Arhiva > Arhiva
Moralitatea de a minti
optimus sum:
complimente balanta... ipocrizia iti lipseste cu desavarsire si eu consider ipocrizia mai grava decat minciuna... toti mintim deseori dar cand se deschide un topic despre mincinosi , dam in ei cu oua si cutii de bere ca trebuie exterminati... ;D ;D ;D
uitand ca poate chiar cu 5 minute inainte de postarea cu care condamnam poate si noi am mintit...
balanta:
optimus, e o granita intre minciuna minciuna si diplomate din punctul meu de vedre. Sunt momente cand am nevoia sa fiu lasatra in pace. Si nu are sens sa ranesc oamenii din jurul meu cu un adevar brutal: nu am chef sa te vad. Si atunci mint, inventand un motiv nenociv petru ca oamenii nu au invatat sa spuna lucrurilor pe nume si sa accepte ca poti spune si NU.Mint cand trebuie sa obtin niste acte pentru care daca nu mint poate ar trebui sa dau spaga, mint cand spun ca am o zi proasta de la natura dar de fapt poate m-a enervat cineva, mint copilul cand ii spun ca totul e in regula dar stiu ca ceva scartie in viata mea...si tot asa...dar nu mint ca sa fac rau intentionat cuiva, nu mint ca sa profit de cineva in dezavantajul sau...si tot asa
julia:
era un film cu unu care nu putea sa minta, si asa isi pierde jobul, familia prietenii...
comedie, dar totusi un simbure de adevar exista si acolo
lori:
Si totusi exista minciuni si minciuni ... O alta categorie este a minciunilor caritabile, Cati dintre noi n-am mintit spunand unui om grav bolnav ca arata bine si se va insanatosi, desi stiam ca nu este asa? Sau la serviciu cand se intampla sa intarzii si spui ca ti s-a intamplat ceva, orice, desi poate ca te-ai culcat tarziu si nu ai auzit ceasul? As vrea sa cred ca exista macar o persoana care nu a mintit niciodata, dar nu prea cred! Mie personal mi s-a intamplat sa mint pe cei apropiati din necesitatea de a nu-i rani prin rostirea adevarului. In acest caz, ce poti face? Daca poti aplana un conflict printr-o minciuna nevinovata, este mai sanatos sa starnesti un conflict de proportii spunand adevarul, sau nu? Dilema ramane si este dificil sa spui intotdeauna adevarul si numai adevarul (ca in justitie) ...
fortuna777:
nu vorbim aici de minciunile scuzabile de care sunt nevoiti sa ne folosim in anumite circumstante...sau de mastile pe care suntem nevoiti sa le purtam zi de zi, pentru ca altfel i-am alunga pe toti cei din jur cu indispozitiile noastre...vorbim de minciunile grave, care ranesc, care distrug vieti si suflete...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă