Apropo de fumat, eu tot incerc, cel putin la evenimente sa explic celor care au ceva organizat la Sibiel, ca potrivit ar fi ca cei care fumeaza sa o faca afara. Conditiile sunt foarte bune si protejeaza pe cei care sunt nefumatori nedeterminandu-i la fumat pasiv. Sunt grupuri care inteleg si dupa petrecere sunt chiar si fumatorii multumiti de idee si de sfat, sunt altii care chiar nu au nici un fel de problema. Cred ca tine si de egoism aici. Cel putin cand te stii fumatot si stii ca celorlalti nu le face placere sa-ti "adulmece" rotocoalele de fum, de bun simt este cred sa iesi afara sau sa tii fumul in tine pana la plecarea acasa....
Am avut o nunta saptamana trecuta la Sibiel. Mireasa o fata simpla, dar de un bun simt desavarsit, iar mirele un baiat perfect pt ea, un sicilian tot o bucla si un zambet. Nuntasii era majoritatea din Orlat, o comuna invecinata si cum nu facusem pana acum nunti de zona, aveam oarece emotii de cum va decurge ospatul. Dar ce inseamna omul de bun simt de la tara. Ei au venit la seful de sala sa-i spuna ca ei nu fumeaza in sala, nu o fac nici la caminul de la ei din comuna cand se organizeaza ceva, nu o fac nici in local, pt ca stiu ca pt ceilalti nu este placut. Si n-a fumat nici unul!
Legea in Romania se va aplica greu pentru ca in general hotelierii, proprietarii de restaurante din Romania sunt intimidati, da acesta este termenul de clienti. Si asa sunt putini, daca nu-i lasi sa-si faca mendrele, nu-i mai ai nici pe aceia. Cei care chiar nu au nici o urma de respect, sau au tupeu din ala de neam prost, vin si-ti impun tot felul de reguli de-ale lor. O parte le respingi, o parte le inghiti, ce ai putea face? Pana cand masura nu va avea un caracter dur din partea autoritatilor, in sensul de a vizita locatiile si de a aplica amenzi deopotriva celor care fumeaza si celor care au localurile, cam greu sa se vada ceva....Deci nefumatori, mai trageti cateva fumuri!