Aici se discuta > Subiecte generale
Dependentele
bit:
Deci:
Sigmund Freud, Stephen King, Arthur Conan Doyle - cocaina
Jean Paul Sartre - mescalina
Alexandre Dumas, W.B. Yeats - hasis
Miles Davis, Eric Clapton - heroina
Lewis Caroll, Charles Dickens - opiu
Timothy Leary, Beatles (Lucy in the...???) - acid lysergic (LSD)
Elvis Presley, Janis Joplin, Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix
si multi, multi, multi...
Nu fac apologia drogurilor insa nu poti spune ca cei de sus nu au fost oameni inteligenti. Cred ca mai degraba are de-a face cu influentele datorate cercurilor in care te invarti, modului de viata, presiunii la care esti supus constant, unul anumit tip de labilitate psihica (culmea! specifica oamenilor foarte inteligenti si geniilor), sau de ce nu, curiozitatea (care a ucis pisica!).
pocama:
--- Citat din: bitek din Luni, 28 Noiembrie 2011, 21:26 ---...
Nu fac apologia drogurilor insa nu poti spune ca cei de sus nu au fost oameni inteligenti. ..
--- Terminare citat ---
Toate dependentele eu le-as caracteriza ca o forma de lasitate. Cel ce le accepta, incearca sa se ascunda de adevarata viata fugind de suferinta, neputand ramane verticali, alergand dupa o lume iluzorie. Aceasta manifestare nu mi se pare o forma de inteligenta.
bit:
"Toate dependentele eu le-as caracteriza ca o forma de lasitate." Imi pare rau dar mie mi se pare tare superficial. Si rautacios. In principiu, cineva care nu a cunoscut o forma (serioasa) de dependenta, nu are de unde sti...in fine, n-are rost. Mai degraba poti considera dependenta ca o tentativa (voluntara sau dimpotriva) de distrugere a sinelui...
carmentoma:
Nici un psiholog...sau psihiatru nu te poate vindeca de nici o dependenta, daca tu nu VREI cu adevarat asta! La fel e si cu sufletul...nu il vindeca nici bautura, nici drogurile si nici macar...somnul (decat poate cel de veci-care pentru mine reprezinta forma suprema de lasitate!). Si cui foloseste distrugerea sinelui? E mai degraba masochism! Sa te autoflagelezi, chiar si sufletste... ca sa ... ce?!?!? Cui ii pasa? Daca tu insuti nu te iubesti, cum sa te iubeasca ceilalti? Iar cei enumerati mai sus poate aveau un grad ridicat de inteligenta, dar la ce le-a folosit?
pocama:
Propun dependenta de lucruri frumoase ce ne pot schimba viata in bine (chiar daca nu suna la fel de provocator ca dependentele deja consacrate).
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă