Autor Subiect: Toleranta  (Citit de 78147 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Răspuns: Toleranta
« Răspuns #180 : Luni, 23 Mai 2011, 23:01 »
acest "se simt" nu are inca explicatie stiintifica, dar e o realitate incontestabila...energii suntem si intre noi se prooduc "transmisii energetice". daca scoatem bruiajul mintii,e-he-he cate putem "auzi".

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #181 : Luni, 23 Mai 2011, 23:13 »
cu toleranta, @optimus  ;)
In acceptiunea mea, toleranta este tocmai decizia de ai lasa partenerului un spatiu intim personal, in care sa poata respira. Macar din cand in cand, sa-i lasi timp sa reflecteze si sa se impace cu el insusi, fara sa-l sufoci.
 Deci, raman la parerea mea ca: "unu se duce la peste si altul la munte", iar cand se reunesc acasa pot sa-si imparta trairile unul altuia , pot sa-si exprime "regretele" ca nu au fost impreuna si sa se bucure fiecare in el de momentul de libertate daruit de partener...

deci pana la urma toleranta este puterea de iubi... toleranta este fiica iubirii pure si fara iubire toleranta dispare si ea... fie ca este vorba de iubire fata de partener/a ta sau de iubirea de oameni in general ... pentru ca exista si asta si tot iubire este... iar indiferenta ramane indiferenta ...
lipsa de toleranta in societate este generata de criza de iubire a omului de semenul lui, generata de cauze care le vom discuta in alta parte , dar in esenta toleranta dispare intr-o societate bolnava , anxioasa si adusa in marginea prapastiei ...ce ramane in urma este tocmai indiferenta... absenteismul la vot , apoliticul , partide slabe si de circumstanta , etc ...indiferenta...
toleranta e de dorit ...ca si iubirea ...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #182 : Luni, 23 Mai 2011, 23:16 »
toleranta este fiica iubirii pure si fara iubire toleranta dispare si ea... fie ca este vorba de iubire fata de partener/a ta sau de iubirea de oameni in general
lipsa de toleranta in societate este generata de criza de iubire a omului de semenul lui

f. corect

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #183 : Luni, 23 Mai 2011, 23:41 »
Citat
nu sunt de acord cu tine, janeta Smiley...iubirea este oarba doar la inceput in faza de indragosteala Smiley...

draga mea fortuna , ce am uitat eu sa adaug a fost ca eu doar descriu  cum vad  lucrurile , fara pretentia de reteta . de fapt , eu asa le-am si trait si mi-a fost bine. poate ca am avut si norocul , ca dupa experienta unor tolerari in zadar , sa gasesc pe cineva caruia sa nu-i am ce tolera . sau poate am invatat din aplicarea gresita a tolerantei in cazurile anterioare ;D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #184 : Luni, 23 Mai 2011, 23:50 »
asta da noroc, sa gasesti pe cineva caruia sa nu ai ce-i tolera.  ;)
putem avea opinii diferite, de ce nu? pana la urma, fiecare traieste conceptele dupa simtirea-i.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #185 : Luni, 23 Mai 2011, 23:51 »
si cu asta am dat dovada te toleranta fata de opinii neconsensuale.  :D

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #186 : Marți, 24 Mai 2011, 00:25 »
tipic balanta , miha :D

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #187 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 22:32 »
Osho spune ca atunci cand gandesti viata impreuna cu cineva in termeni de toleranta, viata devine suferinta...daca trebuie sa tolerezi ceva la celalalt, tu iti pierzi libertatea si fericirea...Acelasi Osho spune ca oamenii traiesc impreuna pt ca nu pot trai singuri...traiul impreuna cu cineva  este mai confortabil si mai ieftin...O nevasta, in opinia lui, reprezinta cea mai ieftina mana de lucru...ea iti face menajul...iti gateste...si de aici concluzia lui ar fi ca nu exista casnicii fericite, deoarece casnicia reprezinta o forma de exploatare...

Nu sunt in totalitate de acord, dar parca e si un sambure de adevar in ce graieste el :( :(

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #188 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 22:34 »

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #189 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 22:42 »
fortuna, eu nu zic ca Osho asta nu are ceva dreptate in ce spune, in general (am citit cateva carticel de-ale lui) dar, am mai spuso pe undeva pe aici, are multe afirmatii cu tenta extremista care nu sunt deloc pe linia mediana a echilibrului care mie-mi pare azimutul spiritualitatii. cel mai tare la el m-a iritat opinia, prin generalizare, despre relatia parinti-copii. mi-a fost clar ca n-a trait-o niciodata si ca teoretizeaza in necunostiinta de cauza. extremismul lui si generalizarile, in anumite puncte, ma deranjeaza, ca si adresarea aceea de demiurg "voi faceti si dregeti...voi..." sugerand, fara modestie, superioritatea lui spirituala. am mari retineri fata de Osho pe care toata lumea il ridica in slavi...sunt altii care scriu mai echilibrat, mai "neutru".

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #190 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 22:42 »
erata: spus-o  :P

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #191 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 22:51 »
si de la Osho si de la altii luati ceea ce credeti ca este in concordanta si armonie cu psihicul vostru... nu incercati sa va pliati caracterul dupa niste concepte chiar daca provin de la o somitate in psihologie sau filozofie. armonia interioara este ceea ce suntem de fapt si daca o alterati riscati sa nu mai fiti voi insiva niciodata... luati o idee care va confirma o simtire interioara si amplificati ceea ce aveti deja in suflet , nu incercati sa bateti cu ciocanul conceptii ca pe niste cuie in inima .

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #192 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 22:53 »
absolut de acord. intotdeauna sunt atenta numai la ideile cu care rezonez... ;)

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #193 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 23:13 »
Citat
si de la Osho si de la altii luati ceea ce credeti ca este in concordanta si armonie cu psihicul vostru... nu incercati sa va pliati caracterul dupa niste concepte chiar daca provin de la o somitate in psihologie sau filozofie. armonia interioara este ceea ce suntem de fapt si daca o alterati riscati sa nu mai fiti voi insiva niciodata... luati o idee care va confirma o simtire interioara si amplificati ceea ce aveti deja in suflet , nu incercati sa bateti cu ciocanul conceptii ca pe niste cuie in inima .

acum adoptasi tu tonul lui Osho...cher maître :D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #194 : Miercuri, 01 Iunie 2011, 23:14 »
ton de maitre au ba, da' a zis bine, de data aista.  :P