Autor Subiect: Dependentele  (Citit de 151034 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
Re: Dependentele
« Răspuns #210 : Miercuri, 14 Septembrie 2011, 17:21 »
Foarte interesant. Si foarte adevarat. O parte din ideile vehiculate in film se regasesc si in Zeitgeist. Sunt total de acord cu faptul ca unul dintre cele mai mari rele care i se intampla omenirii e capitalismul. Chiar daca pare anarhic, mesajul e ca starea de fapt actuala trebuie sa se schimbe (lucru pe care il simte ficare in sinea sa, sunt convins).

julia

• Vizitator
« Răspuns #211 : Vineri, 23 Septembrie 2011, 16:51 »
in sprijinul dependentilor de tutun:   
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #212 : Vineri, 23 Septembrie 2011, 18:44 »

...

"dar cine ramane nemuritor
desigur, doar un nefumator  ;D
desi cateodata oricat ne miram
una vorbim, alta fumam"

super tare, jul - nu stiu cat ii ajuta pe nefumatori sa se lase de fumat dar in mod cert ii distreaza  ;D

julia

• Vizitator
« Răspuns #213 : Vineri, 23 Septembrie 2011, 20:15 »
ăăăăăă ... nefumatorii trebuie sa se lase ?!?

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #214 : Vineri, 23 Septembrie 2011, 20:19 »
de fumatul pasiv  ;D 8)

julia

• Vizitator
« Răspuns #215 : Joi, 29 Septembrie 2011, 16:41 »
dar parca intrase in vigoare legea aia cu fumatul interzis in localuri sau ma insel eu?
ca m-am saturat sa mai fumez pasiv

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #216 : Vineri, 30 Septembrie 2011, 16:04 »
Pai in conformitate cu tipicul romanesc, problema nu e legea ci aplicarea ei.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #217 : Vineri, 30 Septembrie 2011, 16:19 »
Apropo de fumat, eu tot incerc, cel putin la evenimente sa explic celor care au ceva organizat la Sibiel, ca potrivit ar fi ca cei care fumeaza sa o faca afara. Conditiile sunt foarte bune si protejeaza pe cei care sunt nefumatori nedeterminandu-i la fumat pasiv. Sunt grupuri care inteleg si dupa petrecere sunt chiar si fumatorii multumiti de idee si de sfat, sunt altii care chiar nu au nici un fel de problema. Cred ca tine si de egoism aici. Cel putin cand te stii fumatot si stii ca celorlalti nu le face placere sa-ti "adulmece" rotocoalele de fum, de bun simt este cred sa iesi afara sau sa tii fumul in tine pana la plecarea acasa....
Am avut o nunta saptamana trecuta la Sibiel. Mireasa o fata simpla, dar de un bun simt desavarsit, iar mirele un baiat perfect pt ea, un sicilian tot o bucla si un zambet. Nuntasii era majoritatea din Orlat, o comuna invecinata si cum nu facusem pana acum nunti de zona, aveam oarece emotii de cum va decurge ospatul. Dar ce inseamna omul de bun simt de la tara. Ei au venit la seful de sala sa-i spuna ca ei nu fumeaza in sala, nu o fac nici la caminul de la ei din comuna cand se organizeaza ceva, nu o fac nici in local, pt ca stiu ca pt ceilalti nu este placut. Si n-a fumat nici unul!
Legea in Romania se va aplica greu pentru ca in general hotelierii, proprietarii de restaurante din Romania sunt intimidati, da acesta este termenul de clienti. Si asa sunt putini, daca nu-i lasi sa-si faca mendrele, nu-i mai ai nici pe aceia. Cei care chiar nu au nici o urma de respect, sau au tupeu din ala de neam prost, vin si-ti impun tot felul de reguli de-ale lor. O parte le respingi, o parte le inghiti, ce ai putea face? Pana cand masura nu va avea un caracter dur din partea autoritatilor, in sensul de a vizita locatiile si de a aplica amenzi deopotriva celor care fumeaza si celor care au localurile, cam greu sa se vada ceva....Deci nefumatori, mai trageti cateva fumuri! 

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #218 : Vineri, 30 Septembrie 2011, 16:51 »
Apropo de asta. Tin minte cind s-a dat legea cu fumatul in localuri multi se temeau ca vor ramane fara clienti daca nu se va mai permite fumatul in localuri. Pizza Hut a fost unul din primele restaurante care a avut curajul sa faca compartimentare adevarata pentru fumatori si nefumatori. Ei bine, una din locatiile Pizza Hut din Bucuresti, cea din piata Romana, are compartimentul de nefumatori mai mare decat cel de fumatori. Mergand week-end-ul trecut acolo si pentru ca aveam nevoie de liniste am fost nevoit sa stau la compartimentul de... fumatori fiindca era aproape gol, inca 2 persoane afara de mine. Cel de nefumatori era intens populat inclusiv cu copii. Si nu e singura locatie unde am vazut asta. Deci, temerile ca localurile, cafenelele s-ar inchide daca se interzice fumatul sunt niste temeri false. O dovedeste ce am zis mai sus. O mai dovedeste si faptul ca baruri sau cafenele de fite unde fumatul este permis stau aproape goale tot timpul. Este o problema creata artificial.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #219 : Vineri, 30 Septembrie 2011, 16:57 »
Fumatorii o percep ca pe o ingradire a drepturilor, de aici rezulta si situatiile respective.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #220 : Joi, 06 Octombrie 2011, 12:35 »
Psihologii spun ca a aparut sevrajul lipsei de internet

toti suntem tentati sa mai deschidem nitel netul - sa mai vedem eventual ce mail am primit, ce ne-au mai scris prietenii pe "perete", ce mai spun ziarele etc
avem laptop-uri pe care le luam cu noi, sau telefonul are net  8) - pentru orice eventualitate  :-\

mi s-a parut interesanta intrebarea din finalul articolului:
"V-aţi întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă într-o zi s-ar opri Internetul?"

silviu

• Vizitator
« Răspuns #221 : Joi, 06 Octombrie 2011, 13:37 »
Citat din: admin
Legea in Romania se va aplica greu pentru ca in general hotelierii, proprietarii de restaurante din Romania sunt intimidati, da acesta este termenul de clienti.
exista legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun actualizata si modificata prin prin OUG 5/2008.
printre altele, legea spune: localurile cu o suprafata mai mica de 100 de m patrati pot alege sa functioneze fie ca unitati in care se fumeaza, fie ca unitati in care nu se fumeaza.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #222 : Luni, 10 Octombrie 2011, 18:39 »
Azi ii fac plecaciuni aluia de-a inventat internetul. Si aluia de-a inventat forumurile!  8)

........  Am lasat forumul deschis .......

un picut de forum si internet - dependenta de SC, cumva?  ;D

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #223 : Luni, 10 Octombrie 2011, 18:56 »
Sa se exprime muzicaaaaaa  ;D
 <iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/KUmZp8pR1uc?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

julia

• Vizitator
« Răspuns #224 : Joi, 13 Octombrie 2011, 16:20 »
io zic ca s-a "exprimat" pina n-a mai putut
la fata asta intrebarea era nu ce se va intimpla cu ea, ci cind.