Aici se discuta > Subiecte generale
Dependentele
Emi 53:
Cum nimic nu este intimplator ,in perioada in care m-am hotarit sa ma las de fumat in acelsi timp am si divortat,citeam cartile lui Neale Donald Walsch-Conversatii cu Dumnezeu,unde procesul de autucunoastere este o constientizare permanenta a lui Cine Sunt Eu cu Adevarat -si Cine Vreau Eu sa FIU, in relatie cu orice.Acela a fost momentul cand am decis ca nu mai vreau da fiu dependenta de nimic si de nimeni.Vreau sa ma bucur de orice dar libera.Aceasta libertate am folosit-o si in relatia mea cu copii mei. Ma bucur de ei , dar nu vreau sa fiu dependenta de ei,avem o relatie bazata pe respect,pe sinceritate.si multa dragoste dar nu dependenta.Ne-am responsabilizat impreuna.Astazi pot sa spun ca aceasta dependenta ma facut sa evoluez in bine.Deci orice lucru rau initial poti sa-l transformi in ceva bun.
almi_gabi:
--- Citat din: carmenafeer din Vineri, 06 Aprilie 2012, 22:52 ---hai sa fim seriosi dependenta este ceva la care nu poti renunta in nici macar o zi si depinde de dependenta nici o ora,vrei sa vezi daca esti dependent de ceva incearca sa stai o saptamina fara ,daca reusesti.nu esti dependent.
--- Terminare citat ---
pot exista si perioade in care nu se recurge la obiectul dependentei ( drog, alcool, nicotina, jocuri internet, mancare, munca, institutii, persoane etc); se numeste dependenta ciclica
Caroline:
Ai dreptate, Gabi... si Emi are si mai mare dreptate, intotdeauna dependenta sau renuntarea la dependente au legatura cu anumite motivatii interioare. Cele mai multe dintre ele se repeta ciclic. Important este sa nu facem confuzie de situatii datorita ciclicitatii, cred.
bit:
Io nu inteleg de ce nu e normal sa depinzi de cineva. Pana la coada, cum poti fi intr-o relatie in care nu esti implicat total? Adica, mai exact, ce sanse de viata are relatia respectiva? "Stii, iubesc, da`nu prea!" No sh*t!
almi_gabi:
iubirea nu e problema ci cand aceasta se transforma in obsesie fata de o persona, in sufocare, in atasament fata de el/ea, in acaparare - ai vazut si tu filme si ai citit carti care trateaza aceasta idee ( probabil cel mai cunoscut Sleeping with the Enemy si aceea obsesie covarsitoare nu mai este iubire !! ???)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă