Autor Subiect: Dependentele  (Citit de 150951 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dl_prd

• Full Member
  • Mesaje postate: 161
Re: Dependentele
« Răspuns #450 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 19:19 »
nu ma mai apuc de fumat. mi-au zis neste fete ca ele nu s-ar pupa cu un fumator.

da , da si tu ascultator din fire ai zis sa nu te risti! te supui asa.....! ;)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #451 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 19:22 »
dap. ma las dominat ;)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #452 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 23:15 »
erau familisti si aveam cu ce sa-si umple timpul  :D

Si de familistii din ziua de azi... care stau pe net, adorm la TV, sunt dependenti de tot felul si umbla dupa tot felul de "condimente" ale relatiei etc. ce mai zici? Ei de ce se plictisesc? Mie mi se pare ca lipsa asta de sens a devenit ceva universal valabil in zilele noastre si nu prea stiu de ce.

P.S. Felicitari, Silviu, zice lumea pe-aici ca te-ai lasat de fumat! Iti doresc sa te tina vesnic.  :) Si as vrea sa pot spune si despre mine acelasi lucru, cat de curand.  oO

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #453 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 23:24 »
lipsa asta de sens sa fie oare o traire a unei etape (middle-age)? sau sa fie un impas al existentei actuale, indepartata de valorile adevarate si de aspiratiile simple, legate de nevoile primare, obiective? cred ca am fi mult mai fericiti intr-o casa mica, cu o gradina frumoasa, inconjurati de o familie iubitoare, traind dupa ciclul naturii, decat alergand bezmetici dupa casa mare, masina de lux, haine de firma, intr-o lume nebuna, obositoare si stresanta prin miile de stimuli de toate felurile, in care nu mai stim sau nu mai avem puterea sa iubim cu adevarat... avem o viata bolnava si suntem bolnavi...
(asa gandesc azi; maine este o alta zi...)

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #454 : Duminică, 22 Aprilie 2012, 23:32 »
Si de familistii din ziua de azi... care stau pe net, adorm la TV, sunt dependenti de tot felul si umbla dupa tot felul de "condimente" ale relatiei etc. ce mai zici? Ei de ce se plictisesc? Mie mi se pare ca lipsa asta de sens a devenit ceva universal valabil in zilele noastre si nu prea stiu de ce.
parerea mea e ca ne irosim buna parte din timp pe aiureli, avem la dispozitie tot felul de mijloace care ne indeparteaza de ceea ce conteaza cu adevarat, cel putin pentru mine: familia, copil, partener. am citit ce ai scris mai sus legat de dependenta de SC si chiar m-am gandit intr-o zi serios daca nu am dezvoltat o astfel de deprindere. totusi , inclin sa cred ca nu, chiar daca sta calculatorul deschis, pot sa-mi vad de treburi fara sa ma distrag de la lucrurile cu adevarat importante. chiar si cand lucrez, las pagina in bara si-mi vad de treaba.
revenind, cred ca acei familisti la care te referi fug de ei insisi apeland la aceste mijloace/condimente, cum vrei sa le spunem:tv, internet, aventuri extraconjugale, in loc sa isi faca timp pentru ei insisi, pentru familia lor, sa construiasca o relatie autentica, comunicand eficient si rezolvand problemele care apar, prefera sa aibe alte indeletnciri, refuleaza in munca excesiva, obsedati de castiguri cat mai mari. iar rezultatele se vad.  :(  fericirea n-ao aduc banii, avem nevoie de ei sa traim, dar sa nu le permitem sa ne conduca viata.
(am un semnal foarte slab la internet, nu stiu ce grozavii postez, scuze daca sunt nereguli  :blush:)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #455 : Luni, 23 Aprilie 2012, 07:02 »
eu sunt dependent de Dumnezeu :angel: ce parere ai? sufar de o boala numita lipsa de vointa? ???
Silviu, Dumnezeu nu poate fi incadrat la dependenta. Increderea in Dumnezeu tine de credinta. Dumnezeu ne indeamana sa ne eliberam de robia instinctelor legate de pacat. :)
P.S. Iti explic eu mai clar, atunci cand ne vom vedea! :thumbup:

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #456 : Luni, 23 Aprilie 2012, 08:25 »
Ba da. Asta nu dovedeste decat ca, mai nou, avem din ce in ce mai putine lucruri care sa ne placa si atunci ne agatam de orice substitut fara valoare.
Pana la urma, eu ajung sa cred ca pana si intratul asta pe forum aproape zilnic devine o dependenta (daca nu e deja). Pana la urma, daca am avea ceva superextraordinar de facut in acest timp, am uita sa mai deschidem calculatorul. Si ma-ntreb, oare cum traiau oamenii aia din secolul trecut, fara atatea stimulente (adictive sau nu, nu conteaza) si fara sa se planga atat de dependente?!  :coolsmiley:

si acum vreun an ne-am mai invartit pe langa ideea asta cu dependenta de SC si de forum, eu nu o vad asa, e de fapt ca si mail-ul - ce daca deschizi mail-ul si verifici mesajele asta inseamna ca esti dependent de el ( e doar o modalitate de a avea acces la informatie) ?
pana la urma si bunicii nostrii aveau ziarele, radioul, stirile  pe cale le ascultau zilnic doar ca acum in loc sa scriem scrisori folosim mess-ul si in loc sa cumparam ziare le citim on line ( e mai benefic si mai "eco" decat sa tai copacii patriei ; lasa ca ii taie altii sa ii dea la export  :D ) si acum 500 de ani oamenii aveau hai sa nu le zic dependente ci obisnuinte doar ca erau altele decat cele din ziua de azi
si daca atunci cand calatoresti iti faci timpul sa treaca mai repede deschizand o tableta/ notebook si navigand pe un forum sau pe facebook nu il vad ca o dependenta
si Carol sunt sigura ca atunci cand avem intradevar de lucru sau activitati care presupun atentia noastra expresa sunt sigura ca ne ocupam intai de ele si abia apoi de distram pe aici, chestie de prioritati

silviu

• Vizitator
« Răspuns #457 : Luni, 23 Aprilie 2012, 09:49 »
Silviu, Dumnezeu nu poate fi incadrat la dependenta. Increderea in Dumnezeu tine de credinta. Dumnezeu ne indeamana sa ne eliberam de robia instinctelor legate de pacat. :)
P.S. Iti explic eu mai clar, atunci cand ne vom vedea! :thumbup:
abia astept! :) poate ajung si io sa cant in corul bisericesc :angel:

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #458 : Luni, 23 Aprilie 2012, 09:57 »
vedea-te-as!  ;D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #459 : Luni, 23 Aprilie 2012, 10:20 »
Silviu, eu gust glumele tale... Referitor la cântatul în cor, totul are un început... :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #460 : Duminică, 27 Mai 2012, 20:53 »
si acum vreun an ne-am mai invartit pe langa ideea asta cu dependenta de SC si de forum, eu nu o vad asa, e de fapt ca si mail-ul - ce daca deschizi mail-ul si verifici mesajele asta inseamna ca esti dependent de el ( e doar o modalitate de a avea acces la informatie) ?

si Carol sunt sigura ca atunci cand avem intradevar de lucru sau activitati care presupun atentia noastra expresa sunt sigura ca ne ocupam intai de ele si abia apoi de distram pe aici, chestie de prioritati

De acord, da' atunci de ce unii e pe-aici atata timp si altii nu? Si asta independent de cat de mult timp alocam sau nu fiecare iesirilor SC in direct?

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #461 : Luni, 28 Mai 2012, 08:07 »
De acord, da' atunci de ce unii e pe-aici atata timp si altii nu? Si asta independent de cat de mult timp alocam sau nu fiecare iesirilor SC in direct?

stai ca nu inteleg? e o limita de timp cat sa stai in SC sau pe forum?

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #462 : Luni, 28 Mai 2012, 15:13 »
stai ca nu inteleg? e o limita de timp cat sa stai in SC sau pe forum?

Pentru nicio dependenta nu exista limita de timp. Doar pentru perioadele de sevraj exista.  ;) Hai ca eram in dispozitia de tachinare, nu ma lua in serios atat de mult incat sa te superi.  :whistle:

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #463 : Marți, 29 Mai 2012, 07:37 »
Hai ca eram in dispozitia de tachinare, nu ma lua in serios atat de mult incat sa te superi.  :whistle:

am inteles tachinarea si cea de pe topicul de frumusete!   oO

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #464 : Marți, 29 Mai 2012, 16:11 »
am inteles tachinarea si cea de pe topicul de frumusete!   oO

;D Hai, mai, ca pe Frumusete chiar nu era tachinare! Serios, din partea mea, poti sa stergi tot ce nu cadreaza din ce scriu pe-aici, nu ma supar. Aici cuvintele au o valoare foarte efemera (ma gandesc la ele exact ca si la acelea pe care le scriu in fiecare zi pe table care se sterg in fiecare pauza... si sa vezi ce desene si scheme sofisticate fac, cu creta colorata, pe tabla - la fel de efemere. Uneori imi vine sa le fac poze cu mobilul, asta in cazurile in care nu-si fac copiii poze cu tabla...  ;D).
Lipsa de atasament imi dovedeste mie insami ca nu sunt dependenta ... nici de tabla, nici de forum. >:D