Arhiva > Arhiva

De la o generatie la alta

<< < (2/17) > >>

optimus sum:

Cea mai buna intrebare dintre multe citite...
 Ca sa iti cunosti copilul , sa stii unde poate gresi si unde are un atu, in primul rand cauta la el ce a preluat de la tine... in comportamentul lui de zi cu zi, ai o oglinda a ta, cu bunele tale si cu relele tale. De multe ori descoperim cu surprindere ca, ce ne deranjeaza la el, este chiar ceea ce deranjeaza la noi insine pe altii ...
 Asta putem corecta modificand comportamentul nostru si copilul nostru se va schimba si el .

steliana:
in cazul meu!
niciodata nu mi-as permite sa influentez - acum nici nu se mai poate - formarea caracterului copiilor mei
copilul il cunosti prin educatia oferita! la randul nostru oferim parte din ceea ce am primit!
cu toate acestea ... indiferent cate scoli ar absolvi copii nostrii, cei "7" ... ii vor urmari toatat viata! atat pe ei, cat si pe noi!

stradania consta in generatiile ciclurilor de "7"! consider ca aceasta este baza!

micaela:
raspunsul e da. vad si bunele si relele, dar ma bucur ca, la bilant, e (foarte) de bine. Multumesc lui Dumnzeu pentru cele doua daruri nepretuite care sunt copiii mei buni, frumosi, inteligenti. Nu ma laud, ma bucur.  :)
Am fost mereu constienta de faptul ca ei au luat nu numai bunele ci si mai putin bunele de la mine si de la tatal lor, asa ca inca de mici le spuneam: luati-ne ca model numai in ceea ce facem bine si frumos, iar ceea ce vedeti ca nu va place, corectati si la voi. nu o data am discutat despre defectele comune si despre cum sa ni le corectam. ei mai au o sansa.  :D

steliana:
onor generatiilor de mame (si de tati) care au stiut, stiu, si vor da multumire altor generatii prin ceea stiu copii sa fie. buni, frumosi, generosi, inteligenti ...

optimus sum:
din punct de vedere fizic, fetele seamana cu tatii mai mult, si baietii cu mamele... caracterul se formeaza dupa cocosul familiei fie ca este barbatul sau femeia "cocosul" , il va copia...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă