Arhiva > Arhiva
Putem imbatrani, ramanand totusi tineri?
marcutza:
"Ma intreb de multe ori care este efectul care-l produc eu tinerilor.
Am fost si sunt in contact cu ei. Mi-au trecut multi prin mana, sute, poate mii. Am incercat sa fiu un prieten pentru ei, sa compensez diferenta de varsta si uneori de pozitie printr-o comunicare foarte apropiata. Nu i-am sacait cu sfaturi batranesti, nu le-am impus comportamente riguroase si conservatoare. Am incercat sa le pun in valoare calitatile date de tinerete, sa-i fac constienti de cat de mult trebuie sa profite de putere, de dorinta, de vis."
aceste ganduri le pot confirma prin cea mai apropiata experienta SC - Sinaia Workshop YCB - relationarea a fost extrem de relaxata si incurajatoare, nicidecum impusa sau rigida !!!
multumim adminu pt tot !!! :-*
pe_jumate:
eu cred cu tarie ca tineretea sta mai ales in spirit si in modul cum alegi sa iti abordezi viata cu provocarile ei cu tot..
imi aduc aminte de modelul de femeie pe care l-am avut eu tot liceul: era profesoara mea de stiinte sociale, in anii comunismului, cand femeile, negandu-si feminitatea, cautau sa se alinieze unei directii ceruta pe linie de partid adica faceau pe dracu'n patru sa-si prinda parul in coc cu o sumedenie de agrafe de metal de culoare neagra, sa poarte numai fuste peste genunchi gri si/sau maron, sa nu comenteze conditiile precare din salile de clasa sau noile directive aberante, sa stea casatorite cu barbati pe care nu ii mai stimau de multa vreme doar pentru ca divortul era o situatie complet neconforma cu "ce vroia partidul".. samd
ei, femeia asta, absolventa de filozofie in timpul cand societatea te conditiona sa mergi la politehnica ca sa nu te considere lumea tampit, femeia asta deci se imbraca numai in portocaliu si culori stralucitoare, casatorita fiind si cu o fetita de cativa anisori a fugit intr-o noapte cu un iubit din tinerete, a stat cu el cateva luni dupa care s-a intors acasa si, mai ales, la una din sedintele de utc din liceu, cu inspectie din partea comitetului judetean al organizatiei de tineret, cand cu totii stateam zgribuliti, cu paltoanele pe noi si vorbeam despre cerintele partidului puse in fata tinerilor, cu dari de seama, responsabilitati si planuri de masuri despre colectele de sticle, fier vechi si borcane si alte lucruri care ar fi trebuit sa aiba o mai mare nota partinica, atunci cand i s-a dat cuvantul, ea s-a ridicat si aproape arogant, a zis, lasand raspunsul asteptat de politruci la o parte si privindu-i direct in ochi: tovarasi, in sala aceasta nu se poate tine nici o sedinta, pentru ca e prea .. frig! frigul era singurul lucru adevarat din toata sedinta si in plus, era in mintile tuturor.. din secunda aceea am iubit-o si inca o mai ador..
silviu:
--- Citat din: pe_jumatate ---eu cred cu tarie ca tineretea sta mai ales in spirit si in modul cum alegi sa iti abordezi viata cu provocarile ei cu tot..
--- Terminare citat ---
eu cred cu tarie ca tineretea sta in varsta si nu in spirit. astea cu spiritul, cu sufletul tanar si alte bla-bla-uri sunt pentru a ne incuraja si pentru a continua sa vietuim fara a ne intreba prea des care-i sensul vietii.
deunazi sedeam la o masa cu amicii si fiecare inghitea cate o pastila, ba pentru diabet, ba pentru hipertensiune, ba pentru buna circulatie a sangelui... toti regretau anii tineretii si isi aminteau cu nevindecata melancolie de perioadele apuse, cand chefuiau pana dimineata si apoi o luau de la capat, fara medicamente.
--- Citat din: pe_jumatate ---casatorita fiind si cu o fetita de cativa anisori a fugit intr-o noapte cu un iubit din tinerete, a stat cu el cateva luni
--- Terminare citat ---
excelent! nu a avut niciun motiv sa nu-si urmeze inima. si eu am fost la fel :D
--- Citat din: admin ---Ma intreb de multe ori care este efectul care-l produc eu tinerilor.Am fost si sunt in contact cu ei. Mi-au trecut multi prin mana
--- Terminare citat ---
de multe ori si eu am fost in contact cu tinerele...si nu mi-au trecut doar prin mana. mi-au facut o infuzie de tinerete, dar nu m-au salvat de la imbatranire :(
silviu:
da' pe-aici nu mai trece niciun optimist? asteptam sa ne spuna cum a ramas tanar imbatranind, cum nu s-ar da pe unul/una de 20 de ani... in fine, chestii-socoteli, vorba lui nea bachus :D
iulia17:
--- Citat din: pe_jumatate ---
deunazi sedeam la o masa cu amicii si fiecare inghitea cate o pastila, ba pentru diabet, ba pentru hipertensiune, ba pentru buna circulatie a sangelui... toti regretau anii tineretii
--- Terminare citat ---
ce e descris aici e lipsa sanatatii, nu a tineretii. poti avea astfel de probleme de sanatate si la 20 ani, dar nu inseamna ca nu esti tinar.
eu personal am in mine "lucruri" tinere -mintea, sufletul, si altele mai putin tinere - ex. genunchii...
atit cit tine de mine o sa fac tot posibilul sa le pastrez tinere mereu.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă