Aici se discuta > Subiecte generale

Dependentele

<< < (76/110) > >>

carmenafeer:
hai sa fim seriosi dependenta este ceva la care nu poti renunta in nici macar o zi si depinde de dependenta nici o ora,vrei sa vezi daca esti dependent de ceva incearca sa stai o saptamina fara ,daca reusesti.nu esti dependent.

Caroline:
Eu stiu copii care, de cum ajung acasa de la scoala, se aseaza pe scaun in fata calculatorului si nu se mai ridica pana nu pica de somn (asta inseamna ca nu-si fac temele, ignora parintii, mananc si dorm dezordonat etc.) Zilele trecute chiar ma intrebau elevii daca internetul poate deveni o dependenta si daca colegul lor x, care face asta, poate fi numit obsedat.
Hai sa definim dependenta ca pe o necesitate transformata in automatism, care nu mai respecta legea fireasca a prioritatilor in viata si devine o "placere" suprema si incontrolabila. Ce ziceti?  :)

Emi 53:
 Dupa ce am definit-o dar mai ales am recunoscut-o onest fata de noi, ce face cu EA ,DEPENDENTA?

luciamanta:

--- Citat din: Caroline din Vineri, 06 Aprilie 2012, 23:19 ---Hai sa definim dependenta ca pe o necesitate transformata in automatism, care nu mai respecta legea fireasca a prioritatilor in viata si devine o "placere" suprema si incontrolabila. Ce ziceti?  :)

--- Terminare citat ---
Caroline, in legatura cu definitia dependentei, as putea spune ca ai dreptate. Omul este prin natura sa dependent, de fapt incapabil sa renunte la ceva care îi procură o senzaţie de plăcere. Uneori chiar ştiind că ceea ce face îi este nociv.

Caroline:
Da, stiu procesul... insa tot nu stiu cum facem cu dependenta.  :-\ Ne extirpam cam 1/3 din creier unde se afla sistemul de recompensa?! Probabil cel mai simplu ar fi sa nu devenim dependenti. Altfel, nu stiu... daca reusesc (sper) sa ma las de fumat, va spun.  ;D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă