Insiruia Almi-gabi, in post-ul de deschidere al acestui topic, citeva dependete mai cunoscute, si uzuale timpurilor noastre. Printre ele era inclusa si dependenta de internet.
Nu stiu cite persoane sint cu adevarat dependente de internet, iar la urma urmei internetul nu e un lucru atit de rau, e un mijloc de comunicare si informare. Eu zic ca pericolul mare vine atunci cind internetul este folosit in mod exclusiv, sau majoritar, ca mijloc de socializare. Atunci putem vorbi de un adevarat viciu, si pericol, cu niste urmari pe care doar persoanele care folosesc net-ul pt orice altceva il pot percepe...
Stiu ca nu-i potrivit sa vorbesc de funie in casa spinzuratului, si de aceea deschiderea acestui subiect sensibil, "aici", ar putea intriga, si chiar irita, dar, cel putin, pretindem ca sintem niste oameni deschisi, nu?...
Eu nu tin sa socializez pe net, am chiar o parere personala despre acest tip de socializare (pe care prefer sa n-o impartasesc inca), dar chiar si un forum de socializare, ca acesta poate fi folosit ca mijloc de informare si comunicare.
Pe la inceputul acestei luni, cind aflasem pt prima oara de SinglesCamp, m-a surprins placut ideea ce reiesea (sau "motto-ul"?), cum ca "alunga-ti singuratatea, calatorind". Inovatoare, si geniala, idee... Fiindca aceasta e "ideea", cind sintem singuri, pt a nu ne eroda sufleteste, cel mai bun "medicament" e socializarea, adevarata socializare... nu cea exclusiv virtuala, care ne creeaza prieteni imaginari (nu ca n-ar exista si in realitate, fizic, dar cit de "reali"?), despre care ne formam o parere idealizata, dar care poate fi departe de realitate, datorita faptului ca acei "prieteni" stapinesc arta conversatiei (on-line), si se pricep la cuvinte mestesugite...
Ce doresc eu sa subliniez, este faptul ca cel putin membrii comunitatii SC ar trebui sa fie altfel decit "ceilalti", sa tinda spre real, si sa excluda artificialul... sa se apropie, nu sa se departeze de spiritul acestei comunitati, acela de a se reuni, in cadrul diferitelor actiuni SC, dupa posibilitati... financiare, de timp, de dispozitie... Altfel, acest spirit va disparea, iar noi nu vom fi cu nimic diferiti de orice alta comunitate formata on-line. Asta dorim oare, sa fim "toti o apa, si-un pamint"?... Eu nu, de aceea am si fost atras de conceptul SC, care mi-e teama ca se va dilua, si in cele din urma va disparea, daca nu incercam sa devenim mai putin "virtuali", si mai mult "reali"...