Si de familistii din ziua de azi... care stau pe net, adorm la TV, sunt dependenti de tot felul si umbla dupa tot felul de "condimente" ale relatiei etc. ce mai zici? Ei de ce se plictisesc? Mie mi se pare ca lipsa asta de sens a devenit ceva universal valabil in zilele noastre si nu prea stiu de ce.
parerea mea e ca ne irosim buna parte din timp pe aiureli, avem la dispozitie tot felul de mijloace care ne indeparteaza de ceea ce conteaza cu adevarat, cel putin pentru mine: familia, copil, partener. am citit ce ai scris mai sus legat de dependenta de SC si chiar m-am gandit intr-o zi serios daca nu am dezvoltat o astfel de deprindere. totusi , inclin sa cred ca nu, chiar daca sta calculatorul deschis, pot sa-mi vad de treburi fara sa ma distrag de la lucrurile cu adevarat importante. chiar si cand lucrez, las pagina in bara si-mi vad de treaba.
revenind, cred ca acei familisti la care te referi fug de ei insisi apeland la aceste mijloace/condimente, cum vrei sa le spunem:tv, internet, aventuri extraconjugale, in loc sa isi faca timp pentru ei insisi, pentru familia lor, sa construiasca o relatie autentica, comunicand eficient si rezolvand problemele care apar, prefera sa aibe alte indeletnciri, refuleaza in munca excesiva, obsedati de castiguri cat mai mari. iar rezultatele se vad.

fericirea n-ao aduc banii, avem nevoie de ei sa traim, dar sa nu le permitem sa ne conduca viata.
(am un semnal foarte slab la internet, nu stiu ce grozavii postez, scuze daca sunt nereguli

)