Arhiva > Arhiva
De la o generatie la alta
janeta:
de multe ori parintii nu au timp de explicatii si , din punctul meu de vedere , fac o mare greseala . sigur ca la momentul acela decizia lor este , cel mai probabil cea mai potrivita dar , daca i-ar motiva copilului pe intelesul lui ceea ce decid sa faca ar exista mult mai multi copii lipsiti de frustrari . in plus mai exista posibilitatea ca sa aiba surpriza ca odrasla lor sa vina cu niste idei care sa-i surprinda :D
luciamanta:
In acelasi timp exista si parinti care fac voia copiilor oricand, exista parinti care isi rasfata copiii atat de mult, incat acestia nu mai stiu ce inseamna o buna educatie, nu mai stiu ce inseamna ce este bunul simt, respectul, cumpatarea. Acesti copii cred ca totul li se cuvine, ca toata lumea este la picioarele lor, ca nu li se poate refuza niciodata nimic...
julia:
acestia sunt cei care incearca sa compenseze prin bani sau bunuri lipsurile afective. am vazut atitia copii atasati de bone sau educatoarea de gradinita ca acasa nu aveau timp nici sa-si cunoasca cu adevarat parintii, ce sa se mai bucure de timp petrecut impreuna
Ayouni:
--- Citat din: luciamanta din Luni, 27 Iunie 2011, 21:42 --- In acelasi timp exista si parinti care fac voia copiilor oricand, exista parinti care isi rasfata copiii atat de mult, incat acestia nu mai stiu ce inseamna o buna educatie, nu mai stiu ce inseamna ce este bunul simt, respectul, cumpatarea. Acesti copii cred ca totul li se cuvine, ca toata lumea este la picioarele lor, ca nu li se poate refuza niciodata nimic...
--- Terminare citat ---
ai descris exact o situatie pe care am cunoscut-o de curand: doi astfel de copii care au fost crescuti asa cum spui tu. si in acest moment sunt doi copii cu un handicap foarte mare, in fata vietii. ai caror parinti sunt profund nefericiti pentru ca nu inteleg ce s-a intamplat, cand ei au vrut doar binele odraslelor!
optimus sum:
si acum fac la fel nemernicii de parinti ... ???
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă