Autor Subiect: Dependentele  (Citit de 151048 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Răspuns: Dependentele
« Răspuns #165 : Miercuri, 18 Mai 2011, 12:16 »
tare ma tem ca, indiferent de metodele de convingere, inclusiv injurioase, fiul lui cronos isi va face de cap, in continuare, indiferent la doleantele noastre. Nush' cine spunea ca decat sa te lupti cu timpul, mai bine ti-l faci prieten.  :D da, dar cum?
un lucru e sigur...are valente terapeutice in chestiuni de suflet.  :P

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #166 : Miercuri, 18 Mai 2011, 12:45 »

pai... eu n-am nimic impotriva sa-si faca de cap , dar de capul lui nu de al meu  ;D

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #167 : Miercuri, 18 Mai 2011, 12:46 »
multe capete cad in lupta cu timpul. si al tau, si al meu.... :D

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #168 : Miercuri, 18 Mai 2011, 13:06 »

alege bine cu cine iti petreci timpul si datele "problemei" se vor schimba ...:P

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #169 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:03 »
   Dependenţa este un fenomen al lumii de azi. Ea se manifestă la nivel fizic printr-o nevoie exagerată pentru un anumit "aliment" (droguri, alcool, cafea, cola, etc) ori psihic prin neputinţa de a învinge un anumit obicei, care devine atât de mult o obişninţă, încât nu îl mai poţi înlătura, deşi eşti conştient de nocivitatea lui.
   Constat că există in afara formei cunoscute - cea de droguri - şi dependenţa de telefon mobil, televizor, calculator. Dar dependenţa există în noi nativ? Probabil că există sub forma tendinţei de repetabilitate, obişnuinţă, există sub forma incapacitatii de a "pune punct" atunci cand trebuie.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #170 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:13 »

parerea mea este ca dependentele sunt doar o forma de a cauta fericirea...sau mai bine zis , de a cauta sa scapi de o nefericire... cautarea unei evadari cu mijloace facile si care nu implica un efort de vointa considerabil ...

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #171 : Duminică, 22 Mai 2011, 09:44 »

poate ca sa incepi nu e necesara vointa.
dar ca sa te lasi…

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #172 : Luni, 23 Mai 2011, 10:35 »
parerea mea este ca dependentele sunt doar o forma de a cauta fericirea...sau mai bine zis , de a cauta sa scapi de o nefericire... cautarea unei evadari cu mijloace facile si care nu implica un efort de vointa considerabil ...

cred ca doar o evadare si nu o forma de-a cauta fericirea.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #173 : Luni, 23 Mai 2011, 10:40 »
Eu sunt dependentă de autoturismul personal... Stau şi mă gândesc acum la faptul că am făcut unele greşeli de circulaţie şi dacă intersecţia respectivă avea camere de luat vederi, nu ştiu dacă este chiar de bine...

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #174 : Luni, 23 Mai 2011, 10:45 »
marcutza draga, unii care devin dependenti de droguri, spre exemplu, nu au de unde sa evadeze ...Sunt copii de bani gata, fara griji, fara probleme de care sa fuga , fara stres cotidian din care sa evadeze... Acestia, ca si noi , isi cauta o portita spre fericire  indiferent cum vad ei acea fericire, dar multi vor sa sara gardul in loc sa caute poarta ... saritul gardului, printr-o "liniuta" sau un joint, nu mai este o evadare ci numai o cautare foarte scurta.  ;D

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #175 : Luni, 23 Mai 2011, 11:05 »
indiferent de felul cum isi gasesc (sau nu) altii fericirea, nu avem dreptul sa judecam
putem acorda doar compasiune ...
si grija pentru semeni poate fi o dependenta ...
nihil sine deo

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #176 : Luni, 23 Mai 2011, 11:08 »
   Există şi dependenţe benefice: nevoia de a scrie, nevoia de a da, nevoia de a proteja, nevoia de gândi pozitiv... Sunt multe, multe, dragilor

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #177 : Luni, 23 Mai 2011, 11:14 »
n-am spus ca voi judeca drogatii, dependentii in general pt ca, pana la urma, si eu si voi suntem dependenti de ceva.

spun despre modalitatea de abordare a dependentei.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #178 : Luni, 23 Mai 2011, 11:20 »
... saritul gardului, printr-o "liniuta" sau un joint, nu mai este o evadare ci numai o cautare foarte scurta.  ;D

nu este o evadare - la primul pas - adica primul consum este curiozitatea si anturajul
incerci o liniuta pentru ca si cei din "gasca" ta o fac

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #179 : Luni, 23 Mai 2011, 11:23 »

spun despre modalitatea de abordare a dependentei.

aceasta modalitate difera de la o dependenta la alta
nu toate dependentele se trateaza la fel - de exemplu unui om dependent de droguri i se recomanda sa nu mai consume niciodata  - tratarea dependentei prin renuntarea la consum
dar unei persoane dependenete de mancare (bulimica) nu poti sa-i spui sa nu mai manance niciodata