Arhiva > Arhiva
De la o generatie la alta
julia:
gluma, gluma, dar de acum incep dificultatile de comunicare si apropiere intre parinti si copii. degeaba se mai intreaba la 17 ani de ce nu comunica si se ascunde si a devenit un strain propriul copil
dor:
--- Citat din: optimus sum din Miercuri, 29 Iunie 2011, 10:04 ---si acum fac la fel nemernicii de parinti ... ???
--- Terminare citat ---
Nu vorbi asa despre niciun parinte optimus sum, te rog. Nu poti sti nicioadata prin ce calvar au trecut cu adevarat acei parinti, si chiar daca ar fi gresit, poate ar fi bine sa iertam si invatam din greselile lor.
adria:
ai perfecta dreptate, dor, cred ca optimus e foarte suparat, altfel nu ar fi scris ce a scris
consider ca niciodata parintii nu pot fi nemernici, sunt convinsa ca ei vor doar binele copiilor lor
din pacate, acest bine este inteles in multe moduri, depinde de parinti
julia:
nu e vorba de asta. se simte ironia, doar ca a uitat sa puna ghilimelele
julia:
--- Citat din: micaela din Marți, 26 Iulie 2011, 18:24 ---
da', ia zi-mi, doamna doctor de suflete, e buna aceasta libertate acordata copilului? caci si eu practic acelasi tip de relatie cu fi-mea in care am totala incredere, adica in justetea rationamentelor ei, in bunul-simt al actiunilor ei... nu i-am impus mai niciodata reguli stricte. nu a fost deloc nevoie. e si mult mai cuminte (adica mai ne-nazdravana) decat eram eu. :) ba chiar dimpotriva, m-am straduit sa-i inlatur niste incorsetari pe care si le autoimpusese... m-am straduit sa-i sporesc libertatea interioara, inlaturandu-i teama excesiva de ridicol, de judecatile celor din jur... bineinteles, totul in perimetrul bunului simt, de care aminteam.
cu fi-miu, insa, am simtit la un moment dat nevoia sa adopt niste reguli, caci nu ma mai intelegeam in privinta invataturii. dar n-a functionat. s-a razvratit adolescentin si ajunsesem la conflicte importante. pana la urma a functionat tot vorba buna, explicatia si re-explicatia rationala, argumentata, apelul la bun-simt. constrangerea despotica pe care o adoptasem exasperata de inconstientele lui n-a dus la nimic bun. acum are libertate destula, dar si am incredere in el. doar invatatura mai e obiect de polemici aprinse. :)
--- Terminare citat ---
hai ca-ti raspund aici
Desi nu le-ai pus ziduri, unul zici ca si-a ridicat singur, altul incearcat sa le demoleze.
Cu fiecare ai procedat diferit pentru ca fiecare dintre ei functioneaza diferit. De fapt ai ales varianta personalizata de educatie si nu cea impusa, ceea ce presupune sanse mai mari de succes. Dar ce mi se pare mie cel mai important este exemplul tau personal de viata de adaptare de gindire de tot ce vrei si care le-a ajutat lor sa faca propriile alegeri. Includ aici si pe cei din familie de care sunt apropiati.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă