorul si optimismul absolut inimaginabile pe care le au australienii.. in plus, el e psiholog clinician .. ideea de baza a cartii e ca dobandirea fericirii nu e o sarcina herculeana, nu are nevoie de terapie costisitoare sau de ani de autoexaminare ci doar de ajustarea fina a gandurilor noastre si de punerea in practica a unor tehnici zilnice simple.. tocmai am terminat ”dincolo de varf” de zig ziglar, una din cartile motivationale de referinta si am fost surprinsa sa vad ca ideile de baza din asta si din cea pe care am cumparat-o azi coincid..
eu incerc sa imi pun gandurile in ordine dupa modelul primeia, dar am sa-mi arunc un ochi si in asta.. sharing it with you daca asta nu vi se pare inutila sau prea imbarligata ca activitate! ;)
iulia17:
pai atunci da-i drumul, fericeste-ne
dar cind ai timp fa-mi si mie placerea si impartaseste-ne si "din casa"
pe_jumate:
aaa.. la noi fericirea e asa:
la mirciulin - sa nu fie mancare de mancat, si.. sa nu fie scoala niciodata
la mine - sa fie macar un om destept si bun prin preajma care sa-mi dea (ceva timp, un pic de) atentie
PS la tine cum e?
PPS ma apuc de carte si daca gasesc ceva simpatic mai scriu si pe aici, ca sa nu va sufoc cu chestiuni nedorite in volum prea mare ;)
micaela:
da, Carmen, eu vreau. ;)
dobandirea fericirii nu e o sarcina herculeana, nu are nevoie de terapie costisitoare sau de ani de autoexaminare ci doar de ajustarea fina a gandurilor noastre si de punerea in practica a unor tehnici zilnice simple
cred treaba asta... ca fericirea tine de felul in care privim si gandim ceea ce traim. chestiune de perspectiva, adicatelea. chiar si cei inclinati spre pesimism (ca silviu :D) ar putea sa-si "educe" perspectivele :D. stiu ca se poate, am incercat si eu si am avut perioade cand mi-a iesit in oarece masura, cu rezultate evidente. alteori, insa...
citeaza-ne ("ne" fiind cei interesati, desigur ;)) niste tehnici, mai ales daca zici ca sunt simple.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă